Šiandien tikra vasara! O gal ir visi tropikai… Kai karšta, norisi tik ko nors gaivaus ir lengvo. Orkaitės uždarytos po devyniom spynom ir nėra net minties ją įsijungti.
Kol vasara pamažu keliauja link savo saulėlydžio, aš siūlau išsigelbėjimą su desertu stiklinėse. Braškių sezonas jau taip pat į pabaigą, o aš jų ragavau tik pora kartų šią vasarą. Nežinau kaip čia taip nutiko, bet tas antras kartas ir buvo, kai gaminau šiuos desertus su braškėmis.
Šiam desertui prireiks tik šiek tiek laiko, kol išsivirsite uogienės, kuri pagardinta balzamiku. Šiek tiek kitaip ir šiek tiek įdomiau nei tiesiog braškės 🙂 Prie jų puikiai tiks jogurtas. Ir šį kartą pasirinkau ožkų pieno jogurtą iš „Assorti“, kuris suteikė gaivumo. Iš ten pat ir granola su uogomis, kuri papildo visą skonių derinį.
Ir sotu, ir gaivu, ir šiek tiek saldu. Visko užtenka, kad tik dar šiek tiek vasara pabūtų su mumis ilgiau.

Ingredientai
500 g braškių
420 g ožkų pieno jogurto
30 g balzamiko acto
4-5 valg.š. agavų sirupo (ar kito saldiklio)
1 valg.š. citrinos sulčių
granolos
braškių (papuošimui)
Gaminimo instrukcijos
• Braškes supjaustome, supilame balzamiko actą, citrinos sultis ir agavų sirupą.
• Viską kaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20-30 min. Nepamirštame laiks nuo laiko vis pamaišyti.
• Paruoštas braškes atidedame į šalį ir leidžiame atvėsti.
• Paruoštas braškes padalinkite į stiklines, ant jų paskleiskite jogurtą, vėl išdėliokite braškių.
• Viršų apibarstykite granola ir papuoškite pjaustytomis braškėmis.
• Skanaus!
Receptas sukurtas su „Assorti”
#reklama