Antienos paštetas su spanguolėmis ir pistacijomis

Autorius Svajojantis Olandas
Paštetas

Galiu pasakyti atvirai, kad kepenėlių aš nevalgau! 🫢 Nuo vaikystės, nuo paauglystės ir visą gyvenimą! Nepatinka nei kvapas, nei skonis. Bet, kadaise, kai dar buvome maži, mama prikepė dviejų rūšių blynelių (jei atmintis neapgauna?), skanių ir šių, ir jie buvo tikrai bjauraus skonio! Nežinau kaip galėjau tam pasirašyti, bet sesė sugalvojo, kad turim suvalgyti jų kuo daugiau ir apsimesti, kad buvo labai skanu! Tąkart kirtom juos „pasigardžiuodami”, o atėjus mama stebėjosi ir šypsojosi kaip mes galėjom beveik viską suvalgyti? 😅

Ir turbūt žinojau, kad ši diena ateis, kai aš taip pat gausiu tų kepenėlių iš „Lapino puota“ asortimento. Šiek tiek su nerimu, bet tuo pačiu su šiokia tokia viltim, kad man neteks ko nors iš jų gaminti. Nes, kai ko nors nemėgsti, tai ką čia dar prigalvosi?

Ir dabar turiu pasakyti, kad nebuvo jokio reikalo nerimauti. Šį kartą tikrai nesidalinsiu tų blynelių(ar kepsnelių) receptu iš vaikystės. Nes yra vienas paruošimo būdas, kuris man patinka ir kurį valgau-tai paštetas! Taip, taip! Aš jį valgau, nors jis pagamintas iš tų pačių kepenėlių! Keista, tiesa? Bet taip būna.

Paštetas su spanguolėmis ir pistacijomis

Antienos paštetas

Šis naminis, labai gardus, pagardintas spanguolėmis ir pistacijomis. Puiki idėja Velykų stalui ar kasdienai. Tepiau ant duonos, ant trapučių ir mėgavausi kiekvienu kąsniu.

Tad ačiū „Lapino puota” už galimybę atrasti naujus skonius! 💚 Buvo labai gardu!

Antienos paštetas su spanguolėmis

Apie receptą: minkštas, kreminis, su daug spanguolių, o ne tik keliomis uogomis kaip būna iš parduotuvės. Man kaip nevalgančiam kepenėlių, toks jų panaudojimo būdas yra tikras išsigelbėjimas! Kartočiau ir Jums taip pat rekomenduoju bent kartą pasigaminti.

Pastabos ir patarimai:
• Uogų kiekį galite pasireguliuoti pagal save.
• Brendžio galite ir nenaudoti, jei vengiate alkoholio ar paštetą valgys vaikai.
• Grietinėlės kiekį pasireguliuokite pagal save. Kuo daugiau grietinėlės, tuo paštetas bus minkštesnis ir kremiškesnis.
• Pieno naudokite tik tiek, kad apsemtų. Arba, jei nenorite iš vis jo naudoti, galite praleisti šį žingsnį ir naudoti vandenį.

Antienos paštetas su spanguolėmis ir pistacijų riešutais

Paštetas

Antienos paštetas su spanguolėmis ir pistacijomis

Galiu pasakyti atvirai, kad kepenėlių aš nevalgau! 🫢 Nuo vaikystės, nuo paauglystės ir visą gyvenimą! Nepatinka nei kvapas, nei skonis. Bet, kadaise, kai dar buvome maži, mama prikepė dviejų rūšių… Užkandžiai antiena, paštetas, spanguolės, džiovintos uogos, brendis, pistacijos, ančiukas, kepenėlės, kepenėlių paštetas, sviestas, kiaušiniai, grietinėlė, sviestas, užtepėlė European Atsispausdinti
Porcijos: 2 indeliai
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

2 indeliams:
500 g ančiukų kepenėlių
120 g sviesto
2 kietai virtų kiaušinių
1 svogūno
½ didelės morkos
80-100 g grietinėlės
100 g džiovintų spanguolių
40 g brendžio
pieno (tik tiek, kad apsemtų)
1 ½ arb.š. druskos (arba pagal savo norus).
½ arb.š. maltų pipirų

Viršui:
100-120 g sviesto
50 g smulkintų pistacijų (arba pagal norus)

Gaminimo instrukcijos

• Džiovintas spanguoles nuplauname ir užmerkiame vandenyje, kol išbrinks.
• Svogūną susmulkiname ir pakepiname su gabaliuku sviesto, kol apkeps ir suminkštės.
• Ančių kepenėles pamerkiame į pieną. Ten pat sudedame morką, suberiame ½ arb.š. druskos ir pipirus. Paverdame apie 10-20 minučių.
• Viską ištraukiame iš pieno ir sudedame į indą. Ten pat sudedame kepintą svogūną, virtus kiaušinius, druską ir pipirus, supilame brendį.
• Tuo pat metu pasišildome grietinėlę (užvirti nereikia) ir pamažu pilame ir viską triname iki vientisos ir glotnios masės (tirštumą galima reguliuotis pagal save).
• Sviestą ištirpiname ir taip pat supilame prie kitų ingredientų.
• Spanguoles suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome.
• Masę paskirstome į indelius ir išlyginame paviršių.
• Ištirpiname sviestą ir užpilame ant paruošto pašteto.
• Paruošą paštetą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį.
• Kitą dieną apibarstome smulkintomis pistacijomis.
• Tepame ant duonos, trapučių, krekerių ar valgome kaip tik norisi.
• Skanaus!

Smulkintos pistacijos

Receptas sukurtas su „Lapino puota”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą