Varškės apkepas su bolivine balanda

Autorius Svajojantis Olandas

Ar Jums patinka stebėti žmones? Ne, ne taip įkyriai, kai tiesiog spoksai! Tai nejauku… Bet apie tuos prasilenkiančius žvilgsnius, kai kiekvienas yra užsiėmęs savo reikalais ir sukoncentravęs dėmesį tik į priekį. Atrodo, priekyje yra tas tikslas, kurį reikia pasiekti ir niekas aplinkui nebesvarbu.

Kartais man patinka stebėti žmones. Bet tikriausiai, kaip ir daugeliui, nepatinka, kai stebi mus pačius! Įdomu stebėti tą akimirką iš pravažiuojančios mašinos. Tiek daug žmonių ir mes tokie skirtingi. Kasdien veidai pralekia minioje ir net nesusimąstom. Bet, kai geriau įsižiūri, tampa labai įdomu. Mūsų skirtingi veido bruožai ir skirtingos emocijos. Kartais mažoje „patalpoje“ vyksta gyvenimas.
Žmonės mašinoje važiuoja iš taško A į tašką B. Jie turi išlaikyti dėmesį ir pasiekti savo tikslą. Yra tokių, kurie žvelgia per langą ir taip pat stebi kitus žmones. Kiti – susimąstę ir svajingi. Dar kiti galvoja apie užgriuvusius rūpesčius ir kaip juos išspręsti. Vieni žmonės aiškinasi santykius, o kiti juos kuria. Nerūpestingai svajoja ar tiesiog mėgaujasi pačiu važiavimo procesu.
Bet kartais nutinka taip, kad žvilgsniai susitinka. Kartais žmonės pajaučia, kad yra stebimi. Tai trunka tik akimirką ir daugiau to nelieka. Pagautas žvilgsnis keliauja toliau į užmarštį…
Ir niekas tikriausiai negalėtų paaiškinti, kodėl kartais atsisukame arba mums atsisuka? Iš kur tas pajautimas? Nuojauta?

O kaip Jūs? Ar kartais pagaunate tokius žvilgsnius ir kaip į juos reaguojate?

Labai mėgstu varškę ir tai kas iš jos pagaminta: varškėčiai, blyneliai su varške, įvairūs sūreliai, bandelės, pyragai. Ir kas tik dar gali būti… Žodžiu, galima suprasti, kad varškę tikrai dievinu! Tad nenuostabu, kad ir apkepas karts nuo karto atsiduria ant mano stalo.
Varškės apkepą labai mėgstu! Ir būtinai su razinomis jame! Jei jų ten nėra, jaučiuosi lyg šio to trūktų… Man jos beveik privalomas ingredientas! Jos suteikia saldumo ir papildomo skonio patiekalui, kuris ir šiaip yra labai nuostabus! Kitas svarbus ingredientas, o gal tiksliau priedas prie apkepo yra grietinė. Nereikia man nei jokių uogienių šalia, nei vaisių ar uogų. Duokit man G-R-I-E-T-I-N-Ė-S!!! Ir aš būsiu pats laimingiausias!
Ir ne vienas variantas jau yra išbandytas. Iš esmės, pagrindinis ingredientas varškė, o visa kita tik proporcijų skirtumai.
Bet šį kartą noriu pasidalinti receptu, kurį išbandžiau smalsumo vedinas…

Apie receptą: šis apkepas kiek kitoks. Bet tai nereiškia, kad jis neskanus. Nors dėl skonio galima ginčytis, bet aš tikrai kepčiau dar kartą. Jis tvirtesnis, sveikesnis variantas ir pasirinkimas. Turi savyje, kiek kitokių skonių, kurie man patinka ir leidžia mėgautis naujais skonio atradimais.

Įprastos manų kruopos, pakeistos bolivine balanda, o tai didesnė nauda mūsų organizmui. Aguonų grūdeliai smagiai traška burnoje, o migdolų drožlės tik dar labiau tai sustiprina. Žodžiu, smagus pakramsnojimas pusryčių ar pietų metu. Saldumo suteikia gerai sunokę bananai, tad nepamirškite jų palaikyti bent kelias dienas po pirkimo. Na, o visa kita jau laisvė Jūsų mintims.
Tad nebijokite eksperimentuoti, gaminkite ir skanaukite!

Pastabos ir patarimai:
• Tai sveikesnis ir naudingesnis mūsų organizmui apkepo receptas.
• Jis tvirtesnis ir rupesnis. Neturi to purumo ir minkštumo kaip įprastas varškės apkepas. Bet puikiai išlaiko savo formą.
• Prieš valgant atvėsinkite ir tik tada valgykite ( autorės pastaba ). Aš nieko nelaukiau ir valgiau dar šiltą. Jis puikiai laikė savo formą ir nesutrupėjo.
• Bananus rinkitės kuo labiau sunokusius. Jie apkepui suteikia saldumo.
• Aš papildomai įmaišiau razinų. Tai davė papildomo saldumo.


Varškės apkepas su bolivine balanda

Ar Jums patinka stebėti žmones? Ne, ne taip įkyriai, kai tiesiog spoksai! Tai nejauku… Bet apie tuos prasilenkiančius žvilgsnius, kai kiekvienas yra užsiėmęs savo reikalais ir sukoncentravęs dėmesį tik į… Apkepai varškės apkepas, varškė, karštieji patiekalai, bolivinė balanda, pusryčiai, razinos, migdolų drožlės, bananai, jogurtas, migdolų miltai, aguonos European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

500 g varškės
2 bananų
50g migdolų miltų
80g bolivinės balandos kruopų
50g graikiško jogurto
2 valg.š. aguonų
žiupsnelio druskos
saujos mėgstamų uogų, razinų ir migdolų drožlių

Gaminimo instrukcijos

• Bolivinę balandą išvirkite pagal virimo instrukciją, kurią rasite ant pakuotės.
• Jeigu lieka vandens nupilkite.
• Atvėsinkite.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
• Bananus sutrinkite su šakute.
• Sudėkite varškę ir dar kartą viską gerai pertrinkite.
• Sudėkite migdolų miltus, aguonas, išvirtą ir atvėsintą bolivinę balandą, razinas (jei naudosite), druską ir jogurtą.
• Viską išmaišykite iki vientisos masės.
• Apvalią 26cm kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite masę.
• Viršų apibarstykite migdolų drožlėmis.
• Kepkite apie 45 minutes, kol paviršius gražiai paruduos.
• Kepimas gali užtrukti ilgiau, jeigu naudosite aukštą kepimo formą.
• Apkepą atvėsinkite (aš praleidau šį žingsnį) ir patiekite su mėgstamomis uogomis, uogiene, jogurtu ar grietine.

Recepto šaltinis: Wise Taste

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą