Kareivio sausainiai

Autorius Svajojantis Olandas

„Anzac“ sausainis – yra saldūs sausainiai, populiarūs Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, gaminami iš avižų, miltų, cukraus, sviesto (arba margarino), auksinio sirupo, sodos, verdančio vandens ir džiovinto kokoso.

Šie sausainiai (angl. Anzac Biscuits) pavadinti Australijos ir Naujosios Zelandijos kareivių, dalyvavusių Pirmajame pasauliniame kare, garbei.

Teigta, kad sausainius, žmonos ir įvairios moterų organizacijos, kariams siuntė į užsienį, nes ingredientai lengvai negenda ir sausainiai atlaikydavo ilgą kelionę į Europą, kadangi jų sudėtyje nėra kiaušinių!

Kita nuomonė, kad šių sausainių kareiviai tikrai nevalgė, o juos žmonės kepė savo namuose ir pardavinėjo įvairiose šventėse ir mugėse.

Bet kokiu atveju, šie sausainiai labai skanūs ir verta jų paragauti.

Apie receptą: labai skanūs sausainiai! Gal kiek saldoki, bet tai nemaišo. Ilgą laiką kepiau savo avižinius sausainius su razinomis, bet šie tikriausiai savo skoniu pralenkė juos! Tikrai labai rekomenduoju, kas mėgsta avižinius sausainius.

Pastabos ir patarimai:
• Sausainiai gana saldūs, tad cukraus kiekį galite sumažinti.
• Man iškepė 12 sausainių – pilna skarda.
• Sausainių masė gana riebi nuo sviesto, bet taip net geriau. Lengviau formuoti sausainius ir niekas nelimpa prie rankų.
• Jei norite, galite įmaišyti įvairių sėklų. Bus dar skaniau. Aš šį kartą pasirinkau tik razinas.


Kareivio sausainiai

„Anzac“ sausainis – yra saldūs sausainiai, populiarūs Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, gaminami iš avižų, miltų, cukraus, sviesto (arba margarino), auksinio sirupo, sodos, verdančio vandens ir džiovinto kokoso. Šie sausainiai (angl.… Saldumynai saldumynai, sausainiai, kepiniai, avižiniai dribsniai, kokoso drožlės, sviestas, sėklos, auksinis sirupas, medus, soda, verdantis vanduo European Atsispausdinti
Porcijos: 12 sausainių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

150 g miltų
125 g avižinių dribsnių
75 g kokoso drožlių
50 g šviesaus rudo cukraus
25 g smulkaus balto cukraus
žiupsnelis druskos
125 g sviesto
100 g auksinio sirupo arba skysto medaus
½ arb.š. šaukštelio kepimo sodos
2 valg.š. verdančio vandens
50 g razinų ( arba pagal norus )

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių (160C orkaitę su ventiliatoriumi).
• Kepimo skardas (skardą) išklokite kepimo popieriumi.
• Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokoso drožles, abiejų rūšių cukrų, druską.
• Mažame puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą su auksiniu sirupu (ar medumi).
• Nukelkite nuo ugnies.
• Greitai įmaišykite sodą ir verdantį vandenį.
• Į sausus produktus supilkite sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą.
• Imkite tešlos, rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardų palikdami tarpus tarp sausainių.
• Šaukšto nugarėle ar kitu plokščiu daiktus paploninkite tešlos kamuoliukus.
• Kepkite 12 minučių arba kol beveik sutvirtės (daugiau sutvirtės kai atvės).
• Palikite iškeptus sausainius kelias minutes skardose, o tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Recepto šaltinis: Baking Secrets

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą