Ančiukas su batatų-moliūgų salotomis

Autorius Svajojantis Olandas
Keptas ančiukas

Šventės ateina ir praeina. Laukiame kitų… ar kitų ypatingų progų. Vėl ruošiamės ir laukiame svečių. Ir visuomet norisi paruošti ką nors ypatingo, ką nors skanaus.

Galima pasidžiaugti, kad tų švenčių pas mus tikrai netrūksta 🙂 Ir labai gerai, kad kartais nereikia praleisti visos dienos virtuvėje. Ir to daryti tikrai nereikia, nes sprendimas tam tikrai yra!

Jau ne kartą esu gaminęs, ragavęs ir tik dar kartą galiu pasakyti, kad „Kitchen Me“ produkcija labai kokybiška ir skani. Šį kartą ant stalo puikavosi ančiukas. Aš tik greitai sumaišiau salotas, o visa kita už mane jau buvo padaryta 🙂

Iš tikrųjų, tai nereikia laukti ir švenčių. Juk ypatinga diena gali būti bet kuri savaitės diena. Linkiu, kad ir pas Jus jų būtų kuo daugiau 🙂

Keptas ančiukas su salotomis

Apie receptą: labai gardus ančiukas ir prie jo derančios salotos. Prie mėsos puikiai derėjo kvepiantys prieskoniai, daržovės, riešutai ir uogos. Šiek tiek šventės įprastoje kasdienybėje 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Jei norite, prieskonius galite nuvalyti prieš ančiuko kepimą. Jie savo darbą jau atliko. Ir, kad gražiai iškeptų, jie nėra būtini. Kitu atveju, tie prieskoniai šiek tiek per daug apkepa. Man tai netrukdė, bet turėkite tai omeny.

Ančiukas su batatų ir moliūgų salotomis

Keptas ančiukas

Ančiukas su batatų-moliūgų salotomis

Šventės ateina ir praeina. Laukiame kitų… ar kitų ypatingų progų. Vėl ruošiamės ir laukiame svečių. Ir visuomet norisi paruošti ką nors ypatingo, ką nors skanaus. Galima pasidžiaugti, kad tų švenčių… Karštieji patiekalai ančiukas, salotos, mėsos patiekalai, paukštiena, antiena, moliūgas, daržovės, batatai, saldžiosios bulvės, pekano riešutai, spanguolės, alyvuogių aliejus, medus, garstyčios, padažas European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

1 „Kitchen Me“ ančiuko su obuoliais

Salotoms:
1 batato (saldžios bulvės)
½ sviestinio moliūgo
100 g džiovintų spanguolių
100 g kepintų pekano riešutų
salotų lapų
šlakelis alyvuogių aliejaus
1 arb.š. „Garam masala“ prieskonių
druskos
pipirų

Medaus ir garstyčių padažui:
25 g alyvuogių aliejaus
25 g citrinos sulčių
20 g medaus
20 g dižono garstyčių
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

Išsikepkime ančiuką:
• Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Ančiuką išpakuojame, įdedame į kepimo skardą (ne orkaitės skardą) ir uždengiame folija.
• Viską perkeliame į orkaitę ir kepame 120 min.
• Po nurodyto laiko nuimame foliją ir kepame dar 30 min. (jei reikia, galima įjungti „grill režimą“, kad apkeptų odelė). Ančiuką galima karts nuo karto palaistyti išsiskyrusiais riebalais.
• Iškeptą ančiuką ištraukiame iš orkaitės ir uždengiame folija. Taip palaikome apie 20-25 min.

Pasiruoškime salotas
• Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Batatą ir moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į kepimo formą, apibarstome prieskoniais, druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę apie 20-30 min.
• Išdėliojame (arba supjaustome) salotų lapus. Sudedame keptą moliūgą ir batatą, apibarstome kepintais pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis, apšlakstome padažu.
• Ančiuką patiekiame ant padėklo su salotomis, pjaustome ir skanaujame 🙂

Pasiruoškime padažą:
• Visus ingredientus gerai išmaišome ir apšlakstome salotas.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen Me”

Ančiukas

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą