Man atrodo reiks išleisti visą kolekciją pyragų ir keksų, kuriuose naudojamas kreminis sūris. Aš tikrai nežinau kokiais būdais jis atsiranda pas mane šaldytuve. Bet jis vis nesibaigia ir nesibaigia! O man vis įdomu išbandyti naujus skonius. Kažką šiek tiek pakeisti, kažko pridėti… Taip ir nesibaigia ši saldi kelionė.
Ką galėčiau pasakyti apie tokius keksus ir pyragus? Kad gardūs, tai neabejotinai. Nors kartais pagalvoju, kad būna ir skanesnių. Labai svarbu neperkepti. Tinka „drėgni“ priedai. Nors juose daug riebalų, bet vėstant kepiniui, jie taip pat tvirtėja, o tai sukuria tvirtesnę struktūrą. Nebelieka to minkštumo ir purumo, kurio man taip norisi. Tad juos visada skanauju dar šiltus. O, jei lieka vienas kitas gabaliukas nesuvalgytas ar neatiduotas svečiams, tai paprastas būdas vėl mėgautis puriu ir minkštu kepiniu-šiek tiek pašildyti mikrobangų krosnelėje. Šis būdas gal ir ne visiems priimtinas, bet man tinka. Tuomet vėl grįžta jo visas „skanumas“. Bet žinoma tai nėra būtina, aš tik dalinuosi kaip labiausiai patinka man 🙂
Šįkart vėl gardinau uogomis. Rūgštūs ir gaivūs juodieji serbentai man skaniai suderėjo su baltuoju šokoladu ir saldžiu biskvitu. Na, o jei Jūs taip pat užsinorėtumėt tokio pyrago, tai receptą palieku čia. Pažadu bus ir daugiau receptų, nes juk kreminis sūris pas mane niekada nesibaigia! 😀
Apie receptą: gardus pyragas su juodųjų serbentų rūgštele ir balto šokolado gabaliukais. Skaniausias dar šiltas (man kaip visada!), bet niekas netrukdo pasimėgauti ir kitą dieną.
Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Aš naudojau 150 g cukraus ir tešla buvo gana saldi. Man tai netrukdė, nes uogos puikiai viską subalansavo.
• Šokolado kiekį pasireguliuokite pagal save.
• Ir nors jis ištirpsta ir pasaldina tešlą, bet pasimėgauti pyragu vis tiek netrukdo.

Ingredientai
180 g miltų
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
300 g kreminio sūrio
90 g sviesto
130-150 g cukraus
1 arb.š. vanilės pastos
2 vidutinių kiaušinių
60-100 g balto šokolado
110 g juodųjų serbentų (naudojau šaldytus)
Gaminimo instrukcijos
• Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome inde ir atidedame į šalį, kol prireiks.
• Į plakimo indą (antgalis-šluotelė) sudedame sviestą ir suberiame cukrų. Viską plakame iki minkštos ir purios masės (5-10 minučių).
• Įmušame kiaušinius ir supilame vanilės pastą. Viską plakame toliau.
• Sudedame kreminį sūrį ir dar kartą gerai išplakame.
• Suberiame miltus, smulkintą šokoladą ir lengvai išmaišome. Nepermaišykite.
• Suberiame uogas ir dar kartą išmaišome.
• Paruoštą tešlą supilame į kepimo formą (arba žiedą), išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę.
• Iš pradžių kepame 30 minučių, tuomet temperatūrą sumažiname iki 160°C ir kepame dar apie 45-50 minučių.
• Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
• Jei norisi, galima apibarstyti cukraus pudra.
• Man skaniausias dar šiltas! 🙂