Žemės riešutų sviesto vafliai

Autorius Svajojantis Olandas

Įvairūs blynai ir lietiniai daug ką lydi nuo vaikystės. Tad nenuostabu, kad kiti jų neatsisako ir užaugę. Žinoma, jei tik juos mėgsta… Aš, tai tikrai mėgstu! Ir nors tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas, bet kartais pasilepinti jais vis tiek norisi.

Blynų ir lietinių „šeimą“ papildė vafliai, kai įsigijau belgiškų vaflių keptuvę! Ir, kai šių vaflių „mados“ atkeliavo ir pas mus, ir juos pradėjo pardavinėti gatvelėse, visad su ilgesiu praeidavau pro tuos prekiautojus! Praeidavau pro šalį, nes niekam daugiau jie nebuvo įdomūs! O gal ir įdomūs, bet mokėti pinigus už kažkokį „blyną“ – nebuvo verta! Galiu prisipažinti, kad aš lig šiol taip jų ir neparagavau… Ir nežinau, koks jų skonis! Bet… štai! Aš dabar pats turiu šią keptuvę ir galiu išsikepti šių vaflių! Valiooo!!!

Jų išsikepęs, negaliu pasakyti, kad jaučiausi kaip rojuje… Įdomu išbandyti, ragauti, dalintis ir vaišinti kitus. Bet pripažinkim, vis tik tai, tai tiesiog miltų ir skystų ingredientų mišinys. Skanu ir valgyti galima. Bet tam tikra prasme iš jų jokios naudos. Tik pats valgymo malonumas džiugina. Naujų receptų bandymai ir skaniausių vaflių paieška. Bent jau man, patį skonį ir visą efektą suteikia priedai prie pačių vaflių: uogos, vaisiai, užpilai ir saldikliai, sūrūs ingredientai. Na, ir žinoma pati belgiškų vaflių forma!

Žinoma, nenoriu „nurašyti“ vaflių ir neketinu taip daryti, nes ir pats kepu ir tikrai kepsiu dar ne kartą. Dar noriu išbandyti daugybė receptų ir jų kombinacijų. Tad tikrai nežadu sustoti! Tiesiog jais lepintis dažnai, nėra didelio noro. Kartais, po tokių pavalgymų net ir pats skrandis jaučiasi „užkimštas“. Būna sunkumo jausmas… Tad kyla minčių, kad gal nelabai ir tinka mano organizmui? Nežinau.

Bet šį kartą apie tai negalvosiu ir noriu pasidalinti žemės riešutų sviesto vafliais!

Apie receptą: skanūs vafliai, kuriems būdinga traški išorė ir minkštas vidus. Lengvai traškūs ką tik iškepę. O perkelti ant grotelių vis dar kurį laiką išlaiko šią savo savybę. Labai malonus riešutinis aromatas nuo riešutų sviesto. Patiekite su įvairiais priedais, kurie suteiks papildomo skonio. Tikrai verta! Jie taip greitai kepa, kad beliks visus kviesti prie stalo ir mėgautis skaniais pusryčiais!

Pastabos ir patarimai:
• Žemės riešutų sviestą galite keisti savo mėgstamu riešutų sviestu.
• Šį kartą naudojau traškų riešutų sviestą. Bet tinka ir glotnus/lygus.
• Jei naudojamas riešutų sviestas sukietėjęs, nedideliame puode, šiek tiek pakaitinkite su kokosų aliejumi iki vientisos masės.
• Aš paruoštą tešlą palikau šiek tiek „pailsėti“, bet tai nėra būtina.


Žemės riešutų sviesto vafliai

Įvairūs blynai ir lietiniai daug ką lydi nuo vaikystės. Tad nenuostabu, kad kiti jų neatsisako ir užaugę. Žinoma, jei tik juos mėgsta… Aš, tai tikrai mėgstu! Ir nors tai nėra… Blynai, lietiniai, vafliai pusryčiai, belgiški vafliai, saldu, žemės riešutų sviestas, kokosų aliejus, pienas, cinamonas, maltas imbieras European Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

200 g žemės riešutų sviesto
280 g miltų
100 g cukraus
60 g kokosų aliejaus
500 ml pieno
2 kiaušiniai
2 ¼ kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
½ arb.š. druskos
1 arb.š. cinamono
¼ arb.š. malto imbiero

Gaminimo instrukcijos

• Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir imbierą.
• Jei riešutų sviestas sukietėjęs, nedideliame puode, ištirpinkite kartu su kokosų aliejumi iki vientisos masės.
• Jei reikia, leiskite masei šiek tiek atvėsti.
• Kitame dubenyje sumaišykite pieną, riešutų sviestą, kiaušinius ir kokosų aliejų.
• Plakinį sumaišykite su sausais ingredientais ir viską išmaišykite.
• Nepermaišykite.
• Leiskite masei kelias minutes „pailsėti“.
• Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas.
• Jei norite, galite lengvai patepti riebalais.
• Pilkite po samtį tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
• Iškepusius vaflius perkelkite ant grotelių.
• Dar šiltus vaflius patiekite su riešutų sviestu, uogomis, riešutais, šokoladu, apibarstę milteliniu cukrumi ar apšlakstę klevų sirupu.
• Skanių vaflių!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą