Antienos filė su bulvių skiltelėmis

Autorius Svajojantis Olandas

Žmonės sako, kad „laikas – didžiausias turtas“. Ar bent jau vienas iš jų… Ir turime jį branginti. Jei vieniems, pasinerti į darbus reiškia „produktyvų laiką“. Kiti renkasi priešingai – pabūti ramybėje ir nuo visko atsiriboti. Kuris variantas teisingas? Sunku atsakyti…

Vienas žmogus jaučiasi laimingas, kai turi veiklos: įvairūs susitikimai, pažintys su naujais žmonėmis, kelionės ir kita aktyvi veikla. Kitas – jaučiasi laimingas būdamas namie, skaitydamas knygą, klausydamas muzikos ar žiūrėdamas savo mėgstamą serialą.

Kartais ką nors nuveikti yra toks didelis noras, bet tam nėra laiko… Taip įsisukame į darbus, kad viską pamirštame.
Kartais norisi ir skaniai pavalgyti, bet tam taip pat sunku atrasti laisvą valandėlę… Gerai, kad į pagalbą visada atskuba „Kitchen me“.

Paskutiniu metu antiena vis atsiranda ant mano stalo. Ir būtent „Kitchen me“ produkcija labai padeda neturintiems laiko! Jie turi gausų produkcijos pasirinkimą, kai reikia ir norisi skaniai pavalgyti. Produktai jau yra paruošti ir pagardinti prieskoniais. Jums beliks tik pasirinkti, kuris paruošimo būdas Jums labiausiai patinka ir taupo Jūsų laiką, nes galite:

• Kepti orkaitėje. Jums tereiks antieną išimti iš pakuotės ir pašauti į orkaitę 15-20 minučių.
• Virti ir troškinti. Jei norisi šildančios sriubos ar sotaus antienos troškinio. Tai užtruks 20-25 minutes.
• Kepti keptuvėje. Jei labai patinka sultinga ir apkepusi antienos mėsa, tai truks tik 5-10 minučių.
• Kepti grilyje. Geras būdas mėgautis antienos patiekalais gamtoje su draugais, nes tai užtruks tik 12-20 minučių.

Šį kartą, mano pasirinkimas buvo antienos filė „Žolelių“ didkepsnis keptas orkaitėje. Norėjau skaniai pavalgyti, bet per ilgai neužtrukti. Tad viskas vyko labai paprastai. Daugiausiai užtruko laiko paruošti bulves. Jas labai paprastai pagardinau prieskoniais, viską sumaišiau ir pašoviau į orkaitę. Valgiau su šviežiomis daržovėmis, kurias reikėjo tik nuplauti ir supjaustyti. O padažas… Česnakinis padažas iš parduotuvės! Juk sakiau, kad noriu greitai?! Ir buvo taip paprasta ir taip skanu, kad kartočiau dar kartą!

O kaip Jūs? Branginate savo laiką?

Apie receptą: viskas labai paprasta. Antiena jau paruošta. Bulves sumaišiau su prieskoniais, kurie buvo „po ranka“. Norėjau labai greitai, tai net ir padažas iš parduotuvės. Viskas labai derėjo ir buvo labai skanu. Antienos gabalėliai minkšti ir skanūs. Bulvių skiltelės iš išorės su plutele, o viduje minkštos. Ir padažas, kuris čia puikiai derėjo. Žodžiu, skanūs pietūs ir taškas.

Pastabos ir patarimai:
• Bulvės kepa ilgiau nei antiena. Tad 20 minučių kepiau tik bulves, o vėliau įdėjau kepti antieną ir kepiau toliau.
• Prieskonius rinkitės, kokie tik Jums patinka.
• Žolelės gali būti tiek džiovintos, tiek šviežios. Rinkitės pagal sezoną arba pagal tai, ką šiuo metu turite namuose.


Antienos filė su bulvių skiltelėmis

Žmonės sako, kad „laikas – didžiausias turtas“. Ar bent jau vienas iš jų… Ir turime jį branginti. Jei vieniems, pasinerti į darbus reiškia „produktyvų laiką“. Kiti renkasi priešingai – pabūti… Karštieji patiekalai patiekalai, antiena, bulvės, kmynai, česnakas, prieskoniai European Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

350 g antienos filė (mano pasirinkimas „Žolelių“ didkepsnis)
500-600 g bulvių
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 arb.š. kmynų
1 arb.š druskos
1 arb.š. česnako granulių
¼ arb.š. maltų pipirų
½ arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. džiovinto raudonėlio
½ arb.š. džiovinto baziliko

Gaminimo instrukcijos

• Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir kuo geriau nusausinkite.
• Bulves supjaustykite skiltelėmis.
• Dubenyje sumaišykite bulves su alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais ir žolelėmis.
• Viską gerai išmaišykite.
• Paruoštas bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos kuo mažiau liestųsi viena prie kitos, o viduryje palikite šiek tiek vietos antienai.
• Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol bulvės gražiai apskrus ir bus visiškai iškepusios – traškios išorėje, o viduje – minkštos.
• Kol bulvės kepa, antienos filė didkepsnį ištraukite iš pakuotės.
• Po 20 minučių (bulvių kepimo), skardą ištraukite ir skardos viduryje, šalia bulvių, sudėkite antieną.
• Grąžinkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite toliau likusias 20-25 minutes.
• Kepimo laikas gali priklausyti nuo Jūsų naudojamos orkaitės, tad nepamirškite patikrinti ar bulvės ir antiena iškepė tiesiog paragaudami. Atsargiai - karšta!
• Patiekite antieną su keptomis bulvių skiltelėmis, šviežiomis daržovėmis ir česnakiniu ar kitu Jūsų mėgstamu padažu.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen me”

1 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

1 Komentarų

Ančiukų filė troškinys su džiovintomis slyvomis – Svajojantis Olandas 2 gruodžio, 2020 - 9:43 pm

[…] Karštieji patiekalai […]

Atsakyti

Palikite atsiliepimą