Migdoliniai sausainiai su kreminiu sūriu

Autorius Svajojantis Olandas
Migdoliniai sausainiai su kreminiu sūriu

Pažadėjau, kad dar bus receptų su kreminiu sūriu? Pažadėjau.

Nors iš tikrųjų nelabai pamenu dėl tų pažadų… Bet, kad jau turiu dar vieną receptą su kreminiu sūriu, tai kur dabar man jį dėti? Dalinuosi ir viliuosi, kad kam nors galėtų patikti ir šie sausainiai.

Žinau, nusibodau su tuo kreminiu sūriu, nes kiek galima dalintis receptais su tuo pačiu ingredientu. Bet šaldytuve jo neturiu, tad galima atsikvėpti. Na, gal tik ne man. Jei labai sąžiningai tai dar turiu pradarytą indelį. Ups… Bet tikrai jau Jūsų nekankinsiu ir tyliai ramiai suvalgysiu susitepęs sumuštinį. Pyragų, keksų ar sausainių jau užtenka.

Kad ir kaip ten bebūtų šie sausainiai tikrai skanūs! Lengvai kvepiantys citrinomis ir migdolais. Minkšti. Ir ypač ką tik iškepti! Kuriems atsispirti aš negalėjau… 🙂

Migdoliniai sausainiai

Apie receptą: purūs, minkšti ir lengvai kvepiantys citrinomis. Ir jie tokie nepaprastai gardūs, kad sunku susivaldyti ir išlaukti, kol jie atvės. Dar šiltus ragauju su stikline pieno ir nesuku galvos. Šiuo atveju mano stilius nesikeičia, bet man taip skaniausia! 😀

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Tai labai svarbu dėl to, kad ingredientai susijungtų.
• Man pavyko iškepti 15 sausainių. Jų dydį galite reguliuoti pagal save. Bet tuomet atminkite, kad kepimo laikas gali skirtis.
• Šį kartą sausainius formavau miltais pabarstytomis rankomis. Taip pat galite lengvai sudrėkinti rankas vandeniu, taip migdolų plokštelės prilips lengviau.
• Tešla gana minkšta, todėl neįmanoma suformuoti sausainių. Jai reikia laiko sutvirtėti, todėl ir laikome šaldytuve.
• Aš tešlą laikiau per naktį. Bet tik todėl, kad per vėlai sugalvojau užsimaišyti tešlą 😛 Būna? Būna!

Migdoliniai sausainiai su sūriu

Migdoliniai sausainiai su kreminiu sūriu

Migdoliniai sausainiai su kreminiu sūriu

Pažadėjau, kad dar bus receptų su kreminiu sūriu? Pažadėjau. Nors iš tikrųjų nelabai pamenu dėl tų pažadų… Bet, kad jau turiu dar vieną receptą su kreminiu sūriu, tai kur dabar… Saldumynai saldumynai, kepiniai, sausainiai, migdolai, kreminis sūris, migdolų miltai European Atsispausdinti
Porcijos: 15 sausainių Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

140 g sviesto
140 g cukraus
150 g kreminio sūrio
2 vidutinių kiaušinių
1 citrinos žievelės
190 g miltų
70 g migdolų miltų
4 g kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
migdolų plokštelių

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Į kombaino indą (antgalis-mentelė) sudėkite sviestą, suberkite cukrų, druską ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos ir purios masės.
• Sudėkite kreminį sūrį ir dar kartą išmaišykite.
• Įmuškite vieną po kito kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius.
• Juos suberkite į indą ir maišykite tik tol, kol ingredientai susijungs.
• Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį.
• Po nurodyto laiko, tešlą padalinkite po 50 g ir miltuotomis (arba drėgnomis) rankomis suformuokite rutuliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriaus arba silikoninio kilimėlio.
• Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir lengvai paspauskite, kad riešutai priliptų.
• Įkaitinkite orkaitę iki 160ᵒC temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepkite apie 15-20 minučių.
• Iškepusiems sausainiams leiskite šiek tiek atvėsti ir tuomet skanaukite.

Sausainiai su kreminiu sūriu

Migdoliniai sausainiai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą