Tarta su kriaušėmis ir migdolais

Autorius Svajojantis Olandas
Tarta su kriaušėmis ir migdolais

Trapus tešlos pagrindas, dvigubas migdolinis įdaras ir viską vainikuojančios kriaušės su migdolais. Iškepęs šią tartą pagalvojau, kad būtinai kepsiu ir dar ką nors. O tai matyt ir pasako, kad ši tarta man patiko. Labai švelnūs skoniai derantys tarpusavyje. Niekas nieko neužgožia. Trapu. Minkšta. Drėgna. Labai daug įvairių jaučiamų skonių ir tekstūrų.

Išsikepti šią tartą užtruks šiek tiek laiko. Tešlos gaminimas ir šaldymas, įdaro paruošimas, laikas skirtas kepimui ir atvėsinimas. Labai norėjau paragauti dar šiltos, bet kantriai laukiau, kol pilnai atvės. Šiltus kepinius paliksiu kitiems kartams 🙂 O visas tas laukimas vyksta daug paprasčiau, jei pasiruošiate iš anksto. Visa kita lieka tik malonumas 🙂
Vaisius ar uogas rinkitės pagal savo norus. Rudeniui labai tiks obuoliai ir kriaušės, žiemos metu kepkite su persimonais, o šiltesniems orams galite pasirinkti kaulavaisius: persikus, abrikosus ar nektarinus. Atraskite tai ką mėgstate labiausiai ir eksperimentuokite. Nes virtuvė lyg maža laboratorija, kurioje galite įjungti vaizduotę ir atsipalaiduoti.

Tarta su kriaušėmis ir migdoliniu įdaru

Apie receptą: kriaušės-tikra klasika. O ruduo pats tinkamiausias metas tokiems kepiniams. Tarta, kuri užpildys migdolų aromatais ir skoniais. Yra ir saldumo, ir švelnumo, ir kitų malonių poskonių, kuriuos verta pajusti.

Pastabos ir patarimai:
• Jei neturite kombaino, tą galima atlikti maisto smulkintuvo pagalba. Jei neturite ir jo, tuomet dirbkite rankomis. Tai užtruks ilgiau, bet vis tiek pavyks. Tik neleiskite tešlai per daug sušilti ir per ilgai neminkykite tešlos.
• Tešlą iškočiokite didesnio dydžio nei kepimo forma. Tešlos likutį pašalinkite aštraus peilio pagalba. Vėliau likučius galėsite išsikepti kaip sausainiukus pakramsnojimui 🙂
• Tešlą būtina palaikyti šaldytuve. Taip bus lengviau dirbti. Galite palaikyti ir per naktį.
• Tešlos neformuojame į rutulį!!! Pirmiausia išsikočiojame, o tik vėliau perkeliame į šaldytuvą.
• Tešlą galite gaminti ir šiek tiek kitaip: pirma išsikočiokite, palaikykite šaldytuve ir tik tada perkelkite į formą. Jei tešla per daug sukietėjo, leiskite jai šiek tiek sušilti ir tuomet perkelkite į kepimo formą. Jei tešla vietomis įtrūks ar kitaip deformuosis, viską galėsite pataisyti rankomis. Nepergyvenkite 🙂
• Naudokite tik kokybišką marcipaną, kuriame yra bent 50 % riešutų. Jį taip pat galima pasigaminti ir namuose.
• Kriaušes naudokite nepernokusias. Aš gamindamas tik tokias turėjau (ką padarysi 🙂 ), bet geriau naudoti dar tvirtas.
• Nuo kriaušių dydžio priklauso kiek sunaudosite kriaušių.
• Jei tešla atrodo jau pakankamai apkepusi tai dar nereiškia, kad ji gerai iškepė viduje. Kepdami atkreipkite į tai dėmesį ir neištraukite per anksti.

Tarta su kriaušėmis ir migdolais

Tarta su kriaušėmis ir migdolais

Tarta su kriaušėmis ir mgdolais

Trapus tešlos pagrindas, dvigubas migdolinis įdaras ir viską vainikuojančios kriaušės su migdolais. Iškepęs šią tartą pagalvojau, kad būtinai kepsiu ir dar ką nors. O tai matyt ir pasako, kad ši… Pyragai saldumynai, kepiniai, tarta, kriaušės, migdolai, migdolų miltai, marcipanas, European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Tešlai:
250 g miltų
140 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g cukraus pudros
30 g migdolų miltų
1 vidutinio kiaušinio
¼ arb.š. druskos

Įdarui:
200 g marcipano (bent 50%)
170 g migdolų miltų
150 g sviesto
80 g cukraus
50 g miltų
2 vidutiniai kiaušiniai
2-3 kriaušės
migdolų plokštelių

Gaminimo instrukcijos

Tešlos paruošimas:
• Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudėkite sviestą ir suberkite cukraus pudrą. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
• Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite, kol ingredientai susijungs.
• Suberkite miltus, migdolų miltus ir druską. Viską maišykite tik tol, kol ingredientai susimaišys.
• Kepimo skardą (20 cm) ištepkite sviestu.
• Paruoštą tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą.
• Dugną ir formos kraštus išlyginkite. Tešlos perteklių nupjaukite aštriu peiliu.
• Pagrindą subadykite šakute ir palikite šaldytuve nuo 30min. iki 2 val. (uždenkite plėvele)
arba
• Tešlą galite gaminti ir šiek tiek kitaip: pirma išsikočiokite, palaikykite šaldytuve ir tik tada perkelkite į formą. Jei tešla per daug sukietėjo, leiskite jai šiek tiek sušilti ir tuomet perkelkite į kepimo formą. Jei tešla vietomis įtrūks ar kitaip deformuosis, viską galėsite pataisyti rankomis. Nepergyvenkite 🙂

Įdaro paruošimas:
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia)
• Į kombaino indą (antgalis mentelė) suberkite migdolų miltus, sviestą, cukrų ir viską labai gerai išmaišykite, kol ingredientai susijungs.
• Suberkite 1 valg.š. miltų, kiaušinį ir išmaišykite. Tą patį pakartokite dar kartą.
• Suberkite likusius miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
• Paruoštą formą ištraukite iš šaldytuvo.
• Marcipaną susmulkinkite gabaliukais ir išdėliokite ant tešlos pagrindo.
• Sudėkite paruoštą migdolų įdarą. Viską gražiai išlyginkite.
• Kriaušes supjaustykite ir išdėliokite ant įdaro. Šiek tiek įspauskite į vidų.
• Viską apibarstykite migdolų plokštelėmis ir kepkite orkaitėje 40-60 minučių.
• Iškeptą tartą palikite atvėsti formoje.
• Vėliau ištraukite iš formos, supjaustykite gabalėliais ir skanaukite.

Kriaušių ir migdolų tarta

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą