Obuolių keksas su sezamų pasta

Autorius Svajojantis Olandas

Švelnus jaukumas ir nosį kutenantys aromatai, neretai išduoda apie namie vykstančius procesus. Už uždarų durų, galime išgirsti garsus: žmonių balsus ir šiltą bendravimą, indų barškėjimą ar muzikos skambesį. Žmonės leidžia laiką ir gamina kartu. Kiti tik nori padėti ar visą darbą atiduoda kitiems.

Bet yra ir tokių, kurie renkasi gaminti vienumoje… Maisto gaminimas tampa lyg lengva meditacija atitrūkti nuo viso pasaulio. Paskęsti tarp miltų dulkių, prieskonių aromatų ir viso proceso, kuris leidžia atsipalaiduoti.

Atėjęs ruduo, tikrai gali pradžiuginti ne vieną! Juk dar galime džiaugtis saule! Vaizdais, kurie būdingi tik šiam metų laikui ir, kurie priverčia sustoti ir pasigrožėti nuostabia gamta. Taip pat ruduo turi savo dovanojamas gėrybes! Ir viena iš jų – yra obuoliai!
Tikriausiai jau kuris laikas Jūsų namai kvepia obuolių pyragais. Kartais, einant pro šalį, galite užuosti tuos aromatus net už uždarų durų. Kiekvienas turi savo obuolių pyrago receptą. O kartais, kai ateina noras išbandyti ką nors naujo, ieško kitų receptų. Ir visa tai dėl malonumo, dėl gerų emocijų ir akimirkų. Kartais dėl savęs, kartais dėl kitų žmonių. Nes obuolių pyragai turi tokią nepakartojamą savybę. Tai ne tik maistas! Tai jaukumas ir šiluma… Tai akimirkos, kurias kuriame mes patys.

To Jums ir palinkėsiu šį rudenį – kuo daugiau pyragų ir, kuo šiltesnių, jaukesnių akimirkų!

Apie receptą: tai obuolių pyragas, kuris verčia atkreipti į save dėmesį. Jis turi tai ką ir daugelis obuolių pyragų: minkštas, drėgnas ir skanus. Bet kitokį skonį sukuria naudojama sezamų pasta. Ji duoda savitą cinkelį ir paverčia šį pyragą šiek tiek kitokiu. Yra sezamo nata, kuri apie save primena. Bet, jei Jums sezamai patinka, tai kepkite ir skanaukite!

Pastabos ir patarimai:
• obuolius, pasistenkite supjaustyti plonai ir vieną nuo kito atskirti. Kitu atveju, gali išeiti storas obuolių sluoksnis vienoje vietoje kaip pas mane.
• sezamų pastą, galite sudėti ant išdėliotų obuolių skiltelių. Bet galite ir pačius obuolius sumaišyti su sezamų pasta. Rinkitės variantą, kuris Jums yra patogesnis.


Obuolių keksas su sezamų pasta

Švelnus jaukumas ir nosį kutenantys aromatai, neretai išduoda apie namie vykstančius procesus. Už uždarų durų, galime išgirsti garsus: žmonių balsus ir šiltą bendravimą, indų barškėjimą ar muzikos skambesį. Žmonės leidžia… Keksai ir keksiukai saldumynai, desertai, kepiniai, keksas, obuoliai, sezamų pasta, cukraus, kefyras, rūgpienis, citrinos sultys, rudasis cukruspudra European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

180g miltų
140g rudojo cukraus
120g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
1 arb.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
100ml kefyro ar rūgpienio
100g sezamų pastos
2 obuolių
pusės citrinos sulčių

cukraus pudros apibarstymui

Gaminimo instrukcijos

• obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
• minkštą, kambario temperatūros sviestą, elektriniu plaktuvu, išplakite su cukrumi iki purumo.
• po vieną įmuškite kiaušinius ir, po kiekvieno gerai išplakite.
• supilkite kefyrą ar rūgpienį ir dar kartą išplakite.
• miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
• maišydami, po truputį supilkite į sviesto - cukraus masę.
• dalį tešlos supilkite į riebalais pateptą kekso formą arba kepimo popieriumi išklokite 26x15 dydžio kekso kepimo formą.
• išdėliokite obuolių skilteles.
• ant jų sudėkite sezamų pastą, o ant viršaus likusią tešlą.
• kepkite iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.
• ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
• iškepusį keksą atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą