Čiabata sumuštinis su jautiena

Autorius Svajojantis Olandas
Čiabata sumuštinis su jautiena

Kai noriu ko nors paprasto, visada renkuosi sumuštinius. Tai nebūna taip jau dažnai, bet sumuštinius pusryčiams aš tikrai mėgstu.

Šį kartą pasirinkau sotesnį variantą ir juos gaminau su jautiena. Jau iš karto skamba ne taip jau ir paprastai, tiesa? 😉 Kreminį sūrį tepiau ant pakepintos čiabatos riekės, dar pagardinau pomidorų pesto, saulėje džiovintais pomidorais, riešutais ir virtais kiaušiniais. Nors kiaušinių norėjau skystesnio varianto, bet neblogai susivalgė ir taip. Tačiau atkreipkite į tai dėmesį, jei gaminsite sau 😉

Tikiu, kad po tokio sumuštinio dar ilgai jausitės sotūs. Jei idėja įkvėps, tuomet linkiu… Skanaus! 🙂

Čiabata sumuštinis su jautiena

Apie receptą: sotus, gardus ir išraiškingas sumuštinių variantas. Nemažai pomidorų skonio, kuris pateiktas įvairiomis savo formomis: ir pomidorų pesto, ir saulėje džiovinti pomidorai. Bent jau man visi šie skoniai tikrai patiko.

Pastabos ir patarimai:
• Duoną rinkitės pagal savo norus.
• Jautieną kepkite ir pasistenkite neperkepti.
• Kiaušinius norėjau išvirti su skystu tryniu. Deja perviriau. Pasistenkite nepervirti, nebent mėgstate tokį variantą.

Sumuštinis su jautiena

Sumuštinis

Čiabata sumuštinis su jautiena

Čiabata sumuštinis su jautiena

Kai noriu ko nors paprasto, visada renkuosi sumuštinius. Tai nebūna taip jau dažnai, bet sumuštinius pusryčiams aš tikrai mėgstu. Šį kartą pasirinkau sotesnį variantą ir juos gaminau su jautiena. Jau… Pusryčiai ciabatta, čiabata, sumuštinis, pusryčiai, jautiena, pomidorų pesto, saulėje džiovinti pomidorai, kedro riešutai, kedrinės pinijos, kreminis sūris, kiaušiniai, bazilikas European Atsispausdinti
Porcijos: 2 sumuštiniai
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

čiabatos duonos riekių
220 g jautienos antrekoto didkepsnio („Kitchen Me“ #reklama)
2 virtų kiaušinių (išvirimo laipsnį rinkitės pagal save)
2 valg.š. pomidorų pesto
4-6 saulėje džiovintų pomidorų
50-100 g kreminio sūrio
kedrinių pinijų
baziliko lapelių
druskos, pipirų
rūkytos paprikos miltelių
alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies.
• Įpilkite šlakelį aliejaus ir palaukite, kol šis įkais.
• Įdėkite jautienos didkepsnį ir kepkite apie 2-3 minutes kiekvieną pusę.
• Iškepusį kepsnį perkelkite ant folijos lakšto, apibarstykite druska ir pipirais. Uždėkite sviesto gabalėlį, suvyniokite ir palikite apie 5 minutes.

• Tuo tarpu ant kepimo skardos išdėliokite pjaustytas čiabatos riekes.
• Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir rūkyta paprika.
• Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje (režimas-konvekcija) apie 3-5 minutes. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
• Apkepusias duonos riekes aptepkite kreminiu sūriu, išdėliokite pjaustytos jautienos gabalėlius, pagardinkite pesto, pomidorų gabalėliais, išdėliokite kiaušinius, apibarstykite kedro riešutais, druska, pipirais. Papuoškite baziliko lapeliais ir skanaukite.

Sumuštiniai su jautiena

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kitchen Me”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą