Bolivinės balandos salotos su antiena, avinžirniais ir dumplainiais

Autorius Svajojantis Olandas

Jei ruduo džiugina spalvomis, ne mažiau gali džiuginti ir spalvotas maistas.

Sočios, gardžios ir pilnos skonių salotos gali tapti nuostabiu patiekalu, kuris tikrai pradžiugins ne tik skrandį, bet ir mintis. Manau, jau vien dėl to, verta gaminti šias salotas.

Nors salotų yra pačių įvairiausių, bet būtent šiuo metu yra noras gaminti sotesnį maistą. O šios, būtent tuo ir pasižymi. Sočios, maistingos ir naudingos mūsų organizmui.

Labai smagu atrasti naujus skonius ir derinius. Ir, jei pastebėjote, į šias salotas įmaišiau šiek tiek dumplainių! Keistas derinys, tiesa? O gal jau kas nors bandė ir aš be reikalo stebiuosi? Bet patikėkit, kaip jie čia TINKA!
Mintis kilo, kai pamačiau nesuvalgytus kelis vaisius. Galėjau suvalgyti ir vienus, bet „šovė“ tokia mintis ir nusprendžiau, kad keliaus į salotas. Tokia skonių įvairovė ir, kai patenka nedidelė dumplainio puselė, viskas tarsi sprogsta! Pačios salotos yra sūrios, bet šio vaisiaus saldumas taip smagiai įsimaišo tarp visų skonių, kad kitą kartą aš jų naudosiu daug daugiau! Tad, jei ir Jūs mėgstate eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius, būtinai išbandykite!

Eksperimentai vyko ir su padažu… Negalėčiau sakyti, kad jis man labai patiko. Man atrodo, būsiu padauginęs baltojo vyno acto, nes jaučiau per didelį rūgštumą, kuris ne itin tiko mano skonio receptoriams. Nors… Gal kam nors tikrai patinka toks skonis? Žinoma visas padažas „nekeliavo“ į salotas, jo dar liko. Bet tai kas buvo įmaišyta į salotas derėjo ir tikrai neerzino skonio prasme.
Kurį laiką svarsčiau, ar dalintis padažo receptu. Bet… Tebūnie jis lieka. Gal kas nors išbandys, o gal kam nors patiks? Kiekvieno skonis šiek tiek skirtingas, tad ir rinktis galime skirtingai. Bet kuriuo atveju, visada galite naudoti savo mėgstamą padažą, kuris derės su šiomis salotomis.

Negalima pamiršti ir mėsos, kuri atsidūrė šiose salotose. O, kai gaminama su antiena iš „Kitchen me“, tai tampa dar paprasčiau! Kepimo revoliucija, kai pakuotė skirta kepti tiesiogiai orkaitėje, gali pradžiuginti ne vieną! Juk tai vieni pliusai:

• Antiena paruošta su prieskoniais, todėl Jums nereikės dėl to vargintis. Tai labai palengvina darbą, kai nereikia svarstyti, kiek ir kokių prieskonių reikia naudoti.
• Indelis jau yra skirtas naudoti tiesiogiai orkaitėje, todėl Jums nereikės naudoti savo indų. Juk tai sutaupo laiką, tiesa? Tiesiog nuimkite kartoninę įmautę ir kepkite.
• Švara. Niekas niekur nesitaško, nes pakuotė yra uždara.
• Skonis. Mėsa kepa uždaroje pakuotėje dėl to sugeria visus skonius ir tampa dar skanesnė, taip išlaikydama minkštumą ir sultingumą.

Apie receptą: sočios, pilnos skirtingų ingredientų, maistingos, skanios salotos, kurios gali atsidurti ir ant Jūsų stalo. Nors užima šiek tiek daugiau laiko pasigaminti, bet „nenurašykite“ jų vien dėl to. Minkšta antiena, naudingos mūsų organizmui bolivinės balandos, avinžirniai, kepinti pomidorai ir anakardžiai, fetos sūris ir saldumo suteikiantys dumplainiai, bei smagiai spragsinčios kanapių sėklos. Ar matote, kiek daug skonių pilnos šios salotos? Bent nedidelį dubenėlį suvalgyti šių salotų tikrai verta!

