Išbandęs įprastą Baskų sūrio pyragą, iš karto norėjau išmėginti ir ką nors kitaip. Kol susiruošiau, praėjo šiek tiek laiko, bet tai vis tiek įvyko. Ir šį kartą čia puikiai įsimaišė matcha!
Ir jis toks kreminis, minkštas ir tirpstantis burnoje. Mmm… Labai gardus sūrio pyragas. Tiesa, matchos miltelių įbėriau viso labo tik 10 g. Bet tikrai verta jos įberti ir šiek tiek daugiau. Dėl spalvos ir ryškesnio skonio. Dabar sūrio pyragas iškepė švelnios, žalios spalvos ir su labai švelniu matchos prieskoniu. Jei sugalvosit išmėginti ir, jei tikrai mėgstate šią žalią arbatą, labai rekomenduoju jos nepagailėti 🙂
Tad ilgai negaišinsiu, pirmyn prie recepto, kad ir Jūs galėtumėt visu tuo pasimėgauti! 🙂
Apie receptą: kremiškas ir tirpstantis burnoje. Man labai labai patiko tiek skonis, tiek tekstūra. Kepiau ir tikrai kepčiau dar kartą! 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Stenkitės sūrio masės ilgai nemaišyti, nereikia prileisti per daug oro į sūrio masę.
• Aš naudojau kepimo žiedą, bet Jūs galite naudoti ir paprastą formą.
• Matcha miltelių kiekį pasireguliuokite pagal savo skonį. Jei norite švelnaus poskonio, naudokite mažiau, jei matcha patinka, drąsiai naudokite 20 g.
• Pasistenkite neperkepti. Tai labai svarbu!
• Mano orkaitė labai netolygiai kepa. Tad likus kelioms minutėms iki iškepimo, aš įjungiau „grill“ režimą, kad sūrio pyrago viršus bent šiek tiek stipriau apkeptų.

Ingredientai
500 g kreminio sūrio
100 g cukraus pudros
245 g grietinėlės
2 didelių kiaušinių
20 g kukurūzų krakmolo
10-20 g matcha miltelių
1 arb.š. vanilės pastos
2 g Maldon druskos
Gaminimo instrukcijos
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą ir supilkite vanilės pastą.
• Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
• Kitame inde sumaišykite dalį grietinėlės, kukurūzų krakmolą, matcha miltelius ir druską.
• Paruoštą masę supilkite į bendrą indą ir išmaišykite.
• Supilkite likusią grietinėlę, kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite.
• Pasiruoškite 16 cm kepimo žiedą. Jį gerai apjuoskite kepimo popieriumi, kuris neleis sūrio masei išbėgti. Į vidų įtieskite kepimo popieriaus juostas. Paruoštą žiedą statykite ant kepimo skardos.
• Masę supilkite į žiedą ir kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje (režimas-konvekcija) apie 15-18 minučių.
• Iškeptą sūrio pyragą atsargiai ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
• Vėliau perkelkite į šaldytuvą ir leiskite sūrio pyragui sutvirtėti bent kelias valandas, o geriausia per naktį.
• Patiekti skaniausią šaltą.
• Skanaus! 🙂