Salotos su antiena ir medaus – garstyčių padažu

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: skanios, sočios, bet tuo pačiu ir lengvos salotos su antiena. Paprastos salotos, bet kokybiški ir gardūs ingredientai – viskas ko reikia skaniems pietums ar vakarienei. Įvairiaspalviai ir sunokę pomidorai tikrai suteikia žaismingumo ir traukia akį. Gardūs ir tirpstantys burnoje avokadai suteikia švelnumo ir dera su taip pat švelnaus skonio mocarela. O pats padažas nuostabiai viską užbaigia, nes yra nepaprastai skanus!

Pastabos ir patarimai:
• Salotas galite rinktis pagal savo norus.
• Rekomenduoju rinktis skirtingų spalvų ir dydžio pomidorus. Jie ne tik gražiai, bet ir skaniai atrodo lėkštėje.
• Antieną galite kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Salotos su antiena ir medaus - garstyčių padažu

Apie receptą: skanios, sočios, bet tuo pačiu ir lengvos salotos su antiena. Paprastos salotos, bet kokybiški ir gardūs ingredientai – viskas ko reikia skaniems pietums ar vakarienei. Įvairiaspalviai ir sunokę… Salotos salotos, užkandžiai, mėsos patiekalai, antiena, filė, pomidorai, avokadai, druska, pipirai, mocarela, sūris, gražgarstės, alyvuogių aliejus, medus, garstyčios, žaliosios citrinos sultys, laimas European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 4 Balsavo )

Ingredientai

Salotoms:
510 g antienos filė su oda
100 g salotų
100 g gražgarsčių
100 g skirtingų spalvų ir dydžių pomidorų
285 g mocarelos rutuliukų
1 – 2 avokadai

Medaus – garstyčių padažui:
5 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. skysto medaus
1 arb.š. garstyčių
3 valg.š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelis druskos ir pipirų

Gaminimo instrukcijos

Padažo paruošimas:
• Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.

Antienos ir salotų paruošimas:
• Antienos filė išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 20 - 30 min.
• Nuplaukite antienos filė ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
• Aštriu peiliu supjaustykite odelę stengdamiesi nepažeisti pačios mėsos.
• Antieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir smulkintais juodaisiais pipirais.
• Filė sudėkite į vėsią keptuvę odele žemyn ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 6 - 10 minučių.
• Vėliau apverskite ir kepkite toliau apie 3 - 4 minutes.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180° temperatūros.
• Keptuvę ( su karščiui atsparia ir nusiimančia rankena ) su antienos filė pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 5 – 10 minučių.
• Ištraukite iš orkaitės ir uždenkite folija.
• Leiskite „pailsėti“ apie 5 minutes ir tik tuomet supjaustykite gabalėliais.

• Salotas ir gražgarstes nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite.
• Viską patiekite į lėkštes: salotas, gražgarstes, avokadus supjaustytus plonomis riekelėmis, pomidorus supjaustytus riekelėmis, mocarelos rutuliukus.
• Supjaustytus antienos filė gabalėlius išdėliokite ant paruoštų salotų ir viską apipilkite pasiruoštu medaus ir garstyčių padažu.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Baltic Larus”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą