Sausainiai su riešutų kremu

Autorius Svajojantis Olandas

Aš labai retai kepu sausainius. O valgau dar rečiau… Dažnai juos nustumia šilto pyrago gabalėlis ar purus keksas. Neatsisakau ir torto gabaliuko. O štai sausainiai taip ir lieka pamiršti…

Ne taip dažnai valgau, ne taip dažnai ir perku. Gal čia kaltas požiūris? Dar iš senų laikų atėjęs… kad jie užima labai daug laiko! Plakimas, šaldymas, minkymas ir dar velniai žino kas! Na, kam šitaip terliotis ir save varginti?

O dar vienas įdomus dalykas! Jiems dažnai reikia nemažai sviesto! Nors nesu suvalkietis ( atleiskit, žmonės, jei tokių yra! ), bet kaip gaila sviesto kažkokiems sausainiams! Ot, skrega! Aš jau geriau išsikepsiu tą purų, didelį keksą ar didžiausią skardą nuostabaus pyrago ir valgysiu ( apsivalgysiu ).

Tai va… Senos paslaptys išaiškintos ir atskleistos plačiai visuomenei. Ką padarysi… Gerai tik tiek, kad šiems sausainiams nereikia labai daug sviesto, tai ir išsikepti galima. Tiesa, riešutų kremas čia ima viršų. Bet man jo kažkaip negaila… Dažnai jo turiu ir po nemažai!

Tad, jei ir Jūs gailite sviesto, bet turite daug riešutų kremo – išsikepkite šių skanių, kvapnių sausainių. Aromatas nuostabus ir kvepės visi namai.

Mažas patarimas. Dabar dar vasara, tai langai atidaryti… Kvapai pasklis po visas apylinkes, tad atsargiai, kad neprisikviestumėt nepageidaujamų svečių, kurie norės Jūsų sausainių.

Iki greito!

Apie receptą: traškūs, kvepiantys riešutų aromatu ir labai gardūs sausainiukai.

Pastabos ir patarimai:
• Naudokite kambario temperatūros sviestą, kad būtų lengviau išplakti.
• Riešutų kremas tinka tiek glotnus, tiek su gabaliukais.
• Sausainius formuokite tokio dydžio, kokio norite. Tik atminkite, kad kepimo laikas taip pat šiek tiek skirsis. Stebėkite ir neperkepkite sausainių.
• Jei neturite rudojo cukraus po ranka, puikiai tiks ir baltas cukrus.

Sausainiai su riešutų kremu

Aš labai retai kepu sausainius. O valgau dar rečiau… Dažnai juos nustumia šilto pyrago gabalėlis ar purus keksas. Neatsisakau ir torto gabaliuko. O štai sausainiai taip ir lieka pamiršti… Ne… Saldumynai sausainiai, riešutų kremas, kepiniai, saldumynai European Atsispausdinti
Porcijos: 12 sausainių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

110 g sviesto ( kambario temperatūros )
110 g rudojo cukraus
110 g miltų
220 g riešutų kremo
1 kiaušinio
1 arb.š. vanilės esencijos ( arba vanilinio cukraus )
½ arb.š. sodos
¼ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos ir purios masės.
• Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės esenciją ir viską gerai išplakite.
• Sudėkite riešutų kremą ir dar kartą išplakite.
• Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską.
• Miltų mišinį suberkite į riešutų kremo masę ir išmaišykite.
• Paruoštą masę 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
• Pasiruoškite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
• Po 30 minučių sausainių masę ištraukite iš šaldytuvo.
• Iš pagamintos tešlos padarykite nedidelius kamuoliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpelius.
• Šiek tiek paspauskite šakute ir kepkite sausainius apie 10 – 15 minučių.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą