Pyragas su konservuotais persikais ir maskarpone

Autorius Svajojantis Olandas

Vasara lekia nesustodama, o nuveikti norisi tiek daug! Kartais norėčiau vasaros gražiai paprašyti, kad truputį sumažintų savo tempą, bet žinau, kad manęs neklausys…

Jau girdėjau apie besibaigiantį braškių sezoną! Bet, ar taip gali būti? Juk jų dar nespėjau atsivalgyti! Juk dar noriu pagaminti vieną kitą desertą. Noriu jas valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tiek visko NORIU, NORIU, NORIU!…

Ir tuos norus reikės pamiršti. Kiek jau spėjau – tiek.

Negana to, dar ir orai mums krečia išdaigas! O gal patys prisiprašėm? Juk kepinant karščiams ne vienas dejavom “Per karšta!”, “Nėra kuo kvėpuoti”. Tai va… Gavom, ko norėjom! Bet taip juk visada, tiesa? Tokie mes esam: tiek aš, tiek JŪS.
Įdomu, ar kas nors galėtų paaiškinti, kodėl taip elgiamės? Ar dėl to, kad iš tikrųjų jaučiamės blogai, ar dėl to, kad truputį “padejavus” mus tarsi sujungia bendrystės saitai. Juk taip smagu pritarti, kartu padejuoti ir pasiguosti.

Ech… Vasara, vasara. Kiekvienais metais ji turi atlaikyti mūsų priekaištus. Bet kol ji dar čia – būkime ir mes, ČIA ir DABAR. Išmokime pasimėgauti kiekviena duota akimirka. Atraskime ir pažiūrėkime kitu žvilgsniu. Juk tik nuo mūsų priklauso kaip išnaudosime mums duotas akimirkas.

O šį kartą dalinuosi pyrago receptu su persikais.
Nežinau kaip Jums, bet man nepavyksta nusipirkti prinokusių persikų. Dažniausiai jie būna per žali ir neprinokę. Iš tokių vaisių tikrai neiškepsime skanaus pyrago! O, jei nusiperki ir bandai juos sunokinti namuose, praeina tiek laiko, kad odelė susiraukšlėja ir jie vis tiek nebūna iki galo sunokę… Tai ką daryti tokiu atveju? Ogi galima naudoti konservuotus persikus!

Apie receptą: pyragas paprastas, nesudėtingas ir lengvai paruošiamas. Pagardintas maskarponės sūriu (o juk sakiau paprastas). Man skonis labiau patiko, kai pyragas dar buvo šiltas. Bet jis gardus ir atvėsęs. Kai atrasite laisvą minutę ar ateis noras įsijungti orkaitę – išbandykite.


Pyragas su konservuotais persikais ir maskarpone

Vasara lekia nesustodama, o nuveikti norisi tiek daug! Kartais norėčiau vasaros gražiai paprašyti, kad truputį sumažintų savo tempą, bet žinau, kad manęs neklausys… Jau girdėjau apie besibaigiantį braškių sezoną! Bet,… Pyragai saldumynai, pyragas, vaisiai, persikai, maskarponė European Atsispausdinti
Porcijos: 6 Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

3 kiaušiniai
130 g cukraus
žiupsnelis druskos
250g maskarponės
180g miltų
1arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. tarkuotos citrinos žievelės
600g persikų

Gaminimo instrukcijos

• Kiaušinius išplakite su 120 g cukraus ir druska.
• Sudėkite kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakite.
• Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
• Persijokite.
• Suberkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę.
• Išmaišykite.

• Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą (18 x 30 arba 24 x 24 cm).
• Persikus supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant tešlos.
• Pabarstykite likusiu cukrumi.
• Kepkite iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.

Pastabos

 Man pyragas buvo skaniausias dar šiltas. Nors patiko ir atvėsęs, kitą dieną.  Paprastas, nesudėtingas, lengvai paruošiamas.  Maskarponės sūrį galite pakeisti kremine varške.  Konservuotus persikus galite pakeisti abrikosais, slyvomis, kriaušėmis ar obuoliais.

Recepto šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/11/pyragas-su-persikais-ir-maskarpone.html

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą