Jūratės kotletas su lengvomis salotomis

Autorius Svajojantis Olandas

Jūratės kotletų esu ragavęs vos kelis kartus. Sunku iš atminties atkapstyti skonį, bet didelio įspūdžio nepaliko. O kaip gali, kai tau nepatiko! Nepatinka – neperki! Viskas paprasta, tiesa?

Bet, kad ir kokia būtų ta tiesa, bet pats gaminti taip pat niekada neprisiruošiau. Ir susidaryti įspūdį apie namuose gamintą kotletą ir jo skonį taip pat neturėjau progos. Turbūt todėl, kad tai kepsnys iš tų laikų, kai manęs dar nebuvo 😀 O tokie patiekalai dažniausiai būna mūsų močiučių arba mamų. Bet kokia likimo ironija… Jos niekada Jūratės kotletų taip pat nekepė! Bent jau aš tikrai nepamenu…

O kokia situacija pas Jus? Gaminate? Žinote skanų ir laiko patikrintą receptą? Gal Jums kas nors gamino ar tebegamina? O gal renkatės paprasčiausią ir lengviausią būdą – perkate arba valgote kur nors mieste? Pasidalinkite savo istorijomis 🙂

Jūratės kotletas yra dar vienas kepsnys, kuris jau labai ilgai puikuojasi ant šalies šeimų stalo. O aš ir vėl būsiu iš tų, kuris mažai žino apie jų skonį. Tačiau dabar tikrai žinau! Ir galiu net rekomenduoti, kad Food Stories Jūratės kotletai Jūsų nenuvils!

Žinoma skonis draugų neturi, bet tikiuosi ši maisto draugystė nenuvils ir Jūsų! 🙂

O prie šių Jūratės kotletų patiekiau salotų. Lengvų ir paprastų, kad tik Jūsų brangaus laiko atimčiau kuo mažiau 🙂

Apie receptą: sotus, skanus ir sultingas kepsnys su plutele, kurį papildo lengvos, bet tuo pačiu ir sočios bei pilnos skonių salotos. Prisipažinsiu, visko net nesuvalgiau! Labai soti porcija, kurią dar tikrai kartočiau!

Pastabos ir patarimai:
• Aš kotletus kepiau 32 minutes su orkaitės funkcija viršus – apačia. Likus 8 minutėms iki kepimo pabaigos dar įjungiau vėjelį.
• Duoną krutonams rinkitės pagal savo norus. Ir kepkite iš tiek riekelių, kiek tik norisi. Aš šį kartą kepiau nedaug. Bet iškepti krutonai gali gulėti gana ilgai, tad galima išsikepti ir daugiau. Aliejaus naudokite tik apšlakstyti. Supjaustyti gabalėliai neturi permirkti. Prieskonius taip pat naudokite pagal savo norus.
• Salotoms aš naudojau mišinį. Bet Jūs galite naudoti savo mėgstamas salotas.
• Pomidorus rinkitės įvairių spalvų ir dydžių. Taip bus gražiau ir skaniau 🙂
• Aš naudojau čederio sūrį. Bet puikiai tiks ir feta.
• Naudojau moliūgų sėklų aliejų, nes ir duona su sėklomis, ir į pačias salotas įbėriau moliūgų sėklų. Jei neturite – naudokite alyvuogių aliejų.
• Jei norite, moliūgų sėklas galite šiek tiek apkepinti keptuvėje. Aš šį kartą taip nedariau.
• Jei nemėgstate medaus skonio, galite naudoti kitą saldiklį.
• Iš pradžių neplanavau naudoti medaus, bet sumaišius ir paragavus padažo, jis man pasirodė per rūgštus, tad subalansuoti skoniui naudojau medų. Nepasigailėjau. Buvo skaniau 🙂 Jūs galite mažinti citrinos sulčių kiekį ar tiesiog viską pasireguliuoti pagal savo skonį.

Jūratės kotletas su lengvomis salotomis

Jūratės kotletų esu ragavęs vos kelis kartus. Sunku iš atminties atkapstyti skonį, bet didelio įspūdžio nepaliko. O kaip gali, kai tau nepatiko! Nepatinka – neperki! Viskas paprasta, tiesa? Bet, kad… Karštieji patiekalai jūratės kotletas, salotos, karštieji patiekalai, avokadas, pomidorai, sūris, čederio sūris, moliūgų sėklos, kanapių branduoliai, moliūgų sėklų aliejus, citrinos sultys, krutonai, medus European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1 pakuotės Jūratės kotletų iš Food Stories
• Kotletus ištraukiame iš pakuotės ir kepame iki 165°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 minutes.

Krutonams:
šviesios duonos su moliūgų sėklomis
alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos, česnako miltelių, maltų pipirų ir saldžios paprikos

Salotoms:
100 g salotų mišinio
50-100 g slyvinių pomidorų
50 – 100 g čederio sūrio su moliūgais
2 geltonų pomidorų
1 avokado
krutonų
kanapių branduolių
moliūgų sėklų

Salotų padažui:
40 ml moliūgų aliejaus
15-20 ml citrinos sulčių
1 – 2 arb.š. medaus
1 arb.š. Dižono garstyčių
½ arb.š. druskos
¼ arba.š. česnako miltelių
¼ arb.š. maltų pipirų
¼ arb.š. maltos saldžios paprikos

Gaminimo instrukcijos

Krutonai:
• Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros ( režimas viršus – apačia + vejelis ).
• Duonos riekeles supjaustome kubeliais ir išdėliojame ant kepimo skardos ( aš patiesiu silikoninį kilimėlį ).
• Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir permaišome.
• Apibarstome druska, pipirais, česnako ir saldžios paprikos milteliais.
• Viską gerai sumaišome ir kepame orkaitėje apie 5-10 minučių arba kol gabalėliai gražiai apskrunda.
• Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.

Salotų padažas:
• Visus ingredientus supilame į nedidelį indelį ir gerai išmaišome.
• Paruoštu padažu apšlakstome salotas.

Salotos:
• Salotas išdėliojame dubenyje, sudedame pjaustytus pomidorus, avokadą, apibarstome moliūgų sėklomis ir kanapių branduoliais, krutonais, paruoštu padažu ir šalia patiekiame Jūratės kepsnį.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Food Stories”

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą