Niekas kitas taip gerai nesušildo kaip karštos sriubos dubenėlis. O tokių dubenėlių pilnų karštos sriubos norėsis vis dažniau.
Pati sriuba pilna daržovių! Daug ir pačių įvairiausių. Nieko nenutiks, jei ką nors pakeisite kitu ingredientu. Bus nemažiau skanu ir maistinga. O, kad būtų dar skaniau ir sočiau, tai sriuba pilna antienos mėsos gabaliukų iš „Lapino puotos”
Tad nėra daugiau ką ir sakyti. Receptas labai paprastas ir lengvas. Taigi, kai kankins šalti orai, geriau suvalgyti sriubos!
Apie receptą: lengvo, bet tuo pačiu švelnaus skonio sriuba. Paprasta, kasdieniška, bet tuo pačiu puikiai sušildanti ir soti.
Pastabos ir patarimai:
• Mėsą rinkitės pagal savo norus. Ši sriuba puikiai tiks ir su vištiena.
• Kuo ilgiau virsite mėsą, tuo ji bus minkštenė.
• Cukinijas galite sudėti pačioje pabaigoje, nes jos labai greitai praranda savo formą.
Ingredientai
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
340 g ančių kulšelių mėsos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb.š. kario miltelių
½ arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
1 bulvės
1-2 morkų
1 vidutinės cukinijos
1 paprikos
750 g sultinio
250 g vandens
100-150 g pomidorų
100 g žirnelių
krapų
Gaminimo instrukcijos
• Į vidutinio dydžio puodą supilame aliejų ir palaukiame, kol įkais.
• Suberiame smulkintą svogūną, česnako skilteles ir pakepiname pora minučių.
• Suberiame kario miltelius ir dar šiek tiek pakepiname.
• Sudedame pjaustytus antienos gabaliukus, suberiame druską, pipirus, išmaišome ir viską kepame kelias minutes arba, kol antiena apkeps.
• Į tą patį puodą sudedame pjaustytas morkas, papriką, cukiniją ir bulves.
• Viską dar šiek tiek pakepiname ant vidutinės ugnies.
• Supilame sultinį ir vandenį ir palaukiame, kol užvirs.
• Sudedame pjaustytus pomidorus, žirnelius, uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
• Galiausiai išjungiame ugnį, suberiame smulkintus krapus ir dar šiek tiek paliekame sriubą pailsėti.
• Pagardiname druska ir pipirais, jei trūksta.
• Patiekiame ir valgome sriubą, kol karšta.
• Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota”