Ančiukas su obuolių salotomis

Autorius Svajojantis Olandas

Kai pradedi savo maisto kelionę, dažnai viskas atrodo nauja ir nepažįstama. Nedrąsu pradėti ir ne visi bandymai būna sėkmingi, tiesa? Dažnai artimųjų palaikymas ir pagyrimai leidžia ir toliau bandyti, mėginti ir nepasiduoti. Ir nebūtinai kalbant tik apie maistą… Nors ir ne visada nuoširdūs žodžiai, bet jie padeda. Juk tas saldus melas kartais visai išeina į naudą! Juk kas norėtų, jau po pirmų mėginimų sulaukti griežtos kritikos ir papeikimų dėl sugadinto maisto. Tam ir yra bandymai. Mes visada turime galimybę bandyti iš naujo!

Aš niekada nesu kepęs anties!!! Nors esu ragavęs… Bet valgyti ir kepti pačiam, šiek tiek skirtingi dalykai. Ir tas anties ragavimas nebuvo pats skaniausias! Bet ko norėti? Juk ten ir buvo tik paragavimas, nes mėsos buvo mažai, o skanus tik garnyras. Nedidelė porcija ir tiek. Tačiau…

… kartais gali būti ir kitaip!

Šį kartą, aš pasirinkau saugesnį variantą ir ant mano stalo atsidūrė marinuotas ančiukas su obuoliais iš „Kitchen me„. Man tereikėjo pasirūpinti garnyru ir salotomis. O visa kita už mane jau buvo atlikta:

• tinkamai parinkti prieskoniai ir jų kiekis.
• ančiukas jau paruoštas ir įdarytas obuoliais.

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi sutaupyti laiko. O toks patiekalas gali džiuginti ne tik per šventes, bet ir paprastą dieną. Garnyras ir salotos yra Jūsų fantazijos reikalas. Bet, kad būtų dar paprasčiau, aš patiekiau labai skanių salotų, kurios puikiai derėjo prie paukštienos ir receptu dalinuosi su Jumis.

Pats ančiukas iškepė labai skanus ir minkštas! O, tai yra labai didelis pliusas! Taip pat sulaukiau komentarų, kad daug mėsos! Nes ne vienas tikriausiai susidūrė, kai nesupranti, valgai mėsą ar tik kaulus? Ir tai antras pliusas. Ir, jei rinktis, kas skanu ir kokybiška – tai puikus pasirinkimas „Kitchen Me“! Dar vienas pliusas!…

Apie receptus: ančiukas minkštas ir sultingas. Viduje, esančios obuolių skiltelės puikiai iškepė, bet vis tiek išlaikė savo formą. Šalia ančiuko išdėliojau bulves ir obuolius iš sodo, kurie puikiai derėjo. Ir, kad nepasirodytų mažai, apibarsčiau spanguolėmis.

Salotos skanios ir puikiai derėjo prie pagrindinio patiekalo. Kad obuolių nepasirodytų mažai, pasirinkau gaminti būtent tokias salotas, kurios papildytų visą patiekalą. Salotų lapai, karamelizuoti pekano riešutai, džiovintos spanguolės ir, kad būtų dar maistingiau ir daugiau naudos mūsų organizmui – kanapių sėklos. Visa tai vainikavo gaivus salotų padažas. Galiu pasakyti tik viena – turėjau karališkus pietus! To linkiu ir Jums!

Pastabos ir patarimai:
• man ančiukas kepė 2 valandas 20 minučių.
• Ančiuką kepiau krūtine į apačią, o po valandos apverčiau ir kepiau toliau.
• kepiau vidurinėje orkaitės lentynoje ir likus 10min. iki kepimo pabaigos, perkėliau į žemiausią lentyną. Manau, galėjau perkelti ir anksčiau, nes ančiukas vietomis apskrudo lyg ir per daug.
• Bulves į skardą, prie ančiuko, sudėjau likus 50 minučių iki kepimo pabaigos. Bulvės buvo nedidelės, tad iškepė labai gerai. Nors ir neapskrudo.
• Obuolius, šalia, sudėjau tuo pačiu metu kaip ir bulves. Kitą kartą dėčiau vėliau, nes obuoliai „sprogo“ ir vietomis per daug apkepė. Nors buvo labai skanūs ir minkšti.
• Spanguoles sudėjau taip pat tuo pačiu metu. Bet kitą kartą taip nedarysiu ir sudėsiu pačioje pabaigoje, nes joms nebūtina tiek ilgai kepti.
• Salotas rinkitės pagal savo norus ir paruoškite su savo mėgstamais salotų lapais.
• Pekano riešutų nebūtina karamelizuoti. Jie labai skanūs ir vieni. Bet toks paruošimas jiems suteikia nepaprasto traškumo.
• Jei liko mėsos nuo kepto ančiuko, salotas galite pagaminti su ja. Bus puikios salotos!


