Šventiniai imbieriniai sausainiai

Autorius Svajojantis Olandas
Imbieriniai sausainiai

Įkvepiame. Iškvepiame. Ir vėl visi pamažu grįžtame į įprastą ritmą.

Išjungiamos eglutės lemputės, nurenkamos ir į dėžes vėl sukraunamos blizgančios girliandos ir kalėdiniai žaisliukai. Ir nukabinamas dar vienas kitas netyčia likęs kalėdinis sausainis, kuris puošė eglutę, nes kažkas taip norėjo :). Vis dar lengvai skleidžiantis savo aromatą. Gal ne visai „sveikas“ ir koks kampelis truputį nulūžęs. Bet kam nepasitaiko? 🙂

Ir nors šventės baigėsi, bet žiema dar ne. Ir nieko negaliu padaryti, bet šis metas man vis tiek turi būti malonus, jaukus ir žinoma gardus. Dar vis norisi skanių, kvapnių ir gražių sausainių!

O sausainiai tikrai gali būti gražūs ir tam labai padėjo „Algis Crafts“ kočėlai, kurie išmarginti įvairiausiais raštais. Kočėlų ir mažų kočėliukų pasirinkimas toks platus, kad tikrai kiekvienas ras sau patinkantį 🙂 Visa tai kuria šeima, tad tą dalelę šilumos ir grožio tikrai gali atnešti ir į Jūsų namus. Ar žiemos šventėms, ar pavasario saulei šviečiant už lango, ar iš noro išsikepti gražių sausainių, visa tai rasite vienoje vietoje. Nereikės nei dekoruoti, nei papildomai puošti, nes visa tai sukurs raštais išmarginti kočėlai.

O aš tuo tarpu dalinuosi imbierinių sausainių receptu, nes gardžių, kvapnių ir gražių sausainių niekada nebus per daug 🙂

Šventiniai imbieriniai sausainiai

Apie receptą: maloniai kvepiantys ir švelniai apie save primenantys imbieriniai sausainiai. Tobulai sukurti šaltiems žiemos vakarams. Su stikline pieno. Ar, kai neįmanoma išlaukti ir norisi valgyti ką tik iškeptus ir tiesiai nuo skardos. Gardūs ir tokie, kurių neužtenka tik vieno 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Imbiero kiekį galite pasireguliuoti pagal save. Taip pat galite įmaišyti kitų prieskonių, jei tik norisi.
• Jei neturite melasos, galite keisti medumi. Rezultatas bus šiek tiek kitoks, bet vis tiek bus skanu.
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės.
• Jei matote, kad tešla nesusijungia, įpilkite 1-3 valg.š. ledinio vandens.

Imbieriniai sausainiai

Šventiniai imbieriniai sausainiai

Įkvepiame. Iškvepiame. Ir vėl visi pamažu grįžtame į įprastą ritmą. Išjungiamos eglutės lemputės, nurenkamos ir į dėžes vėl sukraunamos blizgančios girliandos ir kalėdiniai žaisliukai. Ir nukabinamas dar vienas kitas netyčia… Saldumynai sausainiai, imbieriniai sausainiai, šventės, kalėdos, kočėlai, melasa, kepiniai European Atsispausdinti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

350 g miltų
160 g rudo cukraus
120 g šalto sviesto
30 g melasos
2 vidutinių kiaušinių
1 arb.š. malto imbiero
1 arb.š. sodos
¼ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Į kombaino indą (antgalis- mentelė) suberkite miltus, maltą imbierą, sodą, cukrų ir druską. Viską išmaišykite.
• Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir maišykite, kol susidarys trupiniai.
• Įmuškite kiaušinius, supilkite melasą ir maišykite, kol tešla susijungs.
• Paruoštą tešlą perkelkite ant gitaros lapų (arba kepimo popieriaus lakšto), uždenkite kitu lapu ir iškočiokite iki maždaug 5 mm storio.
• Paruoštą tešlą perkelkite 30 minučių į šaldytuvą.
• Po nurodyto laiko, tešlą ištraukite iš šaldytuvo ir tešlos paviršių apibarstykite miltais.
• Iškočiokite pasirinkto kočėlo raštais (arba formelės pagalba) ir išspauskite norimo dydžio sausainius.
• Sausainius perkelkite ant skardos ištiestos perforuotu kilimėliu (arba kepimo popieriumi) ir grąžinkite į šaldytuvą apie 15 minučių.
• Kepkite apie 7-9 minutes.
• Skanaus!

Sausainiai

Receptas sukurtas su „Algis Crafts”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą