Šiltėjant orams, kaip visada norisi ko nors paprastesnio ir lengvesnio. Tą padaryti labai lengva turint sluoksniuotos tešlos ir rūkytos antienos filė. Ir, kai įsibėgės kvapnių ir skanių pomidorų sezonas, aš dar tikrai kepsiu ką nors panašaus 🙂
Toks sluoksniuotos tešlos pyragas skanus dar šiltas. Pjaustai, mėgaujiesi ir nesuki galvos, kad jis gerai nelaiko formos, kad kas nors vis pabėga pro šalį, nes tiesiog skanu ir daugiau nieko nereikia. Nebent gero oro ir kompanijos 🙂
Žinoma toks užkandis gardus ir atvėsęs, bet aš turbūt 90% esu už karštą maistą :). Bet kiekvienas renkasi kaip norisi ir dėl tokių dalykų tikrai neapsikraunam.
Nebent tik verta prisikrauti kokybiškų „Kitchen Me“ ingredientų ir mėgautis vasara 🙂
Apie receptą: lengvas, paprastas ir gardus užkandis su daug pomidorų ir skanios antienos. Tinka tiek namuose, tiek išvykoje gamtoje.
Pastabos ir patarimai:
• Nebijokite sluoksniuotos tešlos pakepti šiek tiek ilgiau. Taip bus tik dar skaniau. Nuo šviežių pomidorų, sluoksniuota tešla gauna daug drėgmės, todėl I-ojo kepimo metu verta pakepti šiek tiek ilgiau, kad tešla tinkamai iškeptų. Tik žinoma visada atsižvelkite į savo orkaitę ir nesudeginkite 🙂
• Rekomenduoju gaminti pomidorų sezono metu, kai jie yra patys skaniausi.
• Rūkytą antieną galite keisti kita savo mėgstama mėsa.
• Toks užkandis skanus tiek ką tik iškeptas, tiek atvėsęs.

Ingredientai
250-300 g sluoksniuotos tešlos
100-150 g rūkytos antienos filė
250-300 g pomidorų
2-3 valg.š. pomidorų pesto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. balzamiko acto
1 kiaušinio trynio
džiovinto rozmarino
žiupsnelis druskos ir pipirų
baziliko lapelių
Gaminimo instrukcijos
• Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite 35x25 cm dydžio sluoksniuotos tešlos lakštą ir perkelkite ant kepimo skardos.
• Tešlą lengvai įpjaukite aplinkui paliekant 2-3 cm pločio kraštelius.
• Tešlą subadykite šakute.
• Paviršių aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.
• Orkaitę įkaitinkite (režimas-konvekcija) iki 190°C ir kepkite apie 10 min.
• Išimkite ir palikite truputį atvėsti.
• Tešlos paviršių aptepkite pomidorų pesto.
• Supjaustykite ir išdėliokite pomidorus.
• Antienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite visą paviršių.
• Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir apibarstykite raudonėliu.
• Kepkite apie 10-15 minučių arba, kol pyragas gražiai apkeps.
• Iškepusį pyragą apibarstykite druska, pipirais ir baziliko lapeliais.
• Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen Me”