Braunis (brownie) su sausainių sviestu

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: nuostabus ir neatsivalgomas! Nežinau, ar dėl to, kad labai seniai ragavau, ar dėl to, kad pats braunis yra labai skanus… Bet jis nuostabus! Taip, taip – ir vėl tai kartoju! Bet man jis taip patiko, kad iš karto suvalgiau du gabalėlius! O vėliau dar ir trečią! Bandžiau atsispirti, bet negalėjau! Mėgavausi kiekvienu kąsniu ir negalėjau sustoti. Nes jis toooks skanus! Nuostabiai dera sausainių sviestas, kuris jau pats vienas yra nepakartojamas! O susijungęs su šokoladu, tapo nuostabiu skonių duetu, kuris veda iš proto!
Suprantu, kad kiekvienas skirtingai vertina skonį, bet aš pats nustebau kaip man buvo skanu!

Pastabos ir patarimai:
• Nepatiks, jei nemėgstate saldžiai.
• Galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį, bet ne per daug.
• Galite naudoti paprastą baltą cukrų, bet, manau, rudas cukrus šiek tiek irgi duoda savo skonio.
• Sausainių sviesto naudokite pagal savo norus – mažiau arba daugiau (arba tiek, kiek liko nesuvalgyto iš stiklainėlio 😛 )
• Nesu bandęs, bet riešutų sviestas gal taip pat būtų nebloga alternatyva. Tačiau riešutų sviestas ir sausainių sviestas yra du visiškai skirtingi produktai, tad ir skonis bus kitoks.
• Aš naudojau kvadratinę 22×22 cm dydžio kepimo indą ir kepiau 20 minučių. Man patiko kepinio struktūra: krašteliai buvo šiek tiek labiau iškepę, o vidus tvirtos, bet dar minkštos struktūros. Bet tuo pačiu kilo mintis, kad galėjau kepti trumpiau. Manau, būtų dar skaniau.

Braunis (brownie) su sausainių sviestu

Apie receptą: nuostabus ir neatsivalgomas! Nežinau, ar dėl to, kad labai seniai ragavau, ar dėl to, kad pats braunis yra labai skanus… Bet jis nuostabus! Taip, taip – ir vėl… Pyragai saldumynai, kepiniai, pyragas, šokoladainis, brownie, sausainių sviestas, juodasis šokoladas, savaime kylantys miltai, savikėliai miltai, braunis European Atsispausdinti
Porcijos: 9-12 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

150 g sviesto
150 g juodojo šokolado
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai (kambario temperatūros)
200 g rudo cukraus
150 g kvietinių miltų „Self raising“
200 – 400 g sausainių sviesto
¼ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
• Kvadratinę kepimo formą (20x20) išklokite kepimo popieriumi.
• Atidėkite į šalį.
• Pasiruoškite „garų vonelę“ - ant viryklės uždėkite puodą su vandeniu ir pasiruoškite indą. Vanduo neturi liesti indo dugno, jį šildyti turi tik vandens garai.
• Į dubenį sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir sulaužytą juodąjį šokoladą.
• Kaitinkite iki tol, kol sviestas su šokoladu ištirps ir masė taps vientisa.
• Nepamirškite kartais pamaišyti.
• Nuimkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu.
• Masę šiek tiek atvėsinkite. Ji neturi būti labai karšta.
• Atskirame dubenyje kiaušinius ir cukrų išplakite, kol masė suputos ir pabals (apie pora minučių).
• Į išplaktus kiaušinius supilkite ištirpintą ir atvėsintą šokolado ir sviesto masę.
• Išmaišykite.
• Suberkite miltus, druską ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
• Supilkite ½ paruoštos masės į kepimo indą.
• Arbatiniu šaukšteliu išdėliokite sausainių sviestą (kelis šaukštelius pasilikite viršui).
• Supilkite likusią masę ir išdėliokite likusį sausainių sviestą (jei reikia, galite pašildyti – bus lengviau ir tolygiau pasiskirstys sausainių sviestas).
• Peilio, šakutės ar medinio iešmelio pagalba šiek tiek pavedžiokite paviršių, kad masės šiek tiek susimaišytų ir išgautumėte norimą raštą.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
• Iškepusį braunį išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti kepimo inde iki kambario temperatūros.
• Kai visiškai atvės – pjaustykite nedideliais gabalėliais ir patiekite.
• Jei norite, galite įdėti į šaldytuvą, tokiu būdu braunį bus lengviau ir patogiau supjaustyti gabalėliais.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą