Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Autorius Svajojantis Olandas
Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Vaikystėje juodieji serbentai buvo nepripažinta uoga. Neskanu, rūgštu. Ir jokie ten patarimai apie jų naudingumą nieko negelbėjo. Neskanu! Nevalgysiu ir taškas!

Bet kaip gerai, kad visa tai pasikeitė ir jie rado kelią į mano širdį. O gal į skrandį? 😀 Aš jų tikrai nevalgau saujomis. Tai nepasikeitė. Bet vieną kitą uogą tikrai galiu suvalgyti. Ypač, jei šiek tiek saldesnė…

Naujomis spalvomis juodieji serbentai man nušvito desertuose. Vien jau ko verta jų spalva! Bet apie nušvitimus nekalbėsiu. Nors, matyt, čia vis tiek suveikė kažkokios super galios! 😀 Aš noriu jų visur! Ir gaminčiau, kepčiau, puoščiau jais visur ir viską, jei tik sugebėčiau visa tai suvalgyti ir išdalinti.

Taigi labai norėčiau, kad juodieji serbentai atgimtų naujomis spalvomis ir su nauju požiūriu. Jie skanūs! Jie nuostabūs! Ir iš jų galima pagaminti nuostabių desertų!

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Vienu iš jų ir noriu pasidalinti su Jumis. Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais. Toks minkštas ir kreminis. Su gaivia rūgštele. Nepatinka rūgštelė? Viskas gerai! Šiek tiek daugiau saldumo ir viskas sukels tik malonius pojūčius. Nebereikia prisiminti, kokios tai rūgščios ir neskanios uogos. Ir nebereikia blogų prisiminimų iš vaikystės. Tegul juodieji serbentai skinasi kelią desertų pasaulyje ir džiugina maloniais prisiminimais ir saldžiomis akimirkomis… 🙂

Žinau, kad laukėt šio recepto. Tad pagaliau atėjo laikas pasidalinti. Nežinau, ar juodieji serbentai prisibels į Jūsų širdį… Bet pabandyti verta 🙂

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais 2

Apie receptą: kreminis, minkštas ir tirpstantis burnoje. Gaivus. O dar ta spalva! 🙂 Manau, tiesiog verta bent kartą išsikepti, paragauti ir sužinoti jo skonį. Man labai patiko! Nežinau, ar patiktų ir Jums. Bet, kol juodieji serbentai „siaučia“ vasaros metu, tai verta tuo pasinaudoti.

Pastabos ir patarimai:
• Sūrio pyragas, kurį matote nuotraukoje, buvo keptas 16 cm formoje. Man liko tiek sausainių, tiek sūrio masės. Visa tai buvo eksperimentas ir bandymas kaip pavyks 🙂 Tokiu atveju, galite arba kepti 18 cm ar net 20 cm formoje, arba mažinti ingredientų kiekį.
• Dėl pagrindo ir naudojamų formų. Aš naudojau konditerinį žiedą. Jis yra be dugno, todėl naudojau silikoninį kilimėlį. Bet tikrai neišsigąskite, jei jų neturite. Vietoj konditerinio žiedo-naudokite įprastą kepimo formą. Tuomet nereikės ir silikoninio kilimėlio.
• Aš formavau tiek pagrindą, tiek sieneles. Bet tai nėra būtina. Jūs galite kepti tik sausainių pagrindą. Bet tokiu atveju reikės mažinti ingredientų kiekį.
• Visi ingredientai sūrio masei turi būti kambario temperatūros.
• Papildomai naudojau vandens vonelę. Indą pastačiau ant orkaitės dugno (galima ant skardos, jei Jums taip geriau ir orkaitė didelė) ir pripyliau verdančio vandens. Tokiu atveju, nerizikuoju, kad nešdamas indą su verdančiu vandeniu-apsideginsiu. Taip saugiau. Tuomet įjungiu orkaitę ir toliau jau vyksta procesai savaime.
• Aš naudojau 150 g kondensuoto pieno. Vieniems patiko, kitiems buvo šiek tiek per gaivu. Tad, jei mėgstate saldžiau, naudokite daugiau kondensuoto pieno. Tą nurodžiau ir recepte.
• Kokosų kremą naudojau iš tetrapakelio. Tą tirštesnį. Ne iš skardinės, ir ne kokosų gėrimą ar vandenį.
• Jei neturite kokosų kremo, naudokite riebią grietinėlę. Puikiai tiks. Man kokosų skonio ar aromato pritrūko, tad toks pakeitimas tikrai nepakenks.
• Juoduosius serbentus naudojau šaldytus, nes tokių tik turėjau.
• Atrodo viską surašiau, bet jei dar kas nors neaišku-visada galite klausti 🙂

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Vaikystėje juodieji serbentai buvo nepripažinta uoga. Neskanu, rūgštu. Ir jokie ten patarimai apie jų naudingumą nieko negelbėjo. Neskanu! Nevalgysiu ir taškas! Bet kaip gerai, kad visa tai pasikeitė ir jie… Pyragai saldumynai, sūrio pyragas, kreminis sūris, juodieji serbentai, uogos, sausainiai, kondensuotas pienas, kokosų kremas, kukurūzų krakmolas European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
300 g kakavinių sausainių
100 g sviesto

Uogų masei:
250 g juodųjų serbentų + 1 valg.š. vandens
20 g kukurūzų krakmolo + 20 g vandens

Sūrio masei:
400 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
200 g kokosų kremo
150-200 g kondensuoto pieno
3 vidutinių kiaušinių
vanilės pastos

Gaminimo instrukcijos

Pagrindas:
• Sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje.
• Atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
• Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki trupinių.
• Sviestą supilkite ant trupinių ir viską gerai išmaišykite.
• Pasiruoškite skardą su silikoniniu kilimėliu.
• 16 cm konditerinio žiedo sieneles ištepkite sviestu.
• Iš sausainių masės suformuokite sieneles ir dugną.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia) ir kepkite apie 15-20 minučių.
• Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Uogų masė:
• Uogas suberkite į vidutinio dydžio puodą, supilkite vandenį.
• Masę kaitinkite, kol uogos paskleis savo sultis.
• Nedideliame indelyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį.
• Nuolat maišydami, pamažu viską supilkite į uogas ir maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės.
• Puodą nukelkite nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti.

Sūrio masė:
• Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir kondensuotą pieną.
• Plakite iš lėto, kol masė susimaišys.
• Supilkite kokosų pieną, kiaušinius ir vanilės pastą.
• Dar kartą išplakite.
• Sudėkite atvėsusias uogas ir mentelės pagalba viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo.
• Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Atskirai pasiruoškite indą su verdančiu vandeniu ir įdėkite į orkaitės apačią. Būkite ATSARGŪS! Neapsideginkite!
• Paruoštą sūrio pyragą kepkite apie 60-70 minučių.
• Išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles. Leiskite jam šiek tiek atvėsti orkaitėje apie 30 minučių.
• Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
• Pyragą perkelkite į šaldytuvą ir leiskite pilnai sutvirtėti per naktį.
• Kitą dieną pyragą ištraukite iš šaldytuvo, papuoškite pagal fantaziją ir skanaukite.

0 Komentarų
3

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą