Kad pyragams naudojami manai, esu matęs ne kartą. Ir ilgą laiką toks pyragas sukosi galvoje… Pyragas tikrai ne naujiena. Tik nebuvau nei ragavęs, nei mane kas nors vaišinęs. O, kai labai nori, tai tenka pasiraitoti rankoves ir išsikepti pačiam! Ne naujiena! 😀
Nors aš niekaip negaliu atsispirti šiltam pyrago gabaliukui, bet skanus jis ir atvėsęs. Šiek tiek kitoks. Įdomesnis. Bet, kad naudojami manai niekada nepagalvočiau!
Drėgnumo jam suteikia apelsinų ir citrinų sirupas. Galite naudoti tik citrinas, jei mėgstate gaiviau. Bet bet kokiu atveju jis čia būtinas!
Galvoje jau sukasi kitas receptas, bet ar greitu metu išbandysiu, sunku atsakyti! Juk tiek visko dar laukia!… 😀
Skanaus! Jei tik sugalvosite išbandyti! 😊
Apie receptą: neįprastas, lengvai kvepiantis citrusiniais vaisiais. Įdomus savo tekstūra. O man taip patinka išbandyti ką nors įdomaus ir neįprasto, kad valgiau ir nepatikėjau, kad jame gali būti manų kruopų 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Apelsinų sultis galite keisti citrinų sultimis, jei norite gaivesnio skonio.
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės, atkreipkite į tai dėmesį.

Ingredientai
Pyragui:
200 g manų kruopų
150 g miltų
130 g sviesto
200 g cukraus
4 vidutinių kiaušinių
240 g kefyro
50 g apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
½ arb.š. druskos
Sirupui:
65 g apelsinų sulčių
65 g citrinų sulčių
100 g cukraus
Gaminimo instrukcijos
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Į kombaino indą sudėkite sviestą, suberkite cukrų, įtarkuokite žieveles ir viską labai gerai išplakite.
• Toliau plakdami, vieną po kito sudėkite kiaušinius. Po kiekvieno labai gerai išplakite.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, kepimo miltelius, sodą ir druską.
• Į sviesto ir kiaušinių plakinį, per kelis kartus, pamainomis, įmaišykite sausus ingredientus ir kefyrą.
• Galiausiai įmaišykite apelsinų sultis. Viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą tešlą supilkite į 20 cm dydžio kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 35-45 minutes.
• Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą.
• Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite sultis ir cukrų. Viską kaitinkite, kol cukrus ištirps.
• Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, subadykite pagaliuku ir apipilkite pasiruoštu sirupu.
• Pyragą suvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite atvėsti per naktį.
• O, jei kantrybės nėra-ragaukite dar šiltą 🙂