Triušienos ir makaronų sriuba su kreminiu sūriu

Autorius Svajojantis Olandas

Ruduo tarsi sutvertas šildyti mus iš vidaus… Karštos arbatos ceremonijos, šilti žodžiai ir apkabinimai, skanios ir šildančios sriubos.
Nors mano maisto racione sriubos rikiuojasi kažkur gale ( ups… ), bet pats jas labai mėgstu. Keista taip sakyti. „Patinka, bet negamina. Ot, keistuolis“ – pagalvosite Jūs. Bet ir pats gerai nesuprantu kame problema?

Juk sriubos – tai šiluma, kurios ieškome sužvarbę.
Sriubos – tai susierzinimas, kai ji per karšta ir reikia laukti, kol pakankamai atvės.
Sriubos – tai namai ir prisiminimai.

… taip yra ir man.

Aš nemoku virti tų sriubų, kurias virė ar vis dar tebeverda mūsų mamos ir močiutės. Tokias paprastas, bet tuo pačiu tokias gardžias. Tas pačias – „iš akies“. Dažnu atveju, man tokie bandymai baigdavosi valgoma, bet ne itin skania sriuba. Kažko trūksta, kažkas ne taip… Ir supratau, kad aš nelabai noriu jų bandyti virti, nes man daug skaniau ir maloniau, kai tokios sriubos išverda žmonės, kurie tai sugeba be didelių pastangų. Ir tuomet būna didžiausia laimė, nes ta lėkštė sriubos atrodo pati skaniausiai pasaulyje…

Ir nors šiandien atėjau pasidalinti kiek kitokios sriubos receptu savo stiliumi, bet tai tik parodo, kad ir aš nesu visiškai beviltiškas sriubų pasaulyje!

Tuo pačiu, kad būtų sočiau, naudojau „Lapino puota“ triušieną. Juk būtent rudenį taip gera pasilepinti sotesniu ir karštu maistu, kurio taip trokšta organizmas.

Apie receptą: skanios, sočios ir šildančios sriubos receptas, kuris man labai patiko. Tiršta ir kreminė. Mmm… Tikras skanumėlis. Tikrai ilgai neužtruksite ją gamindami. Šiek tiek pjaustymo, šiek tiek tarkavimo, kepinimo ir vėliau tik maišyt, maišyt ir maišyt… Nes produktai tarsi patys ima ir sušoka į puodą. Belieka tik išlaukti ir mėgautis karštos sriubos dubenėliu. Juk tam ir skirtas ruduo…

Pastabos ir patarimai:
• skystų ingredientų – sultinio ar grietinėlės kiekį, galite pasireguliuoti pagal save, pagal norimą tirštumą.
• makaronus rinkitės, kuriuos labiausiai mėgstate. Bet mano manymu, čia labiausiai tinka nedideli makaronai. Vaikams ypač patiks, jei bus žvėrelių ar skaičiukų formos. Svarbiausia nepervirkite makaronų.
• Jei rinksitės vermišelius – rekomenduoju nepadauginti. Vėliau jie labai išbrinksta ir sriuba gali pavirsti sriubos koše.
• įmaišius kreminį sūrį ir grietinėlę, gali atrodyti, kad viskas atsiskiria ( sutraukia ) ir sriuba sugadinta. Bet išlaukite tas 20 – 30 minučių, dar kartą permaišykite ir pamatysite kaip viskas tolygiai susimaišo. Jei reikia, dar šiek pašildykite.

Triušienos ir makaronų sriuba su kreminiu sūriu

Ruduo tarsi sutvertas šildyti mus iš vidaus… Karštos arbatos ceremonijos, šilti žodžiai ir apkabinimai, skanios ir šildančios sriubos. Nors mano maisto racione sriubos rikiuojasi kažkur gale ( ups… ), bet… Sriubos sriuba, triušiena, mėsa, greitai, lengvai, paprastas maistas, žirneliai, druska, pipirai, makaronai, grietinėlė, kreminis sūris, morkos, svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

250 g triušienos mėsos
150 g makaronų
800 ml daržovių sultinio
300 - 400 ml riebios grietinėlės
150 – 200 g kreminio sūrio
100 g šaldytų žirnelių
2 didelės morkos
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
4 valg.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo instrukcijos

• Triušienos gabalėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais.
• Gerai įtrinkite prieskoniais.
• Ant vidutinės ugnies gerai įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi.
• Apkepinkite triušienos gabalėlius iš visų pusių ( apie 6-8 minutes ).
• Sumažinkite ugnį.
• Ten pat sudėkite tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką.
• Dar pakepinkite kelias minutes.
• Supilkite daržovių sultinį, grietinėlę ir sudėkite kreminį sūrį.
• Viską gerai išmaišykite.
• Leiskite pavirti.
• Suberkite šaldytus žirnelius.
• Taip virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
• Suberkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ( NEPERVIRKITE! ).
• Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių.
• Prieš patiekiant, dar kartą viską gerai išmaišykite, išpilstykite į lėkštes ir skanaukite.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą