Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Autorius Svajojantis Olandas

Neseniai pasidalinau citrinų kremo receptu. Ir, jeigu dar trūksta idėjų kaip jį panaudoti, tai štai – receptas! Lengvas, paprastas ir labai pavasariškas, o gal net vasariškas sluoksniuotas desertas! Kai uogų bus daugiau ir iš savo sodų bei daržų, tai tokį desertą pasigaminti ir valgyti bus dar maloniau!

Toks „sluoksniuotis“ labai gražiai atrodo taurėse ar stiklinėse, kai matosi visi sluoksniai. Ir dėl to dar smagiau valgyti! O visos uogos ir visa kita spalvų paletė atsiskleidžianti deserte, džiugina akis ir iš karto kelia apetitą.

Pagaminti labai paprasta. Ilgiau užtruks tik išsikepti granolą ir išsivirti citrinų kremą. Žinoma desertą galima paskaninti ir parduotuvėje pirkta granola, bet ši tikrai labai gardi.

Tad, jei susiviliosit tokiu desertu – praneškit! 😉

Apie receptą: desertas, kuriame susiduria tiek daug nuostabių skonių! Traški granola, kurią galima skanauti ir vieną. Citrinų kremas suteikiantis gaivaus skonio. Graikiškas jogurtas, kurio nori bent šaukštelio daugiau. Ir spalvingos uogos, kurios savo spalvomis ir skoniu „žaidžia“ šiame deserte. Viskas labai skanu atskirai, bet dar skaniau, kai viskas susijungia į visumą. Pamėginkit! Gal patiks ir Jums?!

Pastabos ir patarimai:
• Uogų ir kitų ingredientų kiekį pasireguliuokite pagal save ir savo norus.
• Šilauoges sutryniau rankiniu trintuvu ir nežinau, ar būtent dėl to, bet man uogos pavirto į drebučius. Skoniui tai tikrai nepakenkė, bet kitą kartą jų netrinčiau.
• Taip pat apatinį sluoksnį pradėjau nuo trintų šilauogių, o braškės paskendo jogurte ir beveik nesimatė. Tad sluoksniuokite taip, jei Jums nėra skirtumo arba pagal savo norus.
• Uogas rinkitės pagal sezoną arba savo mėgstamiausias.
• Naudojau graikišką jogurtą, bet tinka ir kitoks. Geriau natūralus, ne su saldikliais.
• Granolą kepu 160°C temperatūroje ir kas 10 minučių pamaišau, kad keptų tolygiai.

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Neseniai pasidalinau citrinų kremo receptu. Ir, jeigu dar trūksta idėjų kaip jį panaudoti, tai štai – receptas! Lengvas, paprastas ir labai pavasariškas, o gal net vasariškas sluoksniuotas desertas! Kai uogų… Desertai sluoksniuotas desertas, uogos, citrinos, pusryčiai, citrinų kremas, braškės, šilauogės, granola, avižiniai dribsniai, graikiškas jogurtas, kokosų drožlės, migdolų riekelės, medus, alyvuogių aliejus, riešutai, saldumynai, cukraus pudra, kiaušiniai, sviestas, cinamonas, vanilės ekstraktas European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Desertui:
4 didelių braškių
6 valg. š. šilauogių
6 valg. š. graikiško jogurto
4 valg. š. citrinų kremo
4 valg. š. granolos
braškių papuošimui

Citrinų kremui:
4 citrinų
200 g cukraus pudros
100 g tirpinto ir atvėsinto sviesto
4 kiaušinių

Granolai:
2 stiklinės (280 g) avižinių dribsnių
¼ stiklinės (25 g) migdolų riekelių
¼ stiklinės (25 g) kokoso drožlių
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
½ arb. š. druskos
1 arb. š. cinamono
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Gaminimo instrukcijos

Citrinų kremas
• Išplakite šviežiai spaustas citrinų sultis, nutarkuotas žieveles, cukraus pudrą, tirpintą ir atvėsintą sviestą ir kiaušinius iki visiškai vientisos masės.
• Supilkite į puodą.
• Kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol masė sutirštės.
• Neleiskite užvirti!
• Masei sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainėlį.
• Atvėsinkite ir sandariai uždarykite dangteliu.
• Šiuo citrinų kremu pagardinsite ne tik sluoksniuotus vaisių desertus, tačiau ir pyragus, bandeles ir kitus desertus.

Granola
• Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
• Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekeles, kokoso drožles, druską ir cinamoną.
• Nedideliame puode ištirpinkite medų, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir vanilės ekstraktu.
• Supilkite į dubenį su sausais ingredientais ir gerai išmaišykite.
• Paskleiskite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
• Kepkite apie 30 minučių (arba kol gražiai apskrus), pamaišydami kas 10 minučių.
• Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
• Sandariame inde granolą galite laikyti iki 2 savaičių.

Desertas
• Į aukštas stiklines ar taures susluoksniuokite sutrintas šilauoges, ketvirčiais supjaustytas braškes, graikišką jogurtą, citrinų kremą ir granolą.
• Papuoškite braškėmis.
• Valgykite kiekvieną sluoksnį atskirai arba prieš tai susimaišykite.
• Patiekti galite ir paprastuose dubenėliuose ar puodeliuose, tačiau taurėse ar stiklinėse patiektas sluoksniuotas vaisių desertas atrodo efektingiau.

Recepto šaltinis: Kulinarijos žurnalas °C

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą