Trinta žiedinių kopūstų sriuba su pelėsiniu sūriu

Autorius Svajojantis Olandas

Panašu, kad žiema vis dar nenori trauktis. Taip ja džiaugiamės, kad atrodo, ji pati pajuto mūsų džiaugsmą ir nenori niekur išeiti. Išsausėjusias miesto gatves vėl pakeičia sniego takai, o pažvelgęs pro langą vėl gali pamatyti snaiges krintančias iš dangaus… Gerai, kad bent tie patys rytai būna labai saulėti ir gražūs! „Nudažo“ saulės spinduliais namų sienas ir gatves. Ir labai tikiuosi, įneša tos šviesos į žmonių širdis. Šviesos, kurios taip visiems reikia…

Ir pats noriu išeiti į tą šviesą. Pasivaikščioti vis dar apsnigtais miško keliais… Vaizdas miške primena apie žiemą dar stipriau. O išvirtę medžiai ir nulūžusios medžių šakos – apie gūsingus vėjus, kurių buvome sulaukę…

Kartais pavyksta sutikti ir žmonių… Kurie palydi šypsenomis. Nedrąsiai atsakau tuo pačiu ir nusišypsau. Gera…

Ir pasivaikščioti pasidaro dar smagiau!

Apie receptą: man sunku įvertinti šią sriubą, nes man labai patinka trintos sriubos. Bet ji tikrai skani! Švelni ir kreminė daržovių sriuba. Šį kartą pagardinau pelėsiniu sūriu ir jis puikiai „suskambėjo“ šioje sriuboje. Kol dar žiema nesiruošia trauktis, suvalgyti lėkštę šios sriubos – pats tas! Nors žinoma ja galima gardžiuotis bet kada, kai tik aplanko toks noras.

Pastabos ir patarimai:
• Jei tikrai norite greitesnio varianto – praleiskite kepimą orkaitėje.
• Pelėsinį sūrį ir jo kiekį rinkitės pagal savo norus ir šaldytuvo turinį.
• Sriubos tirštumą pasireguliuokite pagal save. Jei sriuba per tiršta – papildomai įpilkite sultinio ar grietinėlės.
• Patiekdami sriubą, galite pagardinti įvairiomis sėklomis, duonos skrebučiais ar žolelėmis.
• Druskos ir pipirų kiekį papildomai pagardinkite pagal savo skonį.


Trinta žiedinių kopūstų sriuba su pelėsiniu sūriu

Panašu, kad žiema vis dar nenori trauktis. Taip ja džiaugiamės, kad atrodo, ji pati pajuto mūsų džiaugsmą ir nenori niekur išeiti. Išsausėjusias miesto gatves vėl pakeičia sniego takai, o pažvelgęs… Sriubos trinta sriuba, žiedinis kopūstas, grietinėlė, daržovių sultinys, pelėsinis sūris, česnakai, svogūnas, sriubos, sūris European Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 porcijos Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

1 didelio žiedinio kopūsto
700 ml daržovių sultinio
400 ml grietinėlės
200 g pelėsinio sūrio
1 svogūno
3 skiltelių česnako
2 valg.š. sviesto
3 valg.š. aliejaus
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
• Išskaidykite kopūstą žiedynais, apipilkite aliejumi, apibarstykite druska ir maltais pipirais.
• Viską gerai išmaišykite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
• Kepkite apie 30-40 minučių, kol žiedynai apkeps ir suminkštės.

• Dideliame puode virš nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą.
• Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
• Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir maišydami pakaitinkite dar apie minutę.
• Į tą patį puodą suberkite iškepusius žiedinio kopūsto žiedynėlius, supilkite daržovių sultinį, grietinėlę.
• Sudėkite gabalėliais sutrupintą pelėsinį sūrį ir maišykite, kol sūris ištirps.
• Leiskite užvirti.
• Išjunkite ugnį ir maisto smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
• Patiekite į lėkštes, pagardinkite grietinėle, apibarstykite kanapių sėklomis ir papuoškite petražolių šakele.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Palikite atsiliepimą