Lengva pusryčių idėja – tai belgiški vafliai. Kepu. Ragauju. Ir dalinuosi su jumis! Tikrai užima labai mažai laiko, o ir kepa labai greitai! Kartais nespėji suvalgyti, o kitas jau laukia savo eilės.
Šie pagardinti sūriu. Ir ką tik iškepę, turi vieną kitą apskrudusį ir traškų sūrio kampelį, kuris yra labai skanus. Patys vafliai taip pat traškūs ir tik po kurio laiko suminkštėja. Aš beveik visada valgau su grietine ir retai kada turiu kokių nors priedų šalia. O kodėl? Nes taip man skaniausia!
Tad, kai po visų saldžių pusryčių pagundų ateina noras ko nors sūraus – aš išsikepu nesaldžių vaflių.
O ar jūs kepate vaflius? O gal labiau patinka kas nors kita?
Ingredientai
150 g pieno
140 g miltų
100 g sūrio
50 g sviesto
2 kiaušiniai
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
Gaminimo instrukcijos
• Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir atidėkite į šalį.
• Sutarkuokite sūrį ir taip pat atidėkite, kol prireiks.
• Kiaušinius gerai išplakite su druska ir pipirais.
• Supilkite pieną ir dar kartą gerai išplakite.
• Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių ir pieno plakinį.
• Įmaišykite tirpintą sviestą.
• Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
• Kepkite įkaitintoje vaflių keptuvėje pagal instrukcijas.
• Valgykite su grietine ar kitais priedais.
1 Komentarų
[…] Blynai, lietiniai, vafliai […]