Šokoladiniai batonėliai su pistacijom

Autorius Svajojantis Olandas
Šokolado ir pistacijų batonėliai

SOS! Naktį „Alvo“ sandėlį užpuolė ir nusiaubė išdykę „baubokėliai“! Ir žinoma paėmė viską kas naujausia ir skaniausia: pistacijų pastą, kuri tokia skani ir iš 100% pistacijų riešutų. Neatsisakė ir mangų bei pistacijų kremų, nes nors jie ir saldesni, bet ne mažiau gardūs. Kad pistacijų skonio būtų ne per mažai, išlėkė dar ir su pilnu maišu pistacijų! Tikiuosi žalos nebuvo padaryta per daug, nes viskas būtų tuo neužsibaigę…

Bet naktį ėjo diedas be dantų, šaukia: “Neįkandu riešutų!“. Išdykę „baubokėliai“ išgirdę tokius riksmus net pasišiaušė ir nudūmė į miškus. Iš to skubėjimo krito kur papuolė, kas po vieną, kas po du. Kas po eglės šakele, kas prisiglaudė prie kankorėžio… Ir išpūtę savo mažas akeles, drebėjo, kad tik nepasirodytų diedas be dantų!

O Jums siūlau nebijoti, nes atėjau su gardžia idėja Helovyno šventei ir išdaigoms! Jei tik švenčiate ir patinka, tai siūlom kartu su „Alvo“ pasigaminti šiuos šokoladinius „baubokėlius“ su pistacijom. Tikiu, patiks tiek mažiems, tiek dideliems 🙂

Dubajaus desertas

Pistacijų kremai

Apie receptą: saldūs, gardūs, traškūs. Tokie apibūdinimai galėtų skambėti apie šį desertą. Juodo šokolado natos čia taip pat gerai ir stipriai suskamba. Man patiko! Bet spręskite Jūs… 😉

Pastabos ir patarimai:
• Pats biskvitas šiek tiek primena braunį, galėtų būti jo „pusbrolis“ 🙂 Bet, kadangi naudojau aliejų, taip nevadinu. Ir, kad išlaikytų drėgną tekstūrą, reikėtų neperkepti.
• Aš naudojau silikoninę formą. 1 forma-12 vnt batonėlių. Man patogu ir patinka ją naudoti. Jei neturite tokios formos, galite kepti kvadratinėje formoje. Taip bus net patogiau paskirstyti įdarą ir vėliau viską supjaustyti.
• Į formeles pyliau 30 g tešlos. Kitą kartą būtų galima dėti mažiau. Tokiu atveju, pistacijų įdaro tilptų daugiau ir jis „neišeitų“ virš formelės ribų.
• Pyragaičius kepiau 15 minučių, kitą kartą bandyčiau kepti mažiau, kad jie būtų drėgnesni. Atkreipkite į tai dėmesį.
• Iškepusius pyragaičius uždengiu kepimo popieriumi arba perforuotu kilimėliu. Tokiu atveju išsaugau papildomai drėgmės.
• Iškeptus ir atvėsusius pyragaičius būtinai įdedu į šaldymo kamerą. Kitu atveju, jie gali sulūžti, kai bandysite išimti iš formelių.
• Pistacijų įdaro man šiek tiek liko, bet labai nedaug.
• Pistacijų įdaras buvo virš formelės, nes daugiau vietos užėmė pats biskvitas. Tai šiek tiek nepatogu, nes reikia nuolat ką nors palyginti, bet tai maža problema 🙂
• Man labiau norėjosi jausti pistacijų kremą, todėl kitą kartą naudočiau mažiau kadayif tešlos.

Šokolado ir pistacijų batonėliai

Šokoladiniai batonėliai su pistacijom

SOS! Naktį „Alvo“ sandėlį užpuolė ir nusiaubė išdykę „baubokėliai“! Ir žinoma paėmė viską kas naujausia ir skaniausia: pistacijų pastą, kuri tokia skani ir iš 100% pistacijų riešutų. Neatsisakė ir mangų… Saldumynai saldumynai, desertai, batonėliai, pyragaičiai, šokoladas, aliejus, pistacijų pasta, pistacijų kremas, sezamų pasta, tahini, juodas šokoladas, baltas šokoladas, kadayif tešla, dubajaus desertas, pistacijos, pistacijų riešutai, Helovynas European Atsispausdinti
Porcijos: 18-20 batonėlių
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Batonėliams:
150 g juodojo šokolado
120 g aliejaus
2 vidutinių kiaušinių
110 g miltų
110 g cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės pastos
40 g smulkintų pistacijų

Pistacijų įdarui:
110 g pistacijų pastos
100 g kadayif tešlos
40 g baltojo šokolado
1 arb.š. sezamų pastos
žiupsnelis druskos

Juodojo šokolado glazūrai:
200 g juodojo šokolado gabaliukų
50 g aliejaus

Gaminimo instrukcijos

• Į indą suberkite šokoladą ir supilkite aliejų.
• Indą pastatykite ant garų vonelės ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps ir viskas susimaišys iki vientisos masės.
• Indą nuimkite nuo garų vonelės ir atidėkite į šalį.
• Lengvai išplakite kiaušinius su vanilės pasta ir sudėkite į šokolado ir aliejaus masę.
• Suberkite cukrų, miltus persijotus su kepimo milteliais ir druską.
• Viską išmaišykite iki vientisos masės.
• Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite į silikonines formeles apie 25-30 g .
• Apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
• Orkaitę įkaitinkite iki 200°C laipsnių temperatūros ir kepkite apie 10-15 minučių.
• Iškepusius pyragaičius uždenkite kepimo popieriumi ir leiskite pilnai atvėsti.
• Atvėsusius pyragaičius kartu su forma perkelkite į šaldiklį bent kelioms valandoms (geriausia per naktį).

• Šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės (arba mikrobangų krosnelėje).
• Įmaišykite sezamų pastą, pistacijų kremą ir suberkite druską.
• Sudėkite kadayif tešlą ir viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę paskirstykite ant užšaldytų pyragaičių ir grąžinkite į šaldiklį bent kelioms valandoms (arba geriausia per naktį).

• Šokolado gabaliukus suberkite į aukštą, siaurą indą ir pamažu ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
• Supilkite aliejų ir labai gerai išmaišykite.

• Medinių pagaliukų pagalba, batonėlius perverkite iš vieno galo ir merkite į šokolado masę, leiskite šiek tiek nutekėti, apačią nubraukite į indo kraštą ir perkelkite ant silikoninio kilimėlio (ar kepimo popieriaus).
• Batonėlius perkelkite į šaldytuvą, kol atšils ir vėliau jau galite skanauti 🙂

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Alvo”
#reklama

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą