Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir kakavos pupelėmis

Autorius Svajojantis Olandas

Ar dar yra čia negaminusių šių saldžių džiūvėsėlių (biscotti)?

Aš keliu aukštai rankas, nes buvau vienas iš jų! Ir kodėl jie taip vėlai susilaukė mano susidomėjimo – aš ir pats negaliu atsakyti. Nežinau, ar jie taip žavi Jus kaip mane, bet dabar tik duokit man pakramsnoti! O valgyti juos labai smagu, tikrai „kramst kramst“. Žinoma į pasimatymą su tokiu desertu gal geriau neiti, jei nenorite pasirodyti apsileidę. Trupiniai ant drabužių garantuoti! O gal net ir ant lūpų kampučių…

Žodžiu, truputį fantazuoju ir ne visai į temą. Bet su gera kompanija tikrai galima pasivaišinti. Arba pasislėpti ir tyliai valgyti vieniems. Aš sakiau tyliai? Cha! Man atrodo pusė miesto girdės kaip Jūs juos valgote! Tad verčiau dalintis…

Kepkite. O kepti juos reikės net du kartus! Bet viskas taip paprasta, kad tai greičiau malonumas nei prievolė. Gardinkite riešutais, džiovintais vaisiais, šokolado gabalėliais ir įvairiais prieskoniais. Nepasigailėsit!

Kol kas dalinuosi tuo, ką pavyko pagaminti. Man jie labai patiko ir kartojau net du kartus! Vienas eksperimentinis variantas, o kitas buvo dėl Jūsų!… kad skonis tikrai nenuviltų. Ir viskas būtų kuo aiškiau. Nežinau, ar skonis sužavės ir Jus, bet pabandykite ir žinoma man pasakykite!

Apie receptą: nuostabiai skanūs, trapūs, maloniai kvepiantys. Atsispirti tiesiog neįmanoma! Jų norisi dar ir dar! Tik patys geriausi atsiliepimai šiems nuostabiems, saldiems džiūvėsėliams.

Pastabos ir patarimai:
• Tešla gana lipni, tad nebijokite naudoti miltų.
• Kepaliukus formuokite švariomis rankomis. Jei reikia, vis pabarstykite miltais. Taip pat galima rankas sudrėkinti vandeniu arba riebalais.
• Kepaliukus formuokite norimo dydžio – didesnius arba mažesnius.
• Nepjaustykite labai plonomis riekelėmis, nes bus sudėtinga gražiai supjaustyti, trupės.
• Aš pjausčiau dantytu peiliu.
• Aš kepiau orkaitėje su funkcija viršus – apačia + vėjelis. Jei Jūsų orkaitėje nėra tokios funkcijos, kepimo laiką pasireguliuokite pagal save. Orientuokitės pagal apskrudimo laipsnį.

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir kakavos pupelėmis

Ar dar yra čia negaminusių šių saldžių džiūvėsėlių (biscotti)? Aš keliu aukštai rankas, nes buvau vienas iš jų! Ir kodėl jie taip vėlai susilaukė mano susidomėjimo – aš ir pats… Saldumynai saldumynai, sausainiai, džiūvėsėliai, riešutai, migdolai, kepiniai, biscotti, kakavos pupelės, cukraus pudra European Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 vnt. Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

200 - 280 g miltų
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
80 g sviesto
130 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
110 g migdolų riešutų
30 g kakavos pupelių

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (viršus – apačia + vėjelis).
• Migdolų riešutus šiek tiek pasmulkinkite arba sumalkite iki norimo rupumo. Visiškai sumalti riešutų nereikia.
• Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
• Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius.
• Suberkite cukraus pudrą, smulkintus migdolų riešutus ir kakavos pupeles.
• Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir užmaišykite tešlą.
• Išminkytą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iš jų perkelkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus.
• Suformuokite du kepalėlius maždaug 35x7 cm dydžio ir kepkite apie 20 minučių.
• Po 20 minučių skardą ištraukite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti.
• Kiekvieną kepalėlį labai aštriu peiliu supjaustykite ant pjaustymo lentelės maždaug 2 cm storio riekelėmis.
• Viską išdėliokite ant kepimo popieriaus ir skardą grąžinkite atgal į orkaitę.
• Kepkite apie 10 minučių arba, kol gražiai paruduos.
• Iškeptus džiūvėsėlius perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti ir vėliau skanaukite.
• Laikykite sandariame inde.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą