Keksas su maskarpone ir serbentais

Autorius Svajojantis Olandas
keksas su maskarpone ir serbentais

Kartais gaminu daugiau, kartais mažiau, bet ingredientais apsirūpinti mėgstu iš anksto. „Tikrai kepsiu savaitgalį“- kartoju sau. „Nepavyko savaitgalį, tai tikrai išsikepsiu kurią nors kitą dieną“. Atrodo problemos kaip ir nėra. Bet tos dienos lekia, o aš vis atidėlioju ir atidėlioju.

Įprastai maskarponės tikrai „neaukočiau“ keksui. Bet, kai galiojimas artėja prie pabaigos, tai ką daryt? 😀 Žinoma reikia rasti greitą būdą ją sunaudoti! Ir keksas puikiai tam tiks!

Ar Jums pažįstama ši situacija? 😛

Man taip buvo ne kartą. Ir vis „plaku“ save ir kamgi čia reikėjo tiek visko prisipirkti 😀

Tokių keksų jau esu kepęs ne vieną. Dar šiek tiek patuštinau šaldiklio atsargas ir iškepė gardus keksas su serbentais. Toks arbatinis. Ar kaip ten jį būtų galima pavadinti. Su arbata, ar su pienu, bet buvo sudorotas iki trupinėlio 🙂

Keksas

Apie receptą: kvapnus, šiek tiek drėgnas nuo uogų ir žinoma prabangus, nes gaminamas su maskarpone! Nors esu valgęs ir drėgnesnių keksų, bet ir šis buvo suvalgytas su pasigardžiavimu 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, kad lengvai susijungtų.
• Kai įplaksite maskarponę, stenkitės labai ilgai neplakti.
• Uogas rinkitės pagal savo skonį.
• Apelsinų ekstraktą naudojau tik todėl, kad turėjau iš savo archyvų. Kitu atveju naudočiau natūralią vanilės pastą ar bent jau vanilinį cukrų.
• Stenkitės kekso neperkepti, nes bus sausas.

Keksas su maskarpone

keksas su maskarpone ir serbentais

Keksas su maskarpone ir serbentais

Kartais gaminu daugiau, kartais mažiau, bet ingredientais apsirūpinti mėgstu iš anksto. „Tikrai kepsiu savaitgalį“- kartoju sau. „Nepavyko savaitgalį, tai tikrai išsikepsiu kurią nors kitą dieną“. Atrodo problemos kaip ir nėra.… Keksai ir keksiukai keksas, kepiniai, uogos, serbentai, maskarponė, maskarponės sūris, apelsinų sultys European Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

60 g sviesto
150 g cukraus
1 kiaušinio
1 arb.š. apelsinų ekstrakto
250 g maskarponės sūrio
50 g apelsinų sulčių
280 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ - ½ arb.š. druskos
130 g serbentų

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
• Į kombaino indą sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Viską labai gerai išplakite.
• Įmuškite kiaušinį, supilkite apelsino ekstraktą ir dar kartą gerai išplakite.
• Sudėkite maskarponės sūrį ir plakite toliau.
• Į kitą indą suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską persijokite.
• Miltų mišinį sumaišykite su drėgnais ingredientais ir viską išmaišykite mentelės pagalba.
• Supilkite apelsino sultis ir dar kartą išmaišykite.
• Suberkite uogas ir išmaišykite.
• Kekso formą ištepkite riebalais ir supilkite paruoštą tešlą.
• Kepkite apie 60 minučių.
• Iškeptą keksą ištraukite iš orkaitės, leiskite kelias minutes pailsėti ir formą apverskite.
• Leiskite keksui atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.

Keksas su uogomis

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą