Salotos su triušiena

Autorius Svajojantis Olandas

Salotos, salotos, salotos!… Galima būtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei ( bet kažin, ar yra valgančių ryte? )!
Iš mano lėkštės, salotos taip pat galėtų virsti per kraštus. Ir ne koks nors salotos lapas, bet visa daržovių vaivorykštė! „Tegyvuoja laisvė“ – galėtų šaukti salotos. O aš su malonumu kraučiau į save visus vitaminus.

Na, žinoma apie salotas agurkas + pomidoras aplietus grietine, galite pamiršti! Šiais laikais tai laikoma lyg ir šventvagyste! (na, suprantat rūgštis + šarmas = negerai organizmui ). Ir, kad Jūsų neapsėstų piktosios salotų dvasios, tai galite pagaminti šias salotas.

Viskas žaliuoja lėkštėje. Taip kaip ir už lango… Tik čia viskas daug paprasčiau. Ingredientai visiems gerai pažįstami ( o, jei ko nors nepažįstate – drąsiai klauskite ).

Ir kaip visada – improvizuokite! Aš naudojau saulėje džiovintus pomidorus. Bet tikrai nieko baisaus nenutiks, jei naudosite šviežius, skanius ir sunokusius savo pomidorus iš daržo.

Riešutai ir sėklos – taip pat Jūsų pasirinkimas.

Šį kartą pasirinkau gaminti su triušiena. Bet puikiai tinka ir kita mėsytė. Tiesiog su Lapino puota viskas savaime virsta maža puota namuose.

Gaminkite, ragaukite ir dalinkitės maistu su kitais!

Salotos su triušiena

Salotos, salotos, salotos!… Galima būtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei ( bet kažin, ar yra valgančių ryte? )! Iš mano lėkštės, salotos taip pat galėtų virsti per kraštus. Ir ne… Salotos užkandžiai, salotos, triušiena, špinatai, avokadai, citrinos sultys, alyvuogių aliejus, sezamo sėklos, kedro riešutai, kedrinės pinijos, špinatai, pekino kopūstas, saulėje džiovinti pomidorai, fetos sūris, feta European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

200 g triušienos juosmeninės dalies filė
100 g pekino kopūsto
100 g špinatų lapelių
100-200 g fetos sūrio
70-100 g saulėje džiovintų pomidorų
1-2 avokadai
50 g kedrinių pinijų
2 valg.š. saulėgrąžų
1 valg.š. sezamo sėklų
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
druskos, pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Triušieną apibarstykite druska ir pipirais.
• Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus.
• Įdėkite filė gabalėlius ir kepkite keptuvėje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių.
• Iškepusius gabalėlius atidėkite į šalį.

• Sausoje keptuvėje apkepinkite saulėgrąžų branduolius, sezamo sėklas ir kedrines pinijas.
• Atidėkite į šalį.

• Pekino kopūstą susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėse.
• Tą patį padarykite su špinatais.
• Saulėje džiovintus pomidorus ir avokadus supjaustykite ir išdėliokite į tas pačias lėkštes.
• Išdėliokite triušienos filė gabalėlius.
• Ant viršaus sutrupinkite fetos sūrį.
• Apibarstykite sėklų ir riešutų mišiniu.
• Viską apliekite alyvuogių aliejumi, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, apibarstykite druska ir pipirais.
• Patiekite ir skanaukite!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota

2 Komentarai
0

Jums taip pat gali patikti

2 Komentarai

Valgome 7 rugpjūčio, 2021 - 5:57 pm

Bet tai kokio gražumo nuotraukos 🙂 Ir receptai be galo įdomūs. Ačiū

Atsakyti
Svajojantis Olandas 9 rugpjūčio, 2021 - 4:41 pm

Ačiū už komplimentus nuotraukoms 🙂 Stengiuosi skaniai įamžinti maistą. Nors dar yra kur tobulėti 🙂

O įdomių receptų dar tikrai bus ateityje. Bent jau taip tikiuosi… Tad ačiū, kad parašėte 🙂

Atsakyti

Palikite atsiliepimą