Karamelinis obuolių keksas

Autorius Svajojantis Olandas
Karamelinis obuolių keksas

Labai mėgstu karamelę. O eksperimentuodamas su ja ir jos skoniais, netyčia jos prikaupiau šiek tiek per daug. Taip jau būna, kai nori sukurti ką nors skanaus. Ta karamelė ne visada pavykdavo tokia, kokios noriu. Tai per skysta, tai per rūgšti, tai kažkokia „šiaip įdomi“ ir visai ne tokia, kokios aš noriu.

Sunaudoti visas tas atsargas pasirodė ne tokia jau lengva užduotis. Karamelės daug, o valgyti nesinori. Tai išeitis buvo tik viena-panaudoti ją kepiniuose. Kepiau ir granolą, ir keksą, ir pyragus. Visi bandyti eksperimentai savotiškai įdomūs. Ir žinoma norisi, kad būtų skanūs. Tai šį kartą ir dalinuosi šiuo savo karameliniu eksperimentu 🙂

O, kai už lango vėsu, niūru ar tamsu… Vakarus džiuginam obuolių pyragais. Ar keksais! 🙃

Ką daugiau ir besakyti… Nebent tik tiek, kad čia labai tinka papildomai apšlakstyti karamele. Saldu! Bet verta! Sutinkat? 😉

Karamelinis keksas

Apie receptą: gardus ir minkštas keksas pagardintas obuoliais ir karamele. Tobulas ir neatsivalgomas derinys. Jei mėgstate saldžiau, būtinai apšlakstykite karamele. O, jei dar šalia bus ledų kaušelis, tai iš vis pasaka 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Naudojau naminę, savo virtą karamelę. Ja taip pat galima apšlakstyti ir patį keksą. Bus tikrai labai gardu! 🙂
• Naudojau „Self rising“ miltus. Ir nors jie jau yra su kildinančiomis medžiagomis, papildomai vis tiek naudojau kepimo miltelius.

Keksas su obuoliais

Karamelinis obuolių keksas

Karamelinis obuolių keksas

Labai mėgstu karamelę. O eksperimentuodamas su ja ir jos skoniais, netyčia jos prikaupiau šiek tiek per daug. Taip jau būna, kai nori sukurti ką nors skanaus. Ta karamelė ne visada… Keksai ir keksiukai kepiniai, keksas, karamelė, obuoliai, self rising miltai, cinamonas European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 gabalėlių Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

180 g „Self rising“ miltų
½ arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. cinamono
½ arb.š. imbiero
½ arb.š. druskos
100 g sviesto
50 g rudo cukraus
150 g karamelės
3 vidutinių kiaušinių
2 dideli obuoliai
½ citrinos sulčių

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Kepimo popieriumi išklokite pailgą, 15x25 cm dydžio kekso kepimo formą ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
• Į kombaino indą sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite karamelę. Viską labai gerai išplakite.
• Toliau plakdami, pamažu supilkite kiaušinius ir viską dar kartą gerai išplakite.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską.
• Miltų mišinį suberkite prie šlapių ingredientų ir viską išmaišykite mentele iki vientisos masės.
• Obuolius supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultim ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
• Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 60 min. arba, kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus švarus.
• Valgykite tiek šiltą, tiek šaltą.
• Jeigu norisi, galite apšlakstyti karamele 🙂

Karamelinis keksas su obuoliais

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą