Bananų keksas su datulėmis ir lazdyno riešutais

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: labai skanus, pakankamai saldus keksas. Bet, manau, ne per daug. Naudojau šaldytus bananus ir man jie pavirto ledais. Tad kitą kartą reikėtų anksčiau išimti iš šaldymo kameros. Nors tai tikrai nesugadino pačio kekso ar jo skonio.
Aš naudojau kepintus, be luobelių, „cielus“ riešutus. Tad labai gerai atrodė toks pjūvis. Peilio reikia labai aštraus ir geriausia su dantukais, nes jis daug lengviau perpjauna riešutus.
Vertas pagyrimų keksas. Ir vertas kartojimo.

Pastabos ir patarimai:
• Galite bandyti eksperimentuoti ir naudoti skirtingas miltų rūšis.
• Prieskonius rinkitės pagal savo norus.
• Naudokite tik labai gerai prinokusius arba pernokusius bananus.
• Aš turėjau pernokusių, šaldytų bananų, tad juos ir naudojau. Tik geriau juos, iš šaldymo kameros išimti anksčiau, kad spėtų tinkamai atšilti. Ar tai turėjo kokios nors įtakos kepiniui – nepastebėjau. Keksas buvo tikrai skanus.
• Galite naudoti ne tik lazdyno riešutus. Tinka bet kokie riešutai. Jei norite, galite prieš tai juos dar šiek tiek paskrudinti ir atvėsinti. Taip riešutai bus dar traškesni.
• Aš naudojau nesmulkintus riešutus, bet patogiau yra bent truputį juos sumalti.
• Jei naudosite drėgnas datules, papildomai jų mirkyti vandenyje nereikės. Tik nuplaukite. Bet, jei datulės sausos, rekomenduoju bent 10 minučių palaikyti karštame vandenyje.
• Jei neturite kukurūzų krakmolo, naudokite bulvių krakmolą.


Bananų keksas su datulėmis ir lazdyno riešutais

Apie receptą: labai skanus, pakankamai saldus keksas. Bet, manau, ne per daug. Naudojau šaldytus bananus ir man jie pavirto ledais. Tad kitą kartą reikėtų anksčiau išimti iš šaldymo kameros. Nors… Keksai ir keksiukai saldumynai, kepiniai, keksas, saldu, bananai, datulės, lazdyno riešutai, spelta miltai, grikių miltai, kukurūzų krakmolas, European Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

110 g spelta miltų
50 g grikių miltų
85 g kambario temperatūros sviesto
2 dideli kiaušiniai (arba 3 maži)
130 g rudo cukraus
3 bananai + 1 papuošimui
220 g datulių (be kauliukų)
170 g lazdyno riešutų
20 g kukurūzų krakmolo
1 arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. muskato
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
1 arb.š. vanilės ekstrakto
½ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, sodą, krakmolą, cinamoną ir muskatą.
• Bananus gerai sutrinkite šakute.
• Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą, druską ir išmaišykite iki vientisos masės.
• Elektriniu plakikliu išplakite sviestą su cukrumi iki purumo (apie 5 minutes).
• Toliau plakite ir pamažu supilkite bananų ir kiaušinių masę, kol visi ingredientai susijungs.
• Įmaišykite miltų mišinį, smulkintus riešutus, supjaustytas datules ir gerai viską išmaišykite.
• Supilkite tešlą į paruoštą 25x11 cm dydžio kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
• Bananą perpjaukite per pusę išilgai ir padėkite ant tešlos.
• Pabarstykite trupučiu cukraus.
• Pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių arba, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kekso vidurio, liks sausas.
• Išimkite iš orkaitės ir leiskite dar 15-20 min. pastovėti kepimo formoje.
• Tuomet išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą