Šie šokoladiniai krepšeliai, tai lengvas desertas, kurį pasigaminti gali bet kas. Labai mėgstu riešutų kremus, tai ir čia jo įdėjau kelis laaabai dosnius šaukštus 🙂 Pieniškas šokoladas labai skaniai dera su juo ir yra šiek tiek lengvesnis nei juodasis šokoladas. Tik žinoma reikia atminti, kad ir desertas taps šiek tiek saldesnis. Kad bent šiek tiek atsverčiau tą saldumą, papuošimui naudojau būtent juodąjį šokoladą. Taigi kaip ir rastas kompromisas tarp saldumo, tiesa? 😉
Žinoma to saldumo papildomai priduos ir agavų sirupas, tad visada galite rinktis kas Jums patinka labiau. Bet yra dar vienas ingredientas, kurio nerekomenduoju praleisti-tai Maldon druska. Man atrodo, tie keli druskos kristalai tikrai viską pakelia į aukštesnį lygį.
Ir visiška naujiena man buvo pūsti ryžiai, kuriuos panaudojau šiam desertui. Ir nors mano skoniui norėtųsi daugiau traškumo, bet juk ir toks variantas nėra blogai? 😉
Ir galėčiau prisiekti, kad šiuo receptu jau dalinausi. Bet pasirodo atmintis mane stipriai apgauna! Niekas nieko nematė ir nieko negirdėjo. Žinoma išskyrus tuos, kurie ištikimi ir apsipirkinėja „Assorti“, nes būtent čia galima leisti sau eksperimentuoti ir kaskart atrasti ką nors naujo! 🙂
Apie receptą: tai desertas ir užkandis-du viename. Šiek tiek pasaldinti kasdienybei 🙂 O, kai ištinka tokios saldžios akimirkos, tai nei sunku, nei užima daug laiko pasigaminti tokį desertą.
Pastabos ir patarimai:
• Naudokite šokoladus pagal savo skonį ir tai ką mėgstate labiau.
• Migdolų kremą galite pakeisti ir kitu riešutų kremu.
• Agavų sirupą galite pakeisti ir kitu saldikliu: klevų sirupu ar medumi. Bet medus turi gana ryškų skonį, tai gali jaustis valgant desertą.
• Pūsti ryžiai praranda dalį savo traškumo. Nors man tai vis tiek netrukdė mėgautis desertu 🙂
• Jei neturite Maldon druskos galite naudoti ir paprastą druską. Tik nepadauginkite.

Ingredientai
Reikės:
90 g migdolų kremo
85 g pieniško šokolado
40 g pūstų ryžių
30 g agavų sirupo
25 g kokosų aliejaus
Papuošimui:
85 g juodojo šokolado
30 g kokosų aliejaus
Maldon druskos
Gaminimo instrukcijos
• Nedideliame prikaistuvyje ir nuolat maišydami ištirpiname migdolų kremą, pienišką šokoladą, agavų sirupą ir kokosų aliejų iki vientisos masės.
• Į ištirpusią masę suberiame pūstus ryžius ir viską labai gerai išmaišome.
• Paruoštą masę paskirstome į šešias silikonines formeles (arba kitą naudojamą formą).
• Šiek tiek paspaudžiame ir kuo lygiau išlyginame paviršių.
• Paruoštus krepšelius su forma dedame į šaldytuvą 1-2 valandom arba 20-30 minučių į šaldiklį.
• Tuo metu, juodąjį šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje. Kaitiname impulsais, t.y. kas 30 sekundžių patikriname kaip tirpsta šokoladas.
• Atskirai ištirpiname kokosų aliejų ir supilame į šokoladą. Viską gerai išmaišome.
• Paruoštus krepšelius ištraukiame iš šaldytuvo/ šaldiklio ir tolygiai paskirstome ištirpusiu šokoladu.
• Kai šokoladas bus beveik sustingęs, apibarstome Maldon druskos dribsniais.
• Skanaus!
Receptas sukurtas su „Assorti”