Prancūziškas obuolių pyragas

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: skanus, minkštas, drėgnas pyragas. Viens du ir jau galima valgyti! Ar gali būti dar geriau? Tiesa, pats pyragas iškepė daug greičiau nei nurodyta recepte, tad garavo ant stalo anksčiau laiko! O, kai nėra laiko ar ūpo ilgai leisti laiko virtuvėje su ilgiausiu sąrašu ingredientų, toks pyragas geriausia išeitis.
Pyragas su slaptais ingredientais… Keli šaukštai stipresnio gėrimo ir tai jau ne šiaip paprastas obuolių pyragas. Juntamas romo aromatas ir kaip ten bebūtų, tai gali ne visiems patikti. Tad, jei norite galite nieko ir nepilti. Pasirinkite laiko patikrintą variantą – citrinos sultis, ir bus nemažiau skanu.

Pastabos ir patarimai:
• Kvietinius miltus galite keisti speltos miltais ar maišyti per pusę.
• Aš naudojau romą, tad nors jo ir nėra daug, bet jautėsi. Jei norite galite keisti citrinos sultimis arba visai nieko nepilti.
• Man kepė 30 minučių, bet kitą kartą kepčiau šiek tiek ilgiau. Bent 5 minutėmis… Nors ir buvo iškepęs, bet man atrodo ilgiau pakepti nebūtų pamaišę.


Prancūziškas obuolių pyragas

Apie receptą: skanus, minkštas, drėgnas pyragas. Viens du ir jau galima valgyti! Ar gali būti dar geriau? Tiesa, pats pyragas iškepė daug greičiau nei nurodyta recepte, tad garavo ant stalo… Pyragai saldumynai, kepiniai, obuoliai, pyragas European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

2 dideli kiaušiniai
½ (100 g) stiklinės cukraus
¾ (105 g) stiklinės miltų
¾ arb.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
3 šaukštai kalvadoso (arba romo, konjako, brendžio, degtinės)
½ arb.š. vanilės ekstrakto
115 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
4 - 5 obuoliai, nulupta odele, supjaustyti stambiomis skiltelėmis

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
• Kepimo formą ( 23cm ) išklokite kepimo popieriumi.
• Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ( neplakite ilgai, tik kol susimaišys ).
• Suberkite miltus su kepimo milteliais, druską.
• Supilkite romą ir vanilę.
• Išsukite iki vientisos masės.
• Pabaigoje supilkite atvėsusį tirpintą sviestą ir vėl išsukite.
• Suberkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kol visos skiltelės pasidengs tešla.
• Masę supilkite į paruoštą kepimo formą.
• Kepkite apie 45-50 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
• Patiekite šiltą arba atvėsusį, su plakta grietinėle arba ledais, pabarstytą cukraus pudra.

Recepto šaltinis: Nidos receptai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą