Marmurinis keksas

Autorius Svajojantis Olandas
Marmurinis keksas

Man atrodo, tai buvo vienas pirmųjų keksų, kurį esu išbandęs savo saldžios kelionės pradžioje. Tie raštai ir sluoksniai sužavėjo, kad būtinai turėjau išbandyti. O ir artimiesiems jis labai patiko, tad laiks nuo laiko vis iškepdavau.

Tiesa, tuo metu jis vadinosi šiek tiek kitaip-„Zebriukas“. Ir viskas tik dėl to rašto. Juk žavus pavadinimas, tiesa? 🙂

To recepto jau tiksliai nepamenu, bet jei neklystu, jis buvo kepamas su kakava ir kondensuotu pienu (dar vienas gėris 🙂 ). Reikės pabandyti paieškoti tarp senų receptų, nes internete kol kas nepavyko rasti…

Marmurinis keksas su šokoladu

Šis mano keksas šiek tiek kitoks. Kakavą pakeičiau šokoladu, o kondensuotą pieną-grietinėle (ne taip gerai :). Bet galiu pasakyti, kad keksas vis tiek ne mažiau skanus, purus ir minkštas. Jei patinka tokie paprasti keksai, tai tikrai verta išsikepti ir paragauti 🙂

O Jums, kuris pavadinimas labiau patinka: marmurinis keksas ar „Zebriukas“? 🙂

Keksas Zebriukas

Apie receptą: purus, minkštas, drėgnas ir svarbiausia skanus! Man pilnai viso to užtenka, kad numalšinčiau savo nerimstantį „saldumynų troškulį“.

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Šokoladą reikia ištirpinti ir leisti bent šiek tiek atvėsti. Jis neturi būti per daug karštas.
• Šį kartą šokoladą tirpinau mikrobangų krosnelėje, nes man taip patogiau. Šildau impulsais: pakaitinu 30 sekundžių, ištraukiu ir vis pajudinu arba pamaišau šokoladą, kad jis lydytųsi daugiau mažiau vienodai. Toliau šildau vėl 30 sekundžių ir taip šildau tol, kol šokoladas ištirpsta. Atsargiai, neperkaitinkite šokolado!
• Kitas variantas, šokoladą šildyti ant garų vonelės. Į vidutinio dydžio puodą pripilu vandens, kad apsemtų puodo dugną (labai daug nereikia), ant jo statau metalinį indą su šokoladu (vanduo neturi siekti indo) ir kaitinu vis pamaišydamas, kol šokoladas ištirpsta.
• Vanilės pastą galite įmaišyti pačioje pradžioje plakant sviestą su cukrumi arba tuomet, kai sudėsite paskutinį kiaušinį.
• Miltų mišinį į šlapius ingredientus sudėkite pakaitomis su grietinėlė. Tai reiškia, kad: miltai-lengvai išmaišom, grietinėlė-lengvai išmaišom, miltai ir taip toliau. Aš viską sumaišiau per du kartus.
• Tešlą padalinkite per pusę. Viską galite sverti, jei norite tikslumo. Pasveriate visą bendrą masę ir padalinate (nepamirškite nusitarinti indo). Vanilinė tešla=vanilinė tešla+100 g šokolado.
• Norint išgauti raštą reikia sluoksniuoti. Iš pradžių vanilinė tešla-šokoladinė tešla-vanilinė tešla ir taip, kol sunaudosite abi mases. Nėra skirtumo nuo kurios pradėsite.

Keksas su šokoladu

Marmurinis keksas

Marmurinis keksas

Man atrodo, tai buvo vienas pirmųjų keksų, kurį esu išbandęs savo saldžios kelionės pradžioje. Tie raštai ir sluoksniai sužavėjo, kad būtinai turėjau išbandyti. O ir artimiesiems jis labai patiko, tad… Keksai ir keksiukai saldumynai, kepiniai, keksai, keksas, marmurinis keksas, zebriukas, šokoladas, grietinėlė European Atsispausdinti
Porcijos: 10-14 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

120 g sviesto
120 g grietinėlės
150 g cukraus
4 kiaušinių
220 g miltų
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės pastos
100 g juodojo šokolado

Gaminimo instrukcijos

• Kepimo popieriumi išklokite pailgą, 15x25 cm dydžio kekso kepimo formą ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
• Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės ir leiskite bent šiek tiek atvėsti.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Į kombaino indą sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir viską labai gerai išplakite (plakite mažiausiai 5 minutes).
• Toliau plakdami, vieną po kito, sudėkite kiaušinius ir viską dar kartą gerai išplakite.
• Supilkite vanilės pastą ir dar paplakite.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Persijokite.
• Miltų mišinį suberkite prie šlapių ingredientų per du kartus, pakaitomis su grietinėle ir viską išmaišykite mentele iki vientisos masės.
• Tešlą padalinkite į dvi dalis: daugiau kaip pusė turi būti vanilinė tešla, o į kitą supilame tirpintą šokoladą ir išmaišome iki vientisos masės.
• Tešlą pakaitomis supilkite į formą: vanilinė tešla, šokoladinė tešla, vanilinė tešla ir taip toliau, kol sunaudosite visą tešlą.
• Kepkite apie 45-55 minutes arba, kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus švarus.
• Formą su keksu ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti apie 10 minučių, o tuomet ištraukite keksą iš formos ir perkelkite ant grotelių.
• Valgykite tiek šiltą, tiek šaltą.
• Skanaus!

Keksas

Keksas zebriukas su šokoladu

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą