Ančiukų filė troškinys su džiovintomis slyvomis

Autorius Svajojantis Olandas

Nors apie šventes man galvoti dar šiek tiek per anksti… Ir dar nejaučiu to džiugaus laukimo, bet nori nenori apie tai primena aplinka. Kas nors vis užsimena apie artėjančias šventes ir apie tai, kiek mažai liko laiko! Mažai laiko pasiruošti, nupirkti ar pradėti galvoti apie dovanas. Galiausiai apie švenčių stalą! Ką reikės gaminti, kaip papuošti namus ir kitas smulkmenas.

Vieniems tai tampa tikru galvos skausmu ir dideliu išbandymu visur suspėti ir nieko nepamiršti! Dažnu atveju reikia pastangų neįklimpti į visą tą karštinę, kuri pamažu vis labiau įsivažiuos!
Kitiems – tai ramesnis švenčių laukimas, kai apie dovanas jau pagalvota, arba jos jau nupirktos rudenio pradžioje! Švenčių meniu jau surašytas ir sudarytas sąrašas su skaniausiais patiekalais, kurie nuguls ant šventinio stalo.

Mes tikrai jaučiame, kad šventės artėja, nes mums apie tai primena ir neleidžia pamiršti kalėdinės reklamos, muzika, spindintys eglės žaisliukai ir girliandos.

Aš pats jau turiu kelias dovanas. Kiekvienais metais vis bandau jas nusipirkti anksčiau, kad galėčiau ramiau laukti švenčių, o ne galvoti „Ir vėl nieko nespėju!“. Bet net ir tos dovanos tapo nebe tokios svarbios. Nebent vaikams…

Jau keli metai kaip atsisakome jų arba tai būna labai minimali dovana. Bandome labiau prisijaukinti tą mintį ir žvelgti šiek tiek kitaip į visas laukiančias šventes. Ir nors dovanoti ir gauti yra labai smagu, bet visa tai ne apie tai…
Taip pat dar neturiu savo šventinio stalo meniu. Bet tikrai pamažu apie tai galvoju… Dar šiek tiek palauksiu. Dar pagalvosiu ir tada viskas nuguls ant popieriaus lapo…

Tad ir šį kartą, ateinu su patiekalu, kuris dar toks rudeniškas, bet prieskoniai, esantys jame, jau šiek tiek primena apie artėjančias šventes.

Džiaugiuosi, kad galėjau išbandyti tiek daug skanių patiekalų su „Baltic Larus“ produkcija. Tikiu, tikrai galėsite ir Jūs rasti idėjų, ką skanaus pasigaminti. O aš šį kartą dalinuosi savo paskutiniu receptu iš šios serijos. Bet tuo pačiu noriu priminti ir pasidalinti patiekalais ar užkandžiais, kurie atsidūrė mano lėkštėje:

• Neturintiems ar nenorintiems gaišti per daug laiko – ančiukas su obuolių salotomis.
• Maistingi ir sotūs pusryčiai, kurie nudžiugins – tai sumuštiniai – suvožtiniai su antiena ir spanguolių – ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemu.
• Pilna skonių ir atradimų tarta su antiena, kriaušėmis, pelėsiniu sūriu ir žaliaisiais žirneliais.
• Pilnos spalvų ir netikėtumų bolivinės balandos salotos su antiena, avinžirniais ir dumplainiais.
• Ir, jei norite skaniai pasibūti su draugais, puikiai tiks antienos filė su bulvių skiltelėmis.

Apie receptą: minkšti ančiukų filė gabalėliai tirpo burnoje. Sotus, sodrus troškinys, kuriame derėjo lengvas saldumas, švelnus sūrumas ir labai lengva rūgštelė nuo natūralių obuolių sulčių. Birūs ryžiai ir kiekvienas atskiras grūdelis puikiai tiko troškiniui. Nors tikiu ir su bulvių koše būtų labai gardu. Būtinai patiekite šalia daržovių. Jos bus lyg atsvara šiam sodrumo pilnam troškiniui.

Pastabos ir patarimai:
• Aš viską gaminau puode, man taip patogiau.
• Skysčių kiekį galite reguliuoti pagal save. Jei norite gaivesnio skonio įpilkite daugiau obuolių sulčių.
• Tamsus cukraus sirupas nėra būtinas. Jis suteikia saldumo, kuris ne visiems gali patikti.
• Jei neturite tamsaus cukraus sirupo, naudokite medų ar klevų sirupą.
• Žoleles derinkite pagal tai, ką patys mėgstate.
• Nors iš pradžių atrodė, kad skysčių labai daug ir šiek tiek padauginau! Bet pabaigoje jo liko gana mažai, nes dalis jo išgaravo.


Ančiukų filė troškinys su džiovintomis slyvomis

Nors apie šventes man galvoti dar šiek tiek per anksti… Ir dar nejaučiu to džiugaus laukimo, bet nori nenori apie tai primena aplinka. Kas nors vis užsimena apie artėjančias šventes… Karštieji patiekalai karštieji patiekalai, antiena, džiovintos slyvos, ryžiai, sultinys, obuolių sultys, svogūnas, česnakas, anyžiai, cinamonas, muskatas, prieskoniai, čiobreliai, bazilikas, raudonėlis, tamsus cukraus sirupas, troškinys, mėsos patiekalai European Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

516g ančiukų filė su oda (rinkausi būtent šį variantą)
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 natūralių obuolių sulčių
200 g džiovintų slyvų
2 valg.š. aliejaus
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
5 anyžiai
2 lazdelės cinamono
1 arb.š. malto cinamono
1 arb.š. džiovinto baziliko
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
¼ arb.š. malto muskato
1 valg.š. tamsaus cukraus sirupo (nebūtina)

Gaminimo instrukcijos

• Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintą svogūną.
• Kepkite vis pamaišydami, kol suminkštės.
• Suberkite smulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.
• Ančiukų filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
• Apibarstykite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite .
• Mėsos gabalėlius šiek tiek apkepkite keptuvėje vis pamaišydami (apie 7-10 minučių).
• Supilkite vištienos sultinį, natūralias obuolių sultis ir visus likusius prieskonius: maltą cinamoną ir lazdeles, maltą muskatą, anyžiaus sėklas, džiovintą baziliką, čiobrelius ir raudonėlį.
• Viską gerai išmaišykite.
• Leiskite užvirti.
• Po 20 minučių suberkite džiovintas slyvas ir troškinkite toliau.
• Troškinkite apie 30-45 minutes, kartais vis pamaišydami arba tol, kol dalis skysčio beveik išgaruos.
• Pabaigoje supilkite tamsų cukraus sirupą.
• Viską dar kartą gerai permaišykite.
• Išjunkite ugnį ir leiskite troškiniui „pailsėti“ apie 15-20 minučių.
• Patiekite su ryžiais, bulvių koše ar duonos riekele.
• Šalia patiekite šviežių daržovių, salotų ar ką tik mėgstate.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota“

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą