Žinau, kad norėjote lengvų ir paprastų receptų. Ir manau, šis receptas būtent toks!
Turiu pripažinti, kad naminiai pomidorai jau visai visai į pabaigą. Ir su jų nuostabiu skoniu greitai teks atsisveikinti. Tad, kol jų dar turite ir Jūs, verta pasigaminti skanią ir greitą vakarienę. Ingredientų nedaug, pasigaminti lengva, bet skonis puikus!
Virtinukų gaminti nereikės, kokybiška antiena iš „Kitchen Me” jau paruošta. Belieka tik mėgauti maistu ir viskas. Patinka? Bent jau man-labai! 😊

Ingredientai
500 g virtinukų (gnocchi)
150 g rūkytos antienos filė
1 paprikos
400 g pomidorų
200 g kokosų pieno
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
½ arb. druskos
¼ arb.š. pipirų
Gaminimo instrukcijos
• Pasiruošiame skardą ir ant jos išdėliojame ketvirčiais pjaustytus pomidorus.
• Papriką supjaustome ir taip pat dedame į skardą.
• Viską apšlakstome aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Išmaišome.
• Orkaitę įkaitiname iki 200°C (režimas-konvekcija) ir kepame apie 15-20 minučių.
• Tuo tarpu įkaitiname puodą su šlakeliu aliejaus ir lengvai apkepiname pjaustytus antienos gabalėlius.
• Iškepusias daržoves sudedame į aukštą indą, supilame kokosų pieną ir viską gerai sutriname rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Jei reikia, dar šiek tiek pašildome.
• Sudedame antienos gabaliukus ir išmaišome.
• Išverdame virtinukus pagal instrukciją.
• Į lėkštes įpilame tiršto padažo, sudedame virtus virtinukus ir skanaujame.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen Me”