Ančiukas su obuolių salotomis

Kai pradedi savo maisto kelionę, dažnai viskas atrodo nauja ir nepažįstama. Nedrąsu pradėti ir ne visi bandymai būna sėkmingi, tiesa? Dažnai artimųjų palaikymas ir pagyrimai leidžia ir toliau bandyti, mėginti… Karštieji patiekalai ančiukas, obuoliai, riešutai, pekano riešutai, karšti patiekalai, salotos, užkandžiai, džiovintos spanguolės, kanapių sėklos, citrina, medus, bulvės, česnakas, alyvuogių aliejus, cinamonas, paukštiena European Atsispausdinti
Porcijos: 4-6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

Ančiukas ir garnyras

2,2 kg marinuoto, obuoliais įdaryto „Kitchen me“ ančiuko
6 – 8 obuoliai
6 - 8 nedidelės bulvės
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelės
1 arb.š. druskos
½ arb.š. cinamono
sauja spanguolių

Salotos
100g salotų lapų
120g karamelizuotų pekano riešutų*
60g džiovintų spanguolių
1valg.š. kanapių sėklų
1 obuolys (arba pagal norus)

Padažas
3valg.š. citrinos sulčių
2valg.š. alyvuogių aliejaus
1valg.š. medaus
½ arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų

Karamelizuoti pekano riešutai
120g pekano riešutų
50g cukraus
15g sviesto

Gaminimo instrukcijos

Ančiukas ir garnyras:

• Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
• Ančiuką ištraukite iš pakuotės ir krūtine į apačią padėkite į norimą kepimo formą ar skardą .
• Įpilkite 100ml vandens.
• Ančiukas kepa 2val. 20min. Bet po valandos ančiuką ištraukite ir apverskite.
• Grąžinkite atgal į orkaitę.

• Nuskustas ir nuplautas bulves nusausinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
• Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su bulvėmis.
• Apibarstykite cinamonu, įberkite druskos ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

• Bulves, šalia ančiuko, sudėkite likus 50 minučių iki kepimo pabaigos.
• Obuolius, šalia ančiuko ir bulvių, sudėkite likus 30 minučių iki kepimo pabaigos.
• Pačioje pabaigoje suberkite spanguoles ir dar šiek tiek pakepkite (apie 10minučių).

• Ištraukite iškeptą ančiuką iš orkaitės ir leiskite ramiai pagulėti apie 15-20 minučių. Taip ančiukas bus sultingesnis.

Salotos:

• Salotas suberkite į dubenį.
• Išdėliokite karamelizuotus riešutus ir apibarstykite džiovintomis spanguolėmis.
• Supjaustykite obuolį skiltelėmis ir išdėliokite ant salotų.
• Apibarstykite kanapių sėklomis.
• Užpilkite paruoštu padažu ir skanaukite.

Padažas:

• Nedideliame indelyje, sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis, skystą medų, druską ir pipirus.
• Patiekite prie salotų arba apšlakstykite padažu jau paruoštas salotas.

Karamelizuoti pekano riešutai:

• Sveikus arba šiek tiek pasmulkintus riešutų branduolius, sudėkite į keptuvę.
• Suberkite cukrų ir sviestą.
• Kaitinkite nuolat maišydami, kol sviestas išsilydys, o cukrus pradės tirpti.
• Kaitinkite iki kol cukrus galutinai ištirps ir įgaus gintaro atspalvį.
• Maždaug po 5 minučių riešutai bus pasidengę karamele.
• Viskas. Traškūs riešutai paruošti.
• Perkelkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

 


Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kitchen me“.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą