Varškės ir cukinijų apkepas su razinomis ir vanile

Autorius Svajojantis Olandas

Ar Jūs visada gerai jaučiate metų laikus? Ar gerai suprantate ką valgote? Ar mūsų organizmas supranta, kad kažkas vyksta kitaip?

Kai žiemą galime įsigyti braškių. Salotas gaminti ir špinatus krauti pilnomis saujomis į lėkštes. Pomidorai raudonuoja, o apelsinai geltonuoja per visus sezonus. Kaip reaguoti ir visa tai priimti?

Džiaugtis dėl tokios įvairovės? Ar kaip tik – sunerimti? O gal būti išradingiems ir atrasti savo metodą?

Tikrai nenoriu pasakyti, kad dabar nustokite ką nors valgyti! Viskas gerai. Kiekvienas sezonas pateikia savo gėrybių ir tuo galime tik dar labiau džiaugtis. Turime iš ko rinktis. Galime mėgautis ir atrasti naujus skonius. Ir svarbiausia, niekas nenusibosta! Na, gal tik kartais?… 😉

Cukinija – viena iš daržovių, kuri stebina savo universalumu. Ji tinka viskam! Ar bent jau taip atrodo iš pirmo žvilgsnio… Skanu gaminti ne tik salotas ar derinti prie pagrindinių patiekalų kaip garnyrą. Ji dėl savo savybių puikiai tinka kepti tortus, pyragus ir keksus! Suteikia drėgmės, o pati tarsi pranyksta kepiniuose.

Šį kartą jau išbandytas ir pamėgtas varškės apkepas su cukinija ir razinomis. Nida yra tas žmogus, kuri tikrai žino kaip tinkamai panaudoti cukinijas! Receptų lobynai, kurie verčia skonio receptorius šokinėti iš laimės. Ne vienas receptas išbandytas, ne vienas receptas prigijo ir mano virtuvėje.

Apie receptą: gardus ir šiek tiek kitoks varškės apkepas. Jei bijote cukinijų – nusiraminkite. Jos čia kuo puikiausiai įsimaišo ir apkepo nesugadins. O, jei kam nors nepatinka ši daržovė – tiesiog nutylėkite 😉

Per savo išsiblaškymą, pamiršau razinas įmaišyti į tešlą. Apkepas buvo pašautas į orkaitę! Greitai ištraukiau ir gelbėjau situaciją, nes koks apkepas be razinų?!!! Tad išdėliojau ir lengvai įspaudžiau į apkepo masę. Deja, deja… To nepakako! Tad toks mano ir apkepas. Su didelėmis, ant paviršiaus išpampusiomis razinomis! Tai skonio tikrai nesugadino, bet kitą kartą būsiu atidesnis ir pasistengsiu nepamiršti!


Varškės ir cukinijų apkepas su razinomis ir vanile

Ar Jūs visada gerai jaučiate metų laikus? Ar gerai suprantate ką valgote? Ar mūsų organizmas supranta, kad kažkas vyksta kitaip? Kai žiemą galime įsigyti braškių. Salotas gaminti ir špinatus krauti… Apkepai karštieji patiekalai, varškės patiekalai, apkepas, varškė, daržovės, cukinija, sveikesni kepiniai, vanilė, razinos European Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

500g varškės
1 didoka cukinija (apie 500g)
3 kiaušiniai
½ arb.š. druskos
2 – 3 valg.š. šaukštai rudojo cukraus (arba daugiau, jei norisi saldžiau)
1 arb.š. vanilės pastos (vanilinio cukraus ar vanilės esencijos)
3 - 4 valg.š. avižų sėlenų
½ stiklinės (125ml) kefyro
½ stiklinės razinų

Gaminimo instrukcijos

• Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
• Sukrėskite tarkius į kiaurasamtį ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų kuo daugiau skysčio.
• Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, sudėkite varškę, druską, cukrų, vanilę ir gerai išsukite.
• Suberkite avižų sėlenas, supilkite kefyrą, sudėkite kuo sausiau nuspaustas cukinijas (pašalinkite kuo daugiau skysčio) ir viską išmaišykite.
• Pabaigoje įmaišykite nuplautas ir nusausintas razinas.
• Supilkite masę į kepimo indą ( galite iškloti kepimo popieriumi, kad būtų mažiau indų plovimo) ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min., arba kol viršus gražiai pagels ir apkepas bus iškepęs.
• Patiekite su grietine, jogurtu, uogomis arba mėgstama uogiene.

Pastabos

 Apkepą kepiau 30x20 dydžio kepimo formoje. Ir tai buvo per didelė forma. Mano apkepas iškepė gana plonas. Jei norite storesnio apkepo, kepkite mažesnėje formoje.  Kad razinos nenusileistų į apačią ant pačio dugno, aš visada razinas šiek tiek apvolioju su žiupsneliu miltų. Miltų tikrai nesijaučia, jei nepadauginsite.  Avižų sėlenas galima pakeisti avižų miltais (recepto autorės patarimas).

Recepto šaltinis: Nidos receptai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą