Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Autorius Svajojantis Olandas

Pirmas… antras… trečias! Rankos nejučia tik ir laukia, kol galės pagriebti dar vieną sausainį! Ir kas čia vyksta su tomis rankomis?! Tik kaip kitaip, kai prieš akis tokie vaizdai?!

Avižiniai sausainiai kvepia jaukumu, paprastumu ir laime, kurią suteikia šie sausainiai. Tai aromatai ir skoniai. Nostalgija ir artumas, kai galime pasilepinti namuose keptais kepiniais.

Tikrai ne vienuose namuose, jie atrado savo vietą. Ir visų mūsų namuose tikrai yra toks receptas, kuris visiems gerai pažįstamas.
Ir kaip gerai, kad šie sausainiai tokie paprasti, kad kiekvienoje namų spintelėje lengvai galima rasti tiek miltų, tiek avižinių dribsnių, tiek kitų mums visiems gerai pažįstamų ingredientų.

O, kad būtų dar skaniau, šiuos sausainius pagardinau „Mulate“ šokoladu. Susmulkinau nedideliais gabalėliais ir įmaišiau į tešlą. Rinkitės juodąjį šokoladą, jei norite stipresnio ir išraiškingesnio skonio. Rinkitės pienišką šokoladą, jei patinka saldesnis skonis. Tik visada rinkitės kokybišką šokoladą!

„Mulate“ šokoladų kolekcija labai plati, tad tikrai tiks ir patiks kiekvieno skoniui. O aš pasistengsiu, kad visa tai pavirstų į skanius skonių derinius, kurie pasaldins Jūsų akimirkas 🙂

Apie receptą: labai paprasti ir lengvai pagaminami sausainiai. Juk tai avižiniai sausainiai, tad nieko paprasčiau negali būti! Skanūs, saldūs, bet kaip tik tai ko reikia saldžiai ramybės minutei 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Sausainiai gana saldūs, tad galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį. Arba galite sumažinti šokolado kiekį.
• Rinkitės šokoladą pagal savo skonį. Tinka tiek juodas, tiek pieniškas šokoladas.
• Sausainiai nėra iš tų, kurie bekepant labai stipriai išsiplečia, tad į vieną skardą galima tikrai sutalpinti visus sausainius.

Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Pirmas… antras… trečias! Rankos nejučia tik ir laukia, kol galės pagriebti dar vieną sausainį! Ir kas čia vyksta su tomis rankomis?! Tik kaip kitaip, kai prieš akis tokie vaizdai?! Avižiniai… Saldumynai sausainiai, avižiniai sausainiai, kepiniai, saldumynai, šokoladas, avižiniai dribsniai European Atsispausdinti
Porcijos: 12 sausainių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 4.8/5
( 5 Balsavo )

Ingredientai

140 g miltų
120 g sviesto
100 g avižinių dribsnių
100 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 valg.š. pieno
1 arb.š. vanilinio cukraus
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
180 g šokolado (naudojau "Mulate")

Gaminimo instrukcijos

• Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į vidutinio dydžio indą.
• Elektriniu plakikliu išplakite iki minkštos ir purios masės (apie 5 minutes).
• Įmuškite kiaušinį ir viską dar kartą gerai išplakite.
• Suberkite avižinius dribsnius ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite mentelės pagalba.
• Kitame dubenyje sumaišykite ir persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską į bendrą masę. Dar kartą gerai viską išmaišykite.
• Suberkite smulkintus šokolado gabalėlius ir išmaišykite.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (kaitinimas viršus + apačia).
• Pasiruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
• Kabinkite po šaukštą paruoštos tešlos ir rankomis suformuokite rutuliukus. Juos šiek tiek paspauskite ir išdėliokite kepimo skardoje padarydami nedidelius tarpelius.
• Kepkite apie 15 minučių arba, kol sausainiai gražiai apskrus.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Mulate

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą