Sūrio pyragas su sausainių kremu

Autorius Svajojantis Olandas

Pirmas sluoksnis – trapus sausainių pagrindas.
Antras sluoksnis – kreminis sūris.
Trečias sluoksnis – sausainių kremas.
Ir taip mano desertuose vis dažniau atsiranda šis ingredientas.

Jei dar prieš gerus 5 metus ( ar net daugiau ) sausainių kremas buvo retenybė, tai šiandien kažin, ar taip būtų galima pasakyti. Nors taip dažnai jo lentynose nepamatysi, kadaise apie jį kalbėjo kaip apie labai retą ir iš svetur atsivežtą desertą.

Kaip ir riešutų kremas, jis yra „švelnus“ (smooth) arba „traškus (crunchy). Bet vienas iš jų gali būti sūrus, o kitas – saldus (bent jau kiek man žinoma). Kadaise daug girdėjau liaupsių apie jį ir, kad suvalgyti visą stiklainėlį tokio gėrio – anokia čia problema!

Ir, kai kartą akys užkliuvo už to ypatingo stiklainėlio, net negalvojęs įsidėjau į pirkinių krepšelį. Ir žinot tą jausmą, kai daug girdėta, taip ilgai laukta? Juk taip nekantru, tiesa?

Ir pirmas šaukštelis pakabina to tiršto kremo, o burnoje kaupiasi seilės, galvoje jau prasidėjęs malonumo orkestras, jau tuoj tuoj… Skonis susprogdins visus skonio receptorius ir BAM!
„Blyn, kaip saldu! Feee… Ir čia dėl jo visi taip alpsta? Kodėl?!!“.

Ir taip lūkesčiai buvo sudaužyti į šipulius! Aš žinoma po truputį jį vis tiek suvalgiau… Bet užmiršau ilgam. Labai ilgam…

Ir tik vėl didelio smalsumo (ar saldumo) vedamas, aš dar kartą jo nusipirkau prieš kelis metus. Negaliu sakyti, kad kas nors labai pasikeitė. Bet iš „visai nepatinka“, galima būtų pakeisti į „jau visai patinka“. Vieno nors ir nekabinu šaukštais, bet retkarčiais pasmaguriauju.

Apie receptą: trapus, klasikinis sausainių pagrindas. Šiek tiek kitoks, nes naudojami „Speculaas“ sausainiai. Jei neturite jų, tikrai tiks ir kiti sausainiai. Tik štai, kremo jau nepavyks pakeisti, nes jis turi savo skonį, kuris būdingas tik šiam kremui. Nors į pačią sūrio masę beriama nedaug cukraus, bet neapsigaukite. Pats sausainių kremas yra saldus. Receptas labai paprastas ir pats sūrio pyragas nesunkiai pagaminimas. Tad bandykit, ragaukit ir pasidalinkit savo įspūdžiais.

Pastabos ir patarimai:
• Aš tuo metu neturėjau „Speculaas“ sausainių, tad naudojau Selga sausainius.
• Visus ingredientus naudokite tik kambario temperatūros.
• Graikišką jogurtą galite keisti natūraliu jogurtu arba grietine.
• Aš naudojau traškų sausainių kremą, nes tuo metu tokį tik turėjau. Tie traškūs gabalėliai įdare ir ant pyrago paviršiaus, man tikrai patiko.
• Pyragą galite kepti ant žemiausios lentynos arba, jei nenorite, kad pyragas vėsdamas įtrūktų ( man taip nenutiko ), kepkite per vidurį ir naudokite vandens indą po apačia.
• Aš pyrago nepuošiau trupintais sausainiais, bet Jūs galite puošti kaip tik norite.
• Manau, kitą kartą į įdarą pridėčiau sausainių kremo gabalėlių. Būtų dar skaniau!

Sūrio pyragas su sausainių kremu

Pirmas sluoksnis – trapus sausainių pagrindas. Antras sluoksnis – kreminis sūris. Trečias sluoksnis – sausainių kremas. Ir taip mano desertuose vis dažniau atsiranda šis ingredientas. Jei dar prieš gerus 5… Pyragai desertai, pyragas, sūrio pyragas, sausainių sviestas, sausainių kremas, sausainiai, speculaas, kreminis sūris, graikiškas jogurtas, saldumynai European Atsispausdinti
Porcijos: 8 gabalėliai
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Sausainių pagrindui:
250 g „Speculaas“ sausainių
100 g sviesto

Kremui:
500 g kreminio sūrio ( kambario temperatūros )
200 g graikiško jogurto ( kambario temperatūros )
150 g sausainių kremo
50 g cukraus arba cukraus pudros
2 kiaušinių ( kambario temperatūros )

Papuošimui:
150 g sausainių kremo
sausainių

Gaminimo instrukcijos

Sausainių pagrindas:
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
• Kepimo popieriumi išklokite 24 cm skersmens apvalų kepimo indą.
• Sausainius susmulkinkite iki labai smulkių trupinių.
• Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių.
• Turite gauti lipnią, vientisą masę.
• Šia mase tolygiai išklokite kepimo indo dugną ir paspauskite delnais ar plokščiu indu, kad gautumėte tvirtą pagrindą.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol gražiai parus.
• Atvėsinkite. Jei norite, iškeptą pagrindą, galite palaikyti šaldytuve.

Kremas:
• Įkaitinkite orkaitę iki 150° C temperatūros.
• Į vidutinio dydžio maišymo dubenį sudėkite kambario temperatūros kreminį sūrį, graikišką jogurtą ir sausainių kremą.
• Viską plakite elektriniu plakikliu, kol susimaišys ir neliks gumulėlių.
• Suberkite cukrų ( ar cukraus pudrą ) ir plakite, kol viskas susimaišys.
• Po vieną įmaišykite kiaušinius iki vientisos masės ( nemaišykite per ilgai ).
• Užpilkite sūrio pyrago įdarą ant atvėsusio pagrindo ir šaukšto nugarėle ar mentele tolygiai paskirstykite ir išlyginkite paviršių.
• Kepkite ant žemiausios orkaitės lentynos 45 - 55 minutes arba, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
• Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą orkaitėje maždaug valandai atvėsti.
• Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, tuomet perkelkite į šaldytuvą.

Papuošimas:
• Sausainių kremą šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje arba virš garų vonelės. Tokiu būdu, bus lengviau aptepti pyrago paviršių.
• Ant viršaus tolygiai užpilkite sausainių kremą ir tolygiai paskirstykite, kad padengtų visą pyrago paviršių.
• Sausainius susmulkinkite ir apibarstykite pyrago kraštus.

Recepto šaltinis: A BAKING JOURNEY

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą