Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Autorius Svajojantis Olandas

Kai pradedi daugiau gaminti, visad labiau pasikliauji kitų skoniu. Ieškai ką įdomaus pagaminti ir paragauti. O tokiu atveju norisi „patikimų“ receptų! Ne visada tie skoniai atitinka tavo skonį. Ir tokiu atveju, arba ieškai ko nors naujo, arba bandai pats ką nors suimprovizuoti.

Jau nemažai metų man „Saulėta virtuvė“ yra tas patikimų receptų lobynas! Negalėčiau pasakyti, kiek tiksliai esu visko gaminęs, bet tikrai daug!!! Tad atsiprašau, jei kam nors nusibodo tie patys receptai… Bet kaip ir sakiau, čia dalinuosi ne tik naujais receptais. Čia galima rasti receptų, kurie patinka man ir, kurie liko mano virtuvėje ilgam…

Kiaušinių patiekalai yra toks paprastas maistas. Jei kadaise, įsivaizdavimas apie juos buvo, kad gali būti tik virti arba kepti kiaušiniai… (na, dar kiaušinienė!), tai šiandien viskas keičiasi! Mūsų virtuvėse atsirado ne tik įvairūs patiekalai iš kiaušinių, bet ir skirtingi jų paruošimo būdai! Belieka tik pasitelkti fantaziją su kuo juos derinti ir naujas skonis garantuotas!

Tad ir šį kartą dalinuosi patikimu receptu, kuris patiko man ir mano artimiesiems…

Apie receptą: kas galėtų pagalvoti, kad kiaušiniai gali derėti su burokėliais?! O gal čia tik aš vienas toks?… Žinau, kad burokėliai ir feta nuostabus duetas! Bet kiaušiniai?… Taigi, jei ir Jūs esate skeptiškai nusiteikę ir dar nesat atradę šio derinio – kviečiu išbandyti!

Pastabos ir patarimai:
• Aš kepiau dvejose nedidelėse formelėse. Kiekvienam po porciją. Ir labai patogu, ir labai sotu!
• Kokosų aliejų galite keisti paprastu sviestu.
• Jei patinka, galite pagardinti savo mėgstamomis žolelėmis.


Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Kai pradedi daugiau gaminti, visad labiau pasikliauji kitų skoniu. Ieškai ką įdomaus pagaminti ir paragauti. O tokiu atveju norisi „patikimų“ receptų! Ne visada tie skoniai atitinka tavo skonį. Ir tokiu… Apkepai omletas, kiaušiniai, karštieji patiekalai, apkepai, kokosų aliejus, sviestas, burokėliai, feta, sūris European Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1 ½ valg.š. kokosų aliejaus
2 nedidelių virtų burokėlių
1 vidutinio dydžio svogūno
4 kiaušinių
100 g fetos sūrio
druskos, pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
• Į nedideles kepimo formeles (15 cm skersmens) sudėkite kokosų aliejų ir įdėkite į orkaitę.
• Pakaitinkite, kol aliejus ištirps.
• Tuo tarpu burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
• Svogūną smulkiai sukapokite.
• Sudėkite daržoves į kepimo formelę su ištirpusiu kokosų aliejumi, apiberkite žiupsniu druskos ir pipirais, ir gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų aliejumi.
• Dėkite atgal į orkaitę.
• Kepkite apie 10-15 minučių, kol svogūnai šiek tiek suminkštės.
• Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos ir pipirų.
• Fetos sūrį supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
• Į kepimo formeles suberkite fetos sūrį, supilkite plaktus kiaušinius ir lengvai išmaišykite visą kepimo formelių turinį.
• Dėkite atgal į orkaitę, uždenkite kepimo formeles dangčiu ar kepimo folija ir kepkite apie 20-25 minutes, kol frittata sutirštės ir kiaušiniai bus iškepę.
• Tuomet dangtį nuimkite ir pakepkite dar 5-10 minučių, kol ji gražiai apskrus.
• Patiekite nedelsiant, dar šiltą, su mėgstamomis daržovėmis ar žaliomis salotomis.


Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

2 Komentarai
2

Jums taip pat gali patikti

2 Komentarai

Malvina 6 balandžio, 2021 - 3:11 pm

O kada deti kiausinius? 😀

Atsakyti
Svajojantis Olandas 6 balandžio, 2021 - 4:03 pm

Ačiū už pastebėjimą! Pats nežinau kaip čia taip nutiko, kad nesurašiau viso recepto. Jau pataisiau… :))

Atsakyti

Palikite atsiliepimą