Pastabos ir patarimai:

• Salotų išeina labai didelis dubuo, tad pasirūpinkite jog šalia būtų daug valgančių.
• Šias salotas, galima valgyti ir šiltas. Bet reikės greičiau suktis ir apskaičiuoti laiką, kad viskas būtų paruošta panašiu laiku.
• Nepamirškite nuplauti bolivinės balandos sėklų prieš virimą, kitaip salotos gali apkarsti!
• Pomidorus galite naudoti ir „žalius“. Tai sutaupys laiko ir bus greičiau. Manau, skonis nuo to tikrai nenukentės.
• Salotų lapus galite naudoti, kokius tik norite. Rinkitės tai, kas Jums patinka.
• Kitą kartą dumplainių naudočiau daugiau. Jie puikiai derėjo!
• Kanapių sėklos gana traškios. Bent jau iš pradžių. Ne visiems gali patikti.
• Mano gamintas padažas, man pasirodė per daug rūgštus. Tad galite rinktis savo padažą, kuris Jums patinka ir manote, derėtų prie šių salotų.
• Padažo išeina gana nemažas kiekis. Aš jo viso nepyliau į salotas.


Bolivinės balandos salotos su antiena, avinžirniais ir dumplainiais

Jei ruduo džiugina spalvomis, ne mažiau gali džiuginti ir spalvotas maistas. Sočios, gardžios ir pilnos skonių salotos gali tapti nuostabiu patiekalu, kuris tikrai pradžiugins ne tik skrandį, bet ir mintis.… Salotos salotos, mėsa, antiena, bolivinė balanda, agurkai, avinžirniai, pomidorai, feta, sūris, alyvuogės, špinatai, sultenės, anakardžiai, riešutai, kanapių sėklos, alyvuogių aliejus, baltojo vyno actas, petražolės, medus, česnako granulės, druska, citrinos žievelė, citrinos sultys, European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Salotoms:
600g antienos filė su prieskoniais (naudojau iš „Kitchen Me“)
300g garuose ruoštų avinžirnių
130g bolivinės balandos
250g vyšninių pomidorų
100g fetos sūrio
100g juodųjų alyvuogių
100g špinatų
80g sultenių
80g anakardžių
50g dumplainių (arba pagal norus)
2 trumpavaisių agurkų
2 valg.š. kanapių sėklų

Padažui:
115g alyvuogių aliejaus
60g balto vyno acto (naudočiau mažiau)
20g petražolių
4-5 arb.š. medaus
½ arb.š. česnako granulių
½ arb.š. druskos
1 citrinos žievelės
½ citrinos sulčių

Gaminimo instrukcijos

Išvirkite bolivines balandas
• Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios.
• Puode užvirinkite 3-4 kartus didesnį kiekį vandens ( aš naudojau 500ml vandens ).
• Suberkite bolivinę balandą, žiupsnį druskos.
• Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės ir taps beveik skaidrios
• Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių.
• Atvėsinkite.
• Atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
• Atidėkite į šalį.

Paruoškite padažą
• Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir baltojo vyno actą.
• Išmaišykite.
• Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir supilkite į dubenėlį.
• Įberkite druskos, česnako granulių, supilkite skystą medų ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
• Petražoles susmulkinkite ir suberkite į tą patį dubenėlį su kitais ingredientais.
• Dar kartą gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Iškepkite antienos filė
• Antienos filė iškepkite pagal gamintojo instrukcijas ir atvėsinkite.

Paruoškite pomidorus
• Vyšninius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite ant kepimo skardos.
• Pomidorus apšlakstykite pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir apibarstykite žiupsneliu druskos.
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros ir kepkite pomidorus apie 15-20 minučių.
• Jei norite, kartais galite pamaišyti.
• Pomidorai turi suminkštėti, bet vis dar neprarasti savo formos.
• Iškepusius pomidorus ištraukite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

Paruoškite riešutus
• Riešutus šiek tiek apkepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus ir atidėkite į šalį.

Paruoškite salotas
• Špinatų lapelius ir sultenes švariai nuplaukite ir sudėkite į didelį dubenį.
• Antienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
• Ten pat suberkite bolivinės balandos sėklas, avinžirnius, alyvuoges, anakardžius, griežinėliais pjaustytus agurkus, dumplainius perpjautus per pusę ir viską labai gerai išmaišykite.
• Pomidorus ir fetos sūrį, supjaustytą nedideliais kubeliais, taip pat suberkite šalia visų ingredientų.
• Apšlakstykite paruoštu padažu, apibarstykite kanapių sėklomis ir dar kartą viską išmaišykite.
• Patiekite į lėkštes ir valgykite.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen me“.

1 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

1 Komentarų

Palikite atsiliepimą