Žemės riešutų sausainiai su riešutų karamele

Autorius Svajojantis Olandas
Žemės riešutų kremo sausainiai su žemės riešutų karamele

Ilgai galvojau kaip būtų galima pavadinti šiuos sausainius. Labai norėjosi pavadinti „Snickers“. Skambus pavadinimas ir visiems labai gerai žinomas skonis. Tarsi iš karto pritraukia dėmesį. Bet vis dėlto pasilikau prie paprastesnio pavadinimo. Tebūnie taip kaip yra… 🙂

Šie sausainiai gausūs riešutų kremo. O riešutų kremą aš labai mėgstu 🙂 Panaudojau tiek sausainiuose, tiek įmaišiau į pačią karamelę.

O ar daug žinote apie pačią karamelę? Ar daug esate jos ragavę? Ar iš vis esate ragavę daugiau nei tik karamelę ir sūdytą karamelę? Jei galvojote, kad egzistuoja tik šios dvi rūšys, tai turiu Jus nudžiuginti, kad karamelės pasaulyje yra daug daugiau skonių ir jis labai įvairus! Saldus ir žinoma skanus 🙂

Ir šį kartą, vienu iš skonių dalinuosi su Jumis. Tad kepkite sausainius, virkite karamelę ir būtinai pasidalinkite kaip pavyko! 🙂

Sausainiai su riešutų kremu

Apie receptą: šie sausainiai nerealūs! Taip trumpai būtų galima juos apibūdinti. Gausūs riešutų kremo sausainiai, o kur dar karamelė su riešutų kremu? Labai gardūs ir šiek tiek primenantys „Snickers“ skonius. Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą. Tiek sausainiai, tiek karamelė nepaliks abejingų kas mėgsta riešutų kremą.

Pastabos ir patarimai:
• Žemės riešutų kremą galite keisti kitu mėgstamu riešutų kremu.
• Muskovado cukrų galite keisti rudu cukrumi arba įprastu baltu cukrumi. Bet cukrus čia taip pat duoda reikšmę tiek skoniui, tiek tekstūrai.
• Sausainių galite visai nepuošti, jei atrodo, kad tai nereikalinga. Gardūs jie ir be visų priedų. Bet su jais tikrai daug gardžiau 🙂
• Aš naudoju želatiną lapeliais dėl patogumo. Bet, jei tokios neturite, galite keisti biria želatina.
• Verdant karamelę, puodo stenkitės nemaišyti jokia mentele ar šaukštu, kad karamelė nesušoktų. Aš puodą tik lengvai pasukioju, jei to labai reikia. Tą galite daryti, kai cukrus būna jau beveik ištirpęs ir pradėjęs keisti spalvą.
• Virkite karamelę ant vidutinio stiprumo ugnies. Tokiu būdu cukrus laiku ištirps, o vanduo išgaruos.
• Supilant grietinėlę, būkite atsargūs. Kyla karšti garai, todėl lengva apsideginti.
• Jei karamelė sušoko į gabaliukus, viską kaitinkite ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps.
• Būtent šios karamelės nelaikau ilgiau nei mėnesio.
• Karamelę laikykite šaldytuve sandariai uždarytą.

Žemės riešutų kremo sausainiai su žemės riešutų karamele

Žemės riešutų sausainiai su riešutų karamele

Ilgai galvojau kaip būtų galima pavadinti šiuos sausainius. Labai norėjosi pavadinti „Snickers“. Skambus pavadinimas ir visiems labai gerai žinomas skonis. Tarsi iš karto pritraukia dėmesį. Bet vis dėlto pasilikau prie… Saldumynai saldumynai, kepiniai, sausainiai, žemės riešutų sausainiai, sausainiai su riešutų kremu, žemės riešutų kremas, sūdyti žemės riešutai, karamelė, žemės riešutų karamelė, karamelė su riešutų kremu, self rising miltai, kondensuotas pienas European Atsispausdinti
Porcijos: 9 sausainiai
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Sausainiams:
220 g žemės riešutų kremo
80 g sviesto
90 g cukraus
50 g muskovado cukraus
2 vidutinių kiaušinių
150 g „self rising“ miltų
¼ arb.š. druskos

Žemės riešutų karamelei:
145 g grietinėlės
1 g želatinos (naudoju lapeliais, 200 Bloom)
2 g druskos
90 g kondensuoto pieno
30 g vandens
80 g cukraus
40 g sviesto
50 g žemės riešutų kremo

Papuošimui:
kepintų ir sūdytų žemės riešutų
šokolado lašelių
karamelės

Gaminimo instrukcijos

Sausainiai:
• Į kombaino indą (antgalis šluotelė) sudėkite kambario temperatūros sviestą ir žemės riešutų kremą. Viską išplakite iki vientisos ir purios masės.
• Suberkite abiejų rūšių cukrų ir dar kartą labai gerai išplakite.
• Įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite iki vientisos masės.
• Atskirame inde sumaišykite miltus ir druską. Persijokite.
• Miltų mišinį suberkite į bendrą indą ir išmaišykite iki vientisos masės.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas konvekcija).
• Iš paruoštos tešlos suformuokite 9 didelius tešlos kamuoliukus ir išdėliokite ant skardos ištiestos perforuotu kilimėliu (arba kepimo popieriumi).
• Sausainius šiek tiek paspauskite plokščia mentele ir kepkite apie 20 minučių arba, kol gražiai apskrus.
• Iškeptus sausainius ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite šokolado lašeliais (nebūtinai) ir leiskite pilnai atvėsti.
• Ant sausainių išspauskite šiek tiek karamelės ir apibarstykite sūdytais žemės riešutais.

Karamelė:
• Lediniame vandenyje užmerkite želatiną ir palikite, kol prireiks.
• Tuo pačiu metu, į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę ir suberkite druską. Viską pakaitinkite beveik iki užvirimo.
• Į vidutinio dydžio puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį.
• Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol vanduo išgaruos, cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis (tamsėti) (masės nemaišykite, galite tik pajudinti puodą).
• Kai masė taps tamsios gintaro spalvos, pamažu supilkite karštą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. ATSARGIAI!!! Masė pradės smarkiai burbuliuoti ir skleisti karštus garus. Neapsideginkite!
• Į aukštą indą supilkite kondensuotą pieną, sudėkite riešutų kremą, sviestą ir gerai nuspaustą želatiną.
• Karštą karamelės masę supilkite ant ingredientų ir viską gerai sutrinkite rankiniu trintuvu.
• Uždenkite maistine plėvele į kontaktą (t.y., kad plėvelė liestų karamelės paviršių) ir leiskite šiek tiek atvėsti.
• Paruoštą karamelę supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą