Varškės pyragas su aguonų rutuliukais

Autorius Svajojantis Olandas

„Turiu ypatingą knygą, ypatingoje vietoje, su ypatingais žmonėmis. Ją saugau, kad jokia svetima akis nenužiūrėtų ir svetimos rankos nepaliestų. Niekas jos nėra matęs, nes niekam ir nerodžiau. Ji yra tik MANO!

Kas kartą ją prisimenu ir širdis apsąla, kokie vardai ten surašyti. Tai ypatingi žmonės: dori, sąžiningi ir teisingi. Jeigu galėčiau – net gyvybę paaukočiau dėl tokių žmonių. „Ak, na, man ir pasisekė!“.

Aš prisimenu kiekvieną jų ištartą žodį, kiekvieną gerą poelgį ir kaskart neatsistebiu, iš kur tokie žmonės?
Tad ir šį kartą, atėjo noras pažvelgti į tą ypatingą knygą su ypatingais žmonėmis. Ji guli pačioje garbingiausioje vietoje. Man net pačiam baisu prie jos prisiliesti, kad tik nieko jai nenutiktų. Bet paimu ją į rankas ir man ramiau.

Veidrodinis viršelis be anei vienos dulkelės! Ji tokia tyra kaip mano siela. Atsiverčiu pirmą puslapį ir regiu prieš akis auksu išrašytas raides – vardus, kurie čia ypatingi. Žvelgiu į tuos vardus ir kiekvienas gražus prisiminimas išnyra prieš akis.
Bet šiandien ypatinga diena, nes mano rašiklis, rašantis auksinėmis raidėmis, įrašys dar vieną ypatingą vardą. Bet dar truputį… Dar šiek… Pažvelgsiu iš naujo į tuos vardus ir, iš naujo viską prisiminsiu…

Taigi žvelgiu į tuos vardus ir stabteliu prie kiekvieno. „Kuo tas žmogus ypatingas?“ .

Matau, įrašytą vieną žmogų ir galvoju apie jo poelgius. „Na, nieko ypatingo jis nepadarė… Ir kodėl čia atsidūrė?“ Greitu rankos mostu išbraukiu jį iš sąrašo, nes man nereikia tokių beverčių žmonių! Kitas žmogus taip pat ne kažin ko vertas… „Ar jis bent ko nors pasiekęs gyvenime?“. Tuščių žmonių man nereikia! „O šis?! Tiek kartų jam padėjau, atidaviau savo širdį, savo laiką ir nieko! Nesulaukiau jokio atlygio!“

Taip dar kurį laiką sėdėjau palinkęs prie knygos ir braukiau iš sąrašo nereikšmingus vardus. Pasidarė šiek tiek liūdna, kad turiu tokius nedėkingus draugus. Bet greitai nuvijau šias mintis ir su džiaugsmu užverčiau knygą. „Juk kaip gerai, kad atsikračiau žmonėmis, kurie nėra ypatingi…“

Vėl padėjau ypatingą knygą, į ypatingą vietą, su ypatingų žmonių vardais ir nuėjau savo keliais…“

P.S O kaip Jūs? Ar turite savo „Draugų knygą“? Ar dažnai išbraukiate vardus, kurie Jums nepatinka? O gal pažįstate žmonių, kurie taip elgiasi? Na, gi pasidalinkite savo mintimis…

 

Istorija apie „Draugų knygą“

Apie receptą: žavingi aguonų rutuliukai, paskendę ir įsitaisę ant trapaus sausainių pagrindo. Lengvas ir švelnus varškės skonis. O ant viršaus migdolų „patalai“. Labai skanus varškės ir aguonų duetas. Išbandykite ir Jūs!

Pastabos ir patarimai:
• Aš naudojau jau sumaltas aguonas.
• Man aguonų rutuliukai išėjo gana skysti ir sunkiai laikė formą. Kitą kartą bandyčiau įdėti šiek tiek daugiau maltų džiūvėsėlių.
• Aš naudojau jau paruoštą kreminę varškę. Bet Jūs galite patys ją susimalti ar sutrinti blenderiu.
• Aš naudojau kukurūzų krakmolą dėl jo švelnesnio skonio. Bet Jūs galite rinktis ir įprastinį variantą ir naudoti bulvių krakmolą.
• Visada atkreipkite dėmesį į savo orkaitę. Jos kepa skirtingai. Tad ir laikas gali skirtis. Nepamirškite to.


Varškės pyragas su aguonų rutuliukais

„Turiu ypatingą knygą, ypatingoje vietoje, su ypatingais žmonėmis. Ją saugau, kad jokia svetima akis nenužiūrėtų ir svetimos rankos nepaliestų. Niekas jos nėra matęs, nes niekam ir nerodžiau. Ji yra tik… Desertai pyragas, varškė, aguonos, migdolų drožlės, istorijos, sausainiai, desertas, kepiniai, saldumynai, kukurūzų krakmolas, vanilinis cukrus, džiūvėsėliai European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

Pyrago pagrindui:
170g sausainių
90g sviesto

Trupiniai pyrago viršui:
50g šalto sviesto
50g cukraus
100g miltų

Aguonų masei:
140g maltų aguonų
200ml pieno
80g cukraus
2 kiaušinių
4 valg.š. maltų džiūvėsėlių

Varškės masei:
500g kreminės varškės
110g cukraus
3 kiaušinių
2 valg.š. aliejaus
2 valg.š. kukurūzų ar bulvių krakmolo
2 arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui:
migdolų drožlių

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 150 ᵒC temperatūros.
• Kepimo popieriumi išklokite 24 cm dydžio kepimo indą.
• Sausainius sumalkite.
• Sviestą, skirtą pagrindui, ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais.
• Suberkite trupinius į kepimo formą, paskirstykite kuo tolygiau ir suformuokite neaukštus kraštelius.
• Kepkite 5 min.
• Leiskite pravėsti ir statykite keletui minučių vėsiai, kad sutvirtėtų.

Trupiniams skirtus produktus susmulkinkite: šaltą sviestą, sumaišykite su cukrumi, miltais ir pirštų pagalba suformuokite trupinius.
• Statykite į šaldytuvą.

Aguonas sumalkite kavamale ir suberkite į nedidelį puodą.
• Supilkite pieną, įdėkite cukraus ir leiskite užvirti, karts nuo karto pamaišydami, kol masė sutirštės.
• Palikite atvėsti.
• Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
• Viską išmaišykite ir palikite kelias minutes išbrinkti.
• Rankų pagalba suformuokite rutuliukus ir juos išdėliokite ant apkepusio ir atvėsusio pyrago pagrindo.

Varškės masei: kiaušinius išplakite su cukrumi.
• Įmaišykite varškę, supilkite aliejų ir suberkite kukurūzų krakmolą.
• Viską dar kartą gerai išmaišykite.
• Varškės masę supilkite ant pyrago pagrindo su aguonų rutuliukais.

Trupinius, skirtus pyrago viršui ištraukite iš šaldytuvo ir užbarstykite ant varškės masės.
• Galiausiai apibarstykite pyrago viršų migdolų drožlėmis.

• Pyragą pašaukite į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepkite apie 50 min.
• Iškepusį pyragą, palikite pravėsti orkaitėje.
• Vėliau, pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
• Visiškai atvėsusį pyragą dėkite į šaldytuvą 3 valandoms (arba geriausia pernakt).
• Prieš patiekiant pyragą, palaikykite nors valandą kambario temperatūroje.
• Skanaus!

Recepto šaltinis: Mažoj virtuvėlėj…

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą