Tiramisu II

Autorius Svajojantis Olandas

Kartą jau dalinausi tiramisu receptu. Ir nors jie šiek tiek panašūs, bet tuo pačiu ir skiriasi. Gal šiek tiek… Ir labai nedaug! Bet vis tiek verta! Verta skirti šiek tiek savo brangaus laiko ir dar labiau verta mėgautis juo ramiai ir niekur neskubant…

Ir nors šį kartą dalinuosi nuotraukomis iš anksčiau, kai sluoksniavau desertą didesniame inde. Bet per šias Velykas viską sluoksniavau nedideliuose indeliuose. Ir tikrai labai rekomenduoju! Kiekvienas turi po savo porciją, kuria nereikia dalintis ir kuri priklauso tik TAU!

Tokiu būdu dar maloniau ragauti ir dar smagiau matyti tuos visus sluoksnius, kurie matosi ir verčia dar labiau norėti šio nuodėmingo deserto. O jo užteks tik trims porcijoms, jei gaminsite pagal receptą. Jei norite daugiau – didinkite ir ingredientų kiekį.

Atsikvėpkite ir skirkite šiek tiek savo laiko šiam nuostabaus skonio desertui, kuris pavergęs daugelio širdis…

Saldžių Jums akimirkų…

Apie receptą: labai purus ir minkštas desertas, kuriam nereikia daug žodžių. Jis tiesiog neatsivalgomas! Lengvas ir tirpstantis burnoje. Daugiau nieko ir nereikia sakyti, nes tiesiog nori užsimerkti ir mėgautis.

Pastabos ir patarimai:
• Kremas labai purus ir minkštas. Jei norite tvirtesnio kremo naudokite mažiau baltymų arba jų visai atsisakykite. Kadangi man patinka iš karto sunaudoti visus produktus, aš naudojau visus trynius ir baltymus. Kremas toks purus, kad jame net matosi „oro burbuliukai“.
• Kartą gaminau keramikinėje formoje (matosi iš nuotraukų). Bet kitą kartą gaminau indeliuose. Taip patogiau ir smagiau valgyti.
• Šio kiekio užtenka trims 0,5 l indeliams. Jei gaminsite didesnėje formoje, produktų kiekį dvigubinkite.
• Indeliuose sluoksniavau: kremas, kakava, sausainiai ir t.t. Matyt, dėl to man apatinis sluoksnis buvo pats minkščiausias ir net šiek tiek per skystas. Išvadą padariau tokią: kremas neturėjo į ką susigerti ir todėl taip nutiko. Jei gaminsite indeliuose geriau apatinį sluoksnį pradėti nuo sausainių, t.y. sausainiai + kremas + kakava ir t.t.
• Kavos sirupo man atliko. Ir gana nemažai. Matyt, tai priklauso nuo sausainių kiekio. Jei indeliai maži, tai ir sausainių bei kavos sirupo prireiks mažiau.
• Plakant trynius su cukraus pudra ant „garų vonelės“, po kurio laiko kremas pradeda labai tirštėti. Neišsigąskite! Taip ir turi būti. Situacija pasikeis, kai sudėsite maskarponės sūrį.
• Kakavą barstau prieš patiekiant desertą. Bet kartais, jei nėra indo, kurio negalima sandariai uždaryti ar neturiu maistinės plėvelės po ranka, lengvai pabarstau kakava (bet ne per daug). Taip kremas nepakeičia spalvos, „neapdžiūsta“, kol „ilsisi“ šaldytuve.


Tiramisu II

Kartą jau dalinausi tiramisu receptu. Ir nors jie šiek tiek panašūs, bet tuo pačiu ir skiriasi. Gal šiek tiek… Ir labai nedaug! Bet vis tiek verta! Verta skirti šiek tiek… Desertai saldumynai, desertai, desertai indeliuose, tiramisu, kakava, kava, kiaušiniai, sausainiai, maskarponės sūris, cukraus pudra European Atsispausdinti
Porcijos: 3 indeliai Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Kremui:
250 g maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
60 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
200 g Savoiardi sausainių („Damų pirštelių“)
žiupsnelio druskos

Kavos sirupui:
250 ml labai stiprios kavos
70-100 ml likerio ( ar kito gėrimo )

Papuošimui:
kakavos aš šokolado drožlių

Gaminimo instrukcijos

Kavos sirupas:
• Užplikykite kavą ir leiskite atvėsti.
• Jei reikia, nukoškite.
• Supilkite likerį ir išmaišykite.

Kremas:
• Kiaušinius nuplaukite karštu vandeniu ir gerai nusausinkite.
• Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
• Kiaušinių trynius ir pusė cukraus pudros dėkite į karščiui atsparų indą.
• Puode užvirkite vandenį.
• Sumažinkite kaitrą.
• Indą su kiaušinių tryniais ir cukraus pudra, statykite ant puodo (dubuo turi nesiliesti su vandeniu) ir plakite, kol gausite šviesią, kreminę konsistenciją (plakite apie 3-5 minutes).
• Sudėkite kambario temperatūros maskarponės sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Neperplakite ir neplakite per ilgai.
• Dubenį nuimkite nuo garų vonelės.
• Jei masė per daug sušilo, leiskite atvėsti.
• Kitame dubenyje, baltymus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir plakite, kol suputos.
• Plakdami, pamažu suberkite likusią cukraus pudrą ir išplakite iki standžių, tvirtų putų.
• Baltymus, per kelis kartus, sumaišykite su maskarponės kremu.
• Sausainius (po vieną) labai trumpam įmerkite į paruoštą kavos sirupą, ištraukite, ir išklokite formos dugną.
• Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
• Apibarstykite kakava.
• Taip susluoksniuokite visus turimus sausainius, kremą ir kakavą.
• Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
• Deserto viršų galite lengvai ir plonu sluoksniu apibarstyti kakava.
• Indą užklokite maistine plėvele ar kitaip uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą pailsėti bent kelioms valandoms ar geriausia per naktį.
• Prieš patiekiant dar kartą pabarstykite kakava ar šokolado drožlėmis.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą