Pagaliau, pagaliau! Ateinu pasidalinti sausainių receptu, kuriuo taip džiaugiausi, rodžiau Jums ir žadėjau pasidalinti. Kaip ir anokia čia naujiena tie sausainiai, bet man jie taip patiko, kad kepiau kartą, visus išdalinau ir išsikepiau dar kartą, kad įsitikinčiau, kad jie tokie geri. Ir žinoma kas svarbiausia-skanūs!
Tad pildau savo sausainių skrynelę dar vienais sausainiais su riešutų kremu (nes turiu ir kitą receptą). Traškiais, trupančiais ir byrančiais visur aplinkui, bet tuo pačiu dar šiek tiek minkštais viduje. Šie sausainiai man pasirodė ne per daug saldūs, o riešutinis skonis ne toks intensyvus kaip galėtų pasirodyti.
Sausainių receptų su riešutų kremu tikrai sklando aplinkui ne vienas ir ne du. Bet, jei kartais sugalvosit ir susiviliosit išsikepti jų-būtinai man praneškit! Nepalikit manęs vieno, nes gal čia tik aš jais toks susižavėjęs? 😀 O, jei ir Jus papirks jų skonis, tuomet kepsit, vaišinsit ir dar norėsit 🙂
Apie receptą: labai skanūs ir trapūs sausainiai su riešutų kremu. Man skaniausi su pienu, bet tikrai tinka prie arbatos, ar kavos. Valgomi ir neatsivalgomi 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Jei neturite nerafinuoto cukranendrių cukraus, naudokite rudąjį arba kitą tamsesnį cukrų.
• „Self raising“ miltai yra jau su kildinančiomis medžiagomis. Jei jų neturite proporcijos būtų 100 g miltų-5 g kepimo miltelių.
• Riešutų kremą naudokite pagal savo norus. Taip galite išgauti skirtingus skonius ir tekstūras.
• Kai subersite miltus, nebūtina jų ilgai plakti. Paprasčiausiai galite išmaišyti mentele ir rezultatas bus tas pats.
• Eksperimento dėlei, pirmą kartą juos kepdamas, palaikiau 30 minučių šaldytuve. Kitą kartą taip nedariau. Skirtumo nepastebėjau. Su tešla dirbti vis tiek malonu ir lengva. Bet, jei matote, kad Jums sunku dirbti ir tešla limpa prie rankų-palaikykite pusvalandį šaldytuve. Tešlą būtinai uždenkite maistine plėvele, kad nekontaktuotų su oru.
• Šie sausainiai tikrai dideli. Jei norite mažesnių, galite kepti ir tokius. Bet atminkite, kad kepimo laikas gali skirtis. Jei Jūsų orkaitė kepa tolygiai, galite kepti per dvi skardas vienu metu. Kadangi aš žinau savo orkaitę, tai nerizikuoju ir nekepu po dvi skardas vienu metu.
Ingredientai
150 g „Self raising“ miltų
150 g riešutų kremo
100 g sviesto
90 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 vidutinis kiaušinis
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
Gaminimo instrukcijos
• Į kombaino indą (antgalis šluotelė) sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir išplakite iki šviesios, purios masės.
• Įmuškite kiaušinį ir plakite toliau, kol kiaušinis gerai įsimaišys.
• Sudėkite riešutų kremą ir dar kartą gerai išplakite.
• Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
• Miltų mišinį suberkite į kombaino indą ir lengvai išplakite. Plakite tik tol, kol miltai įsimaišys į bendrą masę (tą galima padaryti ir maišymo mentele).
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas konvekcija).
• Iš paruoštos tešlos suformuokite 9 didelius tešlos kamuoliukus ir išdėliokite ant skardos ištiestos perforuotu kilimėliu (arba kepimo popieriumi).
• Sausainius šiek tiek paspauskite plokščia mentele ir kepkite apie 20 minučių arba, kol gražiai apskrus.
• Iškeptus sausainius ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
• Skanaus!