Raudonoji šakšuka su ankštinėmis daržovėmis

Autorius Svajojantis Olandas
Šakšuka

Kai norisi šiek tiek paįvairinti savo pusryčius, tam puikiai tiks šakšuka. Labai maistinga, labai soti, su daug skirtingų skonių ir aromatų.

Man labai patiko įtraukti ankštinių daržovių, kurios ne tik maistingos, bet ir ilgam išlaiko sotumo jausmą.

Prie ankštinių, man labai tinka pomidorų gaivumas. Daug pomidorų! 🙂

Kokosų pienas sušvelnina jų skonį, o visa kita mano mėgstami ingredientai. Feta, bazilikai, pesto… Puikus derinys, kuris savo skoniu manęs niekada nenuvilia.

Ir žinoma, kaip priklauso-kiaušiniai. Juos gaminkite taip kaip labiausiai mėgstate. Man patinka, kai vidus dar skystas 🙂

Nuostabūs pusryčiai, kurių atsisakyti tikrai nenorėčiau 🙂

Ir nors ingredientai gana paprasti ir lengvai surandami, bet, jei norisi kokybės, tai „Assorti“ visada turi ką pasiūlyti 🙂

Ir nors dabar jau vakaras… Bet skanių Jums pusryčių, jei sugalvosite gaminti.

Šakšuka su ankštinėmis daržovėmis

Apie receptą: labai sotus pusryčių ar vakarienės patiekalas. Net nenoriu įsprausti į kokius nors rėmus, nes galima valgyti tikrai bet kada, kada tik užsinori 🙂 Jei tik patinka, drąsiai rekomenduoju išbandyti ir šį receptą.

Pastabos ir patarimai:
• Galite viską kepti ir didesnėje keptuvėje. Viskas bus plonesniu sluoksniu ir greičiau pagaminsite.
• Kiaušinių galite naudoti ir daugiau. Porcija gana nemaža ir soti, tad tikrai užteks bent keliems žmonėms.
• Pupeles ar lęšius galite naudoti ir konservuotus. Taip patiekalą pagaminsite per maksimaliai trumpą laiką.

Šakšuka su daržovėmis

Šakšuka

Raudonoji šakšuka su ankštinėmis daržovėmis

Kai norisi šiek tiek paįvairinti savo pusryčius, tam puikiai tiks šakšuka. Labai maistinga, labai soti, su daug skirtingų skonių ir aromatų. Man labai patiko įtraukti ankštinių daržovių, kurios ne tik… Karštieji patiekalai pusryčiai, kiaušiniai, šakšuka, pesto, bazilikai, lęšiai, pupelės, kokosų pienas, konservuoti pomidorai, pomidorai, paprika, pomidorų pasta, feta, sūris, prieskoniai, ankštinės daržovės European Atsispausdinti
Porcijos: 2-4 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

100 g raudonųjų pupelių
80 g raudonųjų lęšių
400 konservuotų pomidorų
200 g kokosų pieno
50 g pomidorų pastos
1 paprikos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 kiaušinių
1 arb.š. kario miltelių
1 arb.š. rūkytos paprikos miltelių
½ arb.š. kumino
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
¼ arb.š. kajeno pipirų
¼ arb. maltos kalendros
fetos
vyšninių pomidoriukų
pesto padažo
baziliko lapelių
ghee sviesto (kepimui)

Gaminimo instrukcijos

• Iš vakaro pupeles užsimerkite vandenyje.
• Kitą dieną, pupeles išvirkite pagal instrukciją ir atidėkite į šalį, kol prireiks.

• Keptuvę įkaitinkite su ghee sviestu.
• Suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką. Viską pakepinkite kelias minutes.
• Suberkite visus prieskonius, pomidorų pastą ir dar pakepinkite apie minutę.
• Supilkite konservuotus pomidorus, kokosų pieną, pupeles, lęšius ir viską gerai išmaišykite.
• Keptuvę uždenkite dangčiu ir viską kepkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, arba kol lęšiai suminkštės. Laiks nuo laiko masę patikrinkite ir pamaišykite.
• Mentelės ar šaukšto pagalba padarykite duobutes ir įmuškite kiaušinius. Stenkitės, kad kiaušiniai liestų keptuvės dugną. Taip lengviau ir greičiau iškeps.
• Uždenkite dangčiu arba palikite atvirai (priklausomai kokių kiaušinių norite) ir kepkite, kol baltymas sutvirtės.
• Paruoštą šakšuką nuimkite nuo ugnies.
• Pagardinkite keliais šaukšteliais pesto, supjaustykite pomidoriukus ir išdėliokite ant viršaus. Viską apibarstykite feta. Papuoškite baziliko lapeliais.
• Skanaus!

Šakšuka

Šakšuka su ankštinėmis daržovėmis

Receptas sukurtas su „Assorti”
#reklama

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą