Nekeptas sūrio pyragas su braškėmis

Autorius Svajojantis Olandas
Sūrio pyragas su braškėmis

Sunku patikėti, kad jau prabėgo vienas vasaros mėnuo… O braškių valgiau tik pora kartų! Ir vienas iš tų kartų, kai jos buvo nelabai skanios… Toks jausmas, kad ir vėl viskas taip greitai praeis, kaip tas braškių sezonas. Ir nors planuose buvo pagaminti daug įvairių desertų su šiomis uogomis, bet tikiu, visa tai ir liks tik planais.

Tačiau nėra taip jau blogai. Ir vienu iš tų desertų galiu pasidalinti jau dabar! Tai sūrio pyragas su braškėmis. Vėl išbandžiau šį tą naujo ir rezultatas labai patiko! Kremiškas, sodrus ir tirpstantis burnoje… Nežinau ar suveikė tas „slaptas ingredientas“, bet labai labai patiko! O apie visa tai ir dar daugiau galite paskaityti mano tinklaraštyje 😉

Braškės

Pjaustytos braškės

Apie receptą: pirmą kartą naudojau pieno miltelius ir nežinau, ar dėl to, bet sūrio pyragas buvo minkštas, glotnus ir tirpstantis burnoje. Ir nors galima sakyti, kad jie visi tokie, bet tas kremiškumas buvo labai švelnus, pieniškas ir malonus. Kaip pieniškas braškinis kokteilis 🙂
Sausainiai, švelni sūrio masė ir šviežios braškės. Nieko daugiau neturiu pasakyt kaip tik-man beprotiškai patiko! 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (išskyrus grietinėlę), nes tokiu būdu bus lengviau sumaišyti masę su sausais ingredientais iki vientisos masės.
• Grietinėlės nereikia išplakti iki tvirtos ir standžios masės. Ji turi būti puri, bet tuo pačiu dar labai labai minkšta.
• Pagrindui naudojau liofilizuotus braškių miltelius, bet tai nėra būtina. Tai tik dėl papildomo skonio.
• Šiam sūrio pyragui naudojau pieno miltelius, kurie pagerina skonį ir tekstūrą, o taip pat suteikė kremiškumo, riebumo, purumo, sodrumo ir papildomo švelnaus pieniško skonio.
• Šį sūrio pyragą galima derinti su kitais vaisiais ar uogomis.
• Sūrio pyrago pagrindui formuoti naudoju du konditerinius žiedus be dugno. Dalį sausainių suberiu ir lengvai suformuoju kraštus, o tuomet įdedu mažesnį žiedą ir baigiu iki galo formuoti. Tokiu būdu kraštai būna lygūs ir vienodi.
Tuomet ištraukiu mažesnį žiedą ir suberiu likusius trupinius, taip suformuodamas pagrindą. Viską išlyginu ir lengvai paspaudžiu.
P.S. Jei visa tai atrodo sudėtinga ir nesuprantama-rašykite. Bandysiu parodyti 🙂

Nekeptas sūrio pyragas

Nekeptas sūrio pyragas su uogom

Sūrio pyragas su braškėm

Sūrio pyragas su braškėmis

Nekeptas sūrio pyragas su braškėmis

Sunku patikėti, kad jau prabėgo vienas vasaros mėnuo… O braškių valgiau tik pora kartų! Ir vienas iš tų kartų, kai jos buvo nelabai skanios… Toks jausmas, kad ir vėl viskas… Pyragai sūrio pyragas, sūrio tortas, kreminis sūris, maskarponė, pieno milteliai, saldumynai, sausainiai, braškės, uogos, grietinėlė European Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 gabalėlių
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
200 g sausainių
90 g sviesto
1 arb.š. liofilizuotų uogų miltelių (nebūtinai)

Sūrio masei:
250 g maskarponės sūrio
200 g kreminio sūrio
60 g cukraus pudros
50 g pieno miltelių
1-2 arb.š. liofilizuotų braškių miltelių
1 arb.š. vanilės pastos
150 grietinėlės

Gaminimo instrukcijos

• Sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje.
• Atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
• Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki trupinių.
• Sviestą supilkite ant trupinių ir viską gerai išmaišykite.
• Pasiruoškite skardą su silikoniniu kilimėliu.
• 16 cm konditerinio žiedo sieneles ištepkite sviestu.
• Iš sausainių masės suformuokite sieneles ir dugną.
• Paruoštą pagrindą padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (išskyrus grietinėlę).
• Į kombaino indą (antgalis-mentelė) sudėkite kreminį sūrį ir maskarponę, suberkite cukraus pudrą, liofilizuotų braškių ir pieno miltelius, supilkite vanilės pastą.
• Viską išmaišykite iki vientisos masės.
• Atskirame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki lengvo standumo.
• Į sūrio masę sudėkite pusė plaktos grietinėlės ir švelniai permaišykite mentele. Tuomet sudėkite likusią dalį grietinėlės ir išmaišykite mentele, kol viskas susimaišys iki vientisos masės.
• Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
• Kitą dieną, ištraukite iš šaldytuvo ir papuoškite šviežiai pjaustytomis braškėmis.
• Skanaus!

Nekeptas sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Nekeptas sūrio pyragas su uogomis

